Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Archipelacon  (läst 5047 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Archipelacon
« skrivet: 18.08.2014 kl. 09.00 »
Tid: 25–28.6.2015
Plats: Kultur- och kongresshuset Alandica, Strandgatan 33, Mariehamn, Åland
Hedersgäster: George R.R. Martin, Parris McBride, Johanna Sinisalo, Karin Tidbeck och Gary K. Wolfe
Deltagaravgift: 30 euro (är du under 26 ännu då evenemanget kör i gång får du medlemskapet för 10,-), betala deltagaravgiften i Archipelacons webb-butik Evenemanget är slutsålt, men programspåret som går på biblioteket är öppet för alla (se nedan).
Webb: www.archipelacon.org

År 2015 blir det ingen Finncon och ingen Åcon heller. I stället blir årets stora inhemska sf-evenemang ett samnordiskt projekt, Archipelacon. Största delen av arrangörerna kommer från Finland och Sverige, men med i kongresskommittén finns även folk från Norge och Tyskland och naturligtvis Åland.
« Senast ändrad: 11.06.2015 kl. 11.59 av Ben »

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
SV: Archipelacon
« Svar #1 skrivet: 11.06.2015 kl. 12.23 »
Archipelacon är alltså slutsåld och fullbokad sedan länge, men det är egentligen en sanning med modifikation. Ett av Archipelacons programspår går nämligen av stapeln på Mariehamns stadsbibliotek, och de programpunkterna är öppna för vem som helst. Du behöver alltså inte vara medlem på Archipelacon för att kunna ta del av programmet på biblioteket.

Programpunkterna på biblioteket behandlar fantastik i ett brett urval. Här får du lyssna på såväl föredrag om fandom, konst och sf-arkitektur som diskussioner om böcker och filmer. På programmet finns också en intervju med Engelsforsarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg samt en inspelning av Fantastisk podd med Mia Franck, Kristina Hård, Karin Tidbeck, Maria Turtschaninoff och Jenny Wiik; alltså en enastående blandning av poddens medlemmar från såväl Finland som Sverige! Lägg till högläsning av Mia Franck, Kristina Hård och Elisabeth Östnäs och du inser att Mariehamn är stället att vara på i juni även om du inte lyckades få ett medlemskap på Archipelacon. Alla programpunkterna på biblioteket går på svenska och dagarna att kryssa för i kalendern är fredagen 26.6 och lördagen 27.6.

Du hittar programtablån för hela biblioteksprogramspåret på Archipelacons webb på adressen www.archipelacon.org/bibliotek.

Glöm inte heller Archipelacons konstutställning som också finns på biblioteket. Utställningen öppnar redan på måndagen 22.6 och pågår hela veckan. På utställningen kan du se såväl flera konstnärers tolkningar av temat sjörövar-sf som utvald konst av Ninni Aalto, som nominerats till årets Hugo-pris i kategorin ”Best fan artist”. Det här är första gången som en finländare är nominerad till Hugo-priset.