Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Min recension av Kung Fury  (läst 5193 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Min recension av Kung Fury
« skrivet: 29.05.2015 kl. 10.26 »
Kung Fury (2015)
Genre: Action, Fantasy, Komedi, Kortfilm
Längd: ca 30 min
Regissör: David Sandberg
Manus: David Sandberg
I rollerna: David Sandberg, Jorma Taccone, Leopold Nilsson, Steven Chew, Andreas Cahling, Erik Hörnqvist,  Eleni Young, Helene Ahlson,  Per-Henrik Arvidius, Eos Karlsson och David Hasselhoff
Produktionsbolag: Lampray, Laser Unicorn, Salmon Fox
Kan ses gratis på: YouTube och officiella hemsidan
Filmens officiella hemsida: www.kungfury
Filmen på IMDB
Man kan även köpa spelet som 80-tals arkadspel på Steam:
 
Alla minns vi väl för länge sedan när det dök upp en svensk trailer till en 80-tals actionfilm som gick under titeln Kung Fury. Efter en succé inom "Crowdfunding" så har vi filmen här och den kan ses gratis på internet. Hypen över denna film har varit massiv på internet och nu när jag äntligen sett den måste jag säga att filmen är helt enkelt Fantastisk.

Filmen är skriven, regisserad av David Sandberg och han har även huvudrollen som Kung Fury. Filmen är en helt fantastisk nostalgitrip till 1980-talets Miami polis-serie och handlar om en polis/kung fu-mästare som kommer underfund med att han tvingas resa genom tiden för att döda Adolf Hitler - som kallar sig Kung Fuhrer - innan Hitler reser fram i tiden till Miami för att sprida död och förintelse. På vägen träffar vi arga videospel, Kung Furys partner Triceracop (part man, part Triceratop), Viking möar med maskingevär och gud vet vad. Ja t.om David Hasselhoff dyker upp.

En sak bör göras klar. I denna film finns det ingen ordning och reda. Söker man rollpersoner och analyser om mänskligheten etc så är man helt ute och skidar. Det man egentligen får är en halv timme av nonstop action och visuella gags som uppväcker minnet till 80-talet och dess videokassetter och spel. David Sandberg vet precis vad 1980-talet var när det gällde populärkultur. T.om soundtracket är helt fantastiskt och en kort animerad sekvens får en att längta tillbaka till Transformers och He-man. Kung Fury vet exact vad den är och raden med sk. "onliners" är oändlig. Det överlägset bästa med filmen är att den bara är en halv timme lång. Exact när filmen börjar kanske repetera sig själva är den slut.

5 popcornspåsar av 5 möjliga.

PS. Måste köpa spelet på Steam så att man kan uppleva allt om och om igen.
Reality of life is for people who cant handle Science fiction