Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Årets Atorox-pris till Maiju Ihalainen  (läst 4637 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Årets Atorox-pris till Maiju Ihalainen
« skrivet: 13.09.2015 kl. 21.14 »
Lördagen 12.9.2015 höll Åbo sf-förening fantastikevenemanget Atonova 3 vid Åbo stadsbibliotek. Vid evenemanget utdelades Atorox-priset för årets bästa fantastiknovell.

Atorox-priset gick i år till Maiju Ihalainen för hennes novell Terrakotta, novellen publicerades ursprungligen i Tammerfors sf-förenings tidskrift Portti 4/2013. Terrakotta är en vacker berättelse förlagd till myternas och kejsarnas Kina. Huvudpersonen är en krukmakare, som kan skapa levande varelser av lera, denna talang väcker också kejsarens nyfikenhet.

Tyvärr kunde Ihalainen inte vara på plats för att motta priset.

I årets Atorox-omröstning deltog 52 personer, vilket är en fler än senaste år. Hoppas den stigande trenden fortsätter, desto fler som deltar i omröstningen desto bättre.

Nästa år utdelas Atorox-priset vid Finncon 2016 i Tammerfors. Har du läst en bra finländsk fantastiknovell som du anser skulle vara värd Atorox-priset är det bara att nominera den genom att fylla i ett webbformulär! Nomineringar kan skickas in när som helst under året. De noveller som får flest nomineringar kommer sedan med på den slutliga omröstningslistan.

Mera information om Atorox-priset finns på Åbo sf-förenings webb.