Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Gratis e-böcker  (läst 6448 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Gratis e-böcker
« skrivet: 6.01.2013 kl. 19.40 »
Hur skulle det vara med en tråd där man kan tipsa om gratis e-böcker?

Här kommer de två första tipsen:
År 2007 utkom antologin A Mosque Among The Stars som redigerats av den kanadensiska författaren Muhammad Aurangzeb Ahmad. Enligt bokens webbsida är det här den första fantastikantologin med muslimer och islam som tema. Boken innehåller noveller av både mer och mindre kända författare, Lucius Shepard som den mest kända av dem. Största delen av novellerna är science fiction, men med finns även en fantasyberättelse. Boken har i dagarna släppts som gratis pdf, så vill du bekanta dig med fantastik med en islamsk krydda är det bara att klicka och ladda ner.

Förlaget Tor publicerar gratis noveller på sin webb och nu har de samlat tio av dessa till e-boken Some of the Best From Tor.com 2012. Med finns noveller av bl.a. Elizabeth Bear, Charles Stross, Michael Swanwick, Rachel Swirsky och Gene Wolfe. Boken finns att laddas ner för Kindle och iBooks. Tillägg lite senare: Tydligen går boken att ladda ner endast i USA. :( Novellerna kan dock läsas på webben oberoende av var man befinner sig.
Uppdatering ännu senare: Man lär skall kunna ladda ner boken från Kobo-books (detta kräver dock att man skapar ett konto på webbplatsen).

« Senast ändrad: 7.01.2013 kl. 21.07 av Ben »


hiddeninabook

  • Antal inlägg: 2
    • Hidden in a Book
SV: Gratis e-böcker
« Svar #2 skrivet: 31.07.2014 kl. 18.29 »
Cory Doctorow har lagt ut flere av sine bøker for gratis nedlastning på hjemmesidene sine:
http://craphound.com/

Filene er i flere ulike format, og uten DRM.
Twitter: @hiddeninabook
Instagram: @hiddeninabook