Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Slut på draporna (för en tid)  (läst 6367 gånger)

Ben

 • Administrator
 • *
 • Antal inlägg: 1 371
Slut på draporna (för en tid)
« skrivet: 18.04.2005 kl. 09.15 »
Ingen ny drapa idag, tyvärr. Drapaförrådet är slutanvänt, men en ny tävling kommer att  utannonseras i en relativt nära framtid, så efter sommaren kan Enhörningen säkert igen fortsätta med "veckans drapa".

ps

 • Antal inlägg: 74
SV: Slut på draporna (för en tid)
« Svar #1 skrivet: 19.04.2005 kl. 14.07 »
Det var trevligt och intressant så länge det varade. En hel del verkligen finurliga lösningar hade folk kommit på - saker som man genast tyckte att man själv borde ha hittat på. Rena rama självklarheter - som att börja varje ord med samma bokstav - genialt!

Hur är det Ben, tänker du nu denhär gången på ngt sätt modifiera tävlingen? Så att draporna ska handla om något särskilt tex? Eller något i den stilen? Vilket kunde vara roligt, och samtidigt kanske göra det lite lättare för stackars författaren att fokusera.

Ben

 • Administrator
 • *
 • Antal inlägg: 1 371
SV: Slut på draporna (för en tid)
« Svar #2 skrivet: 20.04.2005 kl. 10.53 »
Hur är det Ben, tänker du nu denhär gången på ngt sätt modifiera tävlingen? Så att draporna ska handla om något särskilt tex? Eller något i den stilen?

Nej, det hade jag nog inte tänkt göra, men visst är jag öppen för idéer och förslag.

På något sätt skrämmer tanken att jag skulle hamna att läsa igenom 115 utopidrapor, eller Marsdrapor eller Tolkienpastischer. Men å andra sidan kunde det t.ex. vara trevligt att se vad folk skulle hitta på om temat skulle vara "Solsystemet" (drapor där handlingen är förlagd till någon av planeterna i vårt solsystem). Eller om alla drapor t.ex. borde ha ordet "rymden" som ett av de hundra orden.

Vi får väl se, kanske det här kunde vara något för en fratida drapatävling, men än så länge tror jag att nästa tävling får vara lika fri till sitt innehåll som den första.

ps

 • Antal inlägg: 74
SV: Slut på draporna (för en tid)
« Svar #3 skrivet: 21.04.2005 kl. 17.00 »
Det var ju en ganska rolig idé det där med att ha ett obligatoriskt ord som måste förekomma i drapan. Hade jag alls inte ens kommit att tänka på. Om man ville göra det lite svårare för skribenterna så kunde bestämma att varje drapa slutade med just ett bestämt ord - tex. rymden. Det skulle verkligen vara en utmaning eller hur?

Julle

 • Antal inlägg: 26
  • Månskensdans
SV: Slut på draporna (för en tid)
« Svar #4 skrivet: 3.06.2005 kl. 15.06 »
Problemet med det är att man riskerar att få betydligt färre bidrag. Att skriva en berättelse på hundra ord tror jag är lagom utmanande för de flesta - det är småklurigt, men tar inte så lång tid. Börjar man dra åt snaran blir det helt plötsligt så mycket mer tankemöda som behöver läggas ned och frågan är om det inte får vissa att avstå.