Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Omröstning

Vilka svenskspråkiga fantastiktidskrifter läser du?

Enhörningen
9 (36%)
Jules Verne Magasinet
1 (4%)
Minotauren
5 (20%)
Mitrania
3 (12%)
Nova SF
6 (24%)
någon annan
1 (4%)

Antal personer som röstat: 10

Författare Ämne: Omröstning 3/2005: Vilka svenskspråkiga fantastiktidskrifter läser du?  (läst 16530 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Enhörningen är inte ensam på den svenskspråkiga sf-tidskriftsmarknaden. Det finns flera intressanta fantastiktidskrifter att välja mellan. Vilka läser du?

Den här omröstningen begränsar sig endast till tidskrifter på svenska och endast till tidskrifter i pappersformat. Läser du alltså t.ex. bara Enhörningens webbversion skall du inte kryssa för Enhörningen. Läser du tidskriften på biblioteket eller lånar den av någon medfan skall du naturligtvis klicka i ett kryss i varje ruta som gäller.

Finns din favorit inte på listan kan du kryssa för "någon annan" och sprida det goda ordet om tidskriften genom att berätta om den här.

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Den som är intresserad av att bekanta sig närmare med de tidskrifter som nämns i omröstningen kan klicka sig vidare via dessa länkar. Prenumeration på samtliga rekommenderas varmt.  8)

Jules Verne Magasinet
Minotauren
Mitrania
Nova science fiction

(Jag utgår naturligtvis från att ni alla redan prenumererar på Enhörningen  ;) )

Knud Larn

  • Gäst
Nu lister du jo at det skal være svensksprogede tidsskrifter. Så hele perioden med det nordiske fællesskab springer du let henover?

SCIENCE FICTION (http://www.sciencefiction.webbyen.dk) er jo et dansksproget print tidsskrift, men det læses rent faktisk af lige så mange svenskere som danskere efterhånden (og af et kraftig voksende antal normænd for den sags skyld)

Dette Ikke være sagt for at det skal være med i din afstemning, men jeg ville bare gøre dig opmærksom på at sproggrænserne i Norden er udflydende, har været udflydende historisk set, og er det den dag i dag.

mvh

Knud Larn