Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: HBO gör tv-serie på George R.R. Martins A Song of Ice and Fire  (läst 4028 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
HBO har skaffat sig rättigheterna till George R.R. Martins fantasyserie Sagan om is och eld. A Song of Ice and Fire är ju Martins monumentala fantasyserie som har blivit en otrolig succé. Fram till nu har följande delar utgivits: A Game of Thrones, A Clash of Kings, A Storm of Swords Part 1: Steel and Snow, A Storm of Swords Part 2: Blood and Gold och A Feast for Crows; nästa del A Dance with Dragons som kommer i år. Böckerna har också översatts till svenska och finska. I alla fall har de två första kommit på svenska av Forum. På finska har Kirjava gett ut nästan alla utkommna delar.

Dettä är faktiskt en stor bokserie där varje bok varit på flere hundra sidor och Martin själv har sagt att den sjudelade serien inte kommer att vara klara före år 2011. Enligt tidskriften Variety skall TV-serien skrivas och produceras av David Benioff och D. B. Wiess. Detta är deras första TV-projekt och den kommer att spelas in i Europa eller på Nya Zealand. Martin som själv har skrivit TV-manus skall skriva ett av avsnitten. Resten skrivs av Benioff och Weiss. Enligt planerna skall varje bok i serien bli en säsong i tv-serien.

Sagan om is och eld är en episk berättelse om ett fiktivt land i samma anda som J.R.R. Tolkiens Sagan om Ringen. Men skillnaden är att i berättelsen om de sju nobla familjerna i Martins serie är ingen klart ond eller god. Bokserien har en mera vuxen stil med sex och våld i samma stil som tv-serierna Rome och Deadwood.

Det som har slagit mig mest i bokserien är det att personerna varken är goda eller onda utan helt männskliga. Personer man gillar i början av en bok blir otrevligare ju bättre man lär känna dem (om de inte bara plötsligt tar och dör, vilket är en ganska vanlig tendens i dessa böcker).

"De har försökt att göra en film av Sagan om Ringen i 50 år tills Peter Jackson gjorde tre filmer" har Martin sagt. "Mina böcker är tjockare och mera kompliserade och man skulle bli tvungen att göra 18 filmer. Annars kan man bara göra film om en eller två av personerna."


Källa: Scifi.com
« Senast ändrad: 20.01.2007 kl. 21.16 av Ben »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction