Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer på bio i Mars  (läst 4796 gånger)

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Fantastikfilmer på bio i Mars
« skrivet: 18.02.2007 kl. 17.57 »
Det ser exakt lika dåligt ut i mars som i februari när det gäller fantastikfilmer. Det kommer egentligen inte alls någon äkta fantastikfilm. De enda filmerna är en barnfilm som tangerar fantasi med sina berättelse och en film som även den tangerar fantasy med sin otroliga ide.

Arthur och Minimojerna
Originalets titel: Arhur et Les Minmoys
Fredagen 2.3.2007 har filmen premiär i Finland

Arthurs farfar försvann för fyra år sedan och det enda han lämnade kvar var en anteckningsbok som var fylld med berättelser om okända afrikanska stammar. Sådana som Mimonerna. Men inte kan det ju finnas så små varelser... eller kan det.

Arthur bestämmer sig för att ta reda på saken och hitta det hemliga meddelandet och detta för honom in i äventyr han aldrig kunnat drömma om. Han har tre agar på sig att hitta den stulna skatten, kämpa mot erövrare som rider på myggor, besegra en ond trollkarl och vinna till sig den dumristiga och självständiga prinsessans hjärta och på samma gång komma hem på något vis. Uppdraget verkar helt omöjligt, men Arthur märker på vägen att även små hjältar kan utföra stora hjältedåt.

Arthur och Minimojerna är första delen i en fantasytrilogi som har utkommit i bokform och är skriven av regissören Luc Besson själv.

Filmen kommer med originalspråk och även dubbad på finska.
Regi: Luc Besson I rollerna: Freddie Highmore och (röster) Henri Piispanen, Paula Vesala, Samuel Harjanne, Santeri Kinnunen, elastinen, Kristiina Elstelä, Pekka Laiho, Jukka Rasila.

Filmens officiella hemsida: http://www.arthur-lelivre.com (Där finns även länk till den finskspråkiga och svenskspråkiga hemsidan)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0344854/
Trailer: http://www.apple.com/trailers/mgm/arthurandtheinvisibles/
Finnkino: http://www.finnkino.fi/movie/1261/

The Number 23

Filmen har premiär fredagen 23.3.2007

Människan har 46 kromosomer. 23 av dem kommer från modern, 23 från fadern. Geometri bygger på 23 naturlagar. Många är de som tror att siffran 23 är laddad med mörk, ond kraft. I Joel Schumachers psykologiska thriller The Number 23 upplever Walter Sparrow en veritabel mardröm bestående av besatthet, förföljelsemani och – en uppenbarelse. När han avslöjar sanningen om ett sedan länge bortglömt mord visar det sig att den riktiga brottslingen är en siffra…

Mörka krafter tar över Walters liv; är det verkligen så att siffran 23 är lika med ondska? Har siffran tagit kontroll över Walters liv eller är det hela bara något som försiggår inom honom själv? Inbillar han sig eller finns det en mördare därute någonstans, en mördare som nu är ute efter honom? Svaren gör att Walter upptäcker något som är mycket värre än han någonsin kunnat ana.

Regi: Joel Schumacher I rollerna: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman, Danny Huston
Filmens officiella hemsida: http://www.number23movie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0481369/
Trailer: http://www.apple.com/trailers/newline/thenumber23
Finnkino: http://www.finnkino.fi/movie/1298/
« Senast ändrad: 19.02.2007 kl. 23.09 av Ben »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Shinan

 • Antal inlägg: 48
  • http://www.surfnet.fi/~karell
SV: Fantastikfilmer på bio i Mars
« Svar #1 skrivet: 12.03.2007 kl. 00.15 »
Jag noterade nu här nyligen att Tideland också har premiär i mars (16.3 för att vara exakt, inte en dag för tidigt precis). Den, om något, ser ju intressant ut. Även om det kanske mest är för att det är en Terry Gilliam-film.

Jag måste dock ärligt talat säga att jag inte är helt säker på vad den handlar om. Tydligen så är det en far och en dotter som flyttar ut någonstans. Fadern råkar vara missbrukare och dottern har en livlig fantasi. Kombinera det här med en (inbillad?) tredje part som dottern leker med medan fadern är ute på någon drogtripp någonstans långt borta.

Detta är i alla fall min gissning på vad filmen kanske handlar om. Trailern är åtminstone lovande och min favoritdel är när de visar dynamitgubbarna åt flickan som glatt ropar "Dynamite!".


Och inte för att allt för många bryr sig men jag tvivlar på att Tideland har svensk textning.
"Be strong in your Ignorance"

Ben

 • Administrator
 • *
 • Antal inlägg: 1 371
SV: Fantastikfilmer på bio i Mars
« Svar #2 skrivet: 25.03.2007 kl. 23.40 »
Du glömde Hayao Miyazakis Majo no takkyubin (Kikin Lähettipalveu eller Kiki’s Delivery Service på engelska, vet tyvärr inte filmens titel på svenska) som har premiär 30.3.

En av årets bästa fantastikfilmer enligt mitt tycke (ja, den är ju gjord redan 1989, men har ju premiär här hos oss först nu).

En purfärsk recension kan läsas på http://www.enhorningen.net/Recensioner/Kiki.shtml