Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer på TV i mars  (läst 5845 gånger)

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Fantastikfilmer på TV i mars
« skrivet: 11.02.2007 kl. 16.08 »
Mars ser nog inte så vidare värst ljust ut med tanke på nya fantastikfilmer heller. Det är en del intressanta men största delen är sk. re-runs. Blade, Blade II osv. Men visst finns här i mitt tycke ett par pärlor som är värda att se fram emot.

Legend of the Red Dragon
Torsdag 1.3. kl. 23.55 MTV3
Regi: Jing Wong ja Corey Yuen. I rollerna: Jet li, Sung Young Chen, Chuen-Hua Chi, Damien Lau, Miu Tse, Deannie Yip.
(Hong Ziguan zhi Shaolin wu zu 1998) En fartfyllde äventyrsfilm om en ung far som vandrar med sin son genom Kina och kämpar mot ondska och försvarar de svaga. Till sist tvingas de satasa allt i kampen mot övernaturliga monster.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0110054/

The Astronaut´s Wife
Fredag 2.3. TV 2 (Se tv-programmen för närmare info)
Regi: Rand Ravitch I rollerna: Johnny Depp, Charlize Theron, Joe Morton, Nick Cassavetes.
(The Astronaut´s Wife, 1999) Spencer och hans fru är det perfekta paret. När Spencer som är astronaut är ute på ett rutinuppdrag i rymden händer plötsligt något och NASA tappar kontakten med rymdkapseln i två minuter. Tillbaka på jorden framgår det ganska klart att Spencer inte är sig lik. Vad hände egentligen uppe i rymden?
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0138304/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/The_Astronauts_Wife.shtml

Ice Age
Lördag 3.3. kl. 15.30 MTV3
Regi: Chris Wedge I rollerna: (talas finska) Antti Pääkkönen, Antti L.J. Pääkkönen, Santeri Kinnunen
(Ice Age, 2002) En animationsfilm som för oss 20000 år bakåt i tiden till istiden. Djuren, som latmasken Sid, Sabeltandstigern Diego och mammuten Manfred börjar söka sig söderut mot värmen. Men före det tvingas denna osannolika trio föra ett försvunnet människobarn tillbaka till sin far. OBS! Det talas finska.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0268380/

Cube 2
Lördag 3.3. TV2 (Se tv-programmen för närmare info)
Regi: Andrej Sekula I rollerna Kari Matchett, Geraint Wyn DAvies, Neil Crone, Barbara Gordon, Matthew Ferguson
(Cube 2: Hypercube, 2002). Åtta personer vaknar upp i ett konstigt kub-format rum, utan att minnas hur de hamnade där. Snart upptäcker de att de befinner sig i nåt som kan kallas en fjärde dimension, en dimension där våra fysiska lagar inte längre gäller. Nu gäller det lista ut hur man ska ta sig ut ur denna hyperkub levande... Andra filmen. Inte lika bra som första.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0285492/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Cube_2.shtml

Blade
Lördag 3.3. kl. 00:20 Nelonen
Regi: Stephen Norrington I rollerna: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, Donal Logue, Udo Kier, Traci Lords.
(Blade, 1998) Blade bygger på en serietidningshjälte med samma namn som till hälften är man, till hälften vampyr. Och i Wesley Snipes gestaltning handlar det inte om att bekämpa de övernaturliga varelserna med vitlök och kors. I stället är han beväpnad med ett jättelikt svärd, en eldkastare och ett automatvapen som spyr ut silverkulor. En rätt så sevärd film.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0120611/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Blade.shtml

Monkeybone
Söndag 4.3. kl. 15.00 MTV3
Regi: Henry Selick I rollerna: Brendan Fraser, Bridget Fonda, John Turturro, Chris Kattan, Giancarlo Esposito.
(Monkey bone, 2001) Menlöse serietecknaren Stu hamnar efter en bilkrasch i koma. Han och hans hysteriskt sexgalna och egotrippade seriefigur Monkeybone vaknar upp i en galen värld för vilsna själar som han själva skapat. Och nu har han ett problem. Hur skall man slippa bort. En film som blandar animation med "live action" skådespel. Inte lika rolig som Roger Rabbit men rätt så kul i alla fall.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0166276/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Monkey_Bone.shtml

Big Trouble in Little China
Torsdag 8.3. kl. 00.00 MTV3
Regi: John Carpenter I rollerna: Kurt Russel, Kim Cattrall, Dennis Dun, James Hong, Victor Wong
(Big Trouble in Little China, 1986) När truckföraren Jack Burton gick med på att köra sin vän Wang Chi till flygplatsen för att plocka upp dennes flickvän, så hade han aldrig räknat med att bli involverad i en övernaturlig kamp mellan gott och ont. Wangs flickvän har nämligen "smaragdgröna" ögon, vilket gör henne till det perfekta bytet för en odödlig trollkar vid namn Lo Pan. Lo Pan måste nämligen gifta sig med en kvinna med gröna ögon för att kunna återfå sin fysiska kropp. Nu måste Jack rädda Wangs flickvän från Lo Pan och ta tillbaka sin stulna lastbil. Men hur ska han kunna besegra en fiende utan fysisk kropp?
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0090728/

Daredevil
Lördag 9.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: mark Steven Johnson, I rollerna: Ben Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell, Joe Pantoliano, Michael Clarke Duncan, John Favreau.
(Daredevil, 2003). I en olycka utsätts den unge Matt Murdock för kemiskt avfall. Följden blir att han blir blind, men han får också en speciell egenskap - ett extra "radarsinne" som hjälper honom att se mycket bättre än normalt. Flera år senare växer han upp till att bli en respekterad brottsadvokat. Men han har en hemlig identitet som den maskerade Daredevil, mannen utan fruktan. När jobbet slutar för dagen så patrullerar han runt om i New York för att bekämpa orättvisor som han inte kan tackla i domstolen.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0287978/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Daredevil.shtml

Blade II
Lördag 10.3. kl. 00:30 Nelonen
Regi: Guillermo del Toro I rollerna Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman,, Leonor Varela, Norman Reedus, Luke Goss, Thomas Kretschmann
(Blade II. 2002). Inom vampyrsläktet har en ovanlig mutation uppstått vilket har skapat en ny vampyrart med en blodtörst som inte går att tillfredsställa Dessa fasansfulla varelser överfaller lika gärna vampyrer som människor för att stilla sin törst. De är nu ett stort hot mot de olika vampyrsamhällen som existerar och kommer snart att vara ett hot mot hela mänskligheten. För att möta detta hot tvingas nu vampyrerna aliera sig med deras tidigare värsta fiende, Blade - Vampyrjägaren... Fortsättning på succén Blade som baserlar sig på en tecknad serie från Marvel.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0187738/

Punisher
Lördag 17.3. kl. 00.20 Nelonen
Regi: Jonathan Hensleigh I rollerna Thomas Jane, John Travlota, Will Patton, Eddie Jemison, Rebecca Romijn-Stamos, Laura Harring.
(The Punisher, 2004). Ännu en film som baserar sig på Marvels tecknade serie. När specialagenten Frank Castles familj mördas i ett blodbad tar Castle lagen i sina egna händer och går på en vendetta. Som Domaren är han både jury och bödel och gatorna färgas blodröda. Jag tycker inte om filmen på något vis. T.om filmen med Dolph Lundgren som Frank Castle var bättre.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0330793/

Scooby-Doo och Legenden om Vampyren
Lördag 17.3. kl. 15.50 MTV3
Regi: Scott Jeralds I rollerna (röster): Frank Welker, Casey Kasem, Nicole Jaffe, Heather North, Jeff Bennett
(Scooby-Doo and the Legend of the Vampire, 2003) På semester i Australien besöker Scooby-Doo och Mysteriegänget en rockkonsert på Vampyrklippan. Men musiken klangas av när gänget får reda på att en legendarisk australisk varelse vid namnet Yowie Yahoo kidnappar musiker och förvandlar dem till vampyrer!
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0357139/

Kung Arthur
Söndag 18.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Antoine Fugua. I rollerna: Cliwe Owen, Keira Knightley, Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Ray Winstone, Stellan Skarsgård, Ioan Gruffudd, Joel Edgerton.
(King Arthur, 2004) Historiker har under århundranden hävdat att Kung Arthur bara är en myt, men legenden baseras på en verklig hjälte. Arthur är en motsträvig ledare som helst av allt vill lämna England och återvända till sitt hem i det lugna och stabila Rom. Nu när Romarriket inte längre har sitt grepp om England behöver landet en ny ledare för att fylla tomrummet. England behöver en kung - någon som inte bara kan försvara landet mot invaderande saxare, utan även leda ön in i den nya tidseran. Med rådgivning från Merlin, en före detta fiende, och den vackra och modiga Guinevere vid sin sida måste Arthur finna styrkan att ändra historiens gång. Men innan han kan återvända till Rom återstår ett sista uppdrag för honom och hans riddare - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan och Gawain. En film jag nog inte på något vis gillade. Tyvärr.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0349683/

Matrix Reloaded
Onsdag 21.3. kl. 21 Sub-TV
Regi: Andy och Larry Wachowski I rollerna: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Monica Bellucci, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith, Harold Perrineau.
(Matrix Reloaded, 2003)I Matrixtrilogins andra del har Neo och de andra rebellerna ungefär 72 timmar på sig att rädda Zion innan den förstörs i en attack av fienden. På samma gång skall Neo skydda Trinity från sitt förutspådda dystra öde.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0234215/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Matrix_reloaded.shtml

The Dish
Torsdag 29.3. TV1 (Se tv-programmen för närmare info)
Regi: Rob Stich I rollerna: Sam Neill, Patrick Warburton, Roy Billing, Kevin Harrington.
(The Dish 2001) Dagarna innan det legendariska datumet 19:e juli 1969, då mänskligheten första gången gjorde fotspår på månen, jobbade NASA med en grupp australiensiska tekniker. Den australiska regeringen hade gått med på att landet skulle hjälpa till med Apollo 11-projektet genom att tillåta att en gigantisk satellitmottagare, som skulle ta emot de första bilderna från månlandningen, fick sättas upp i landet. Australiensarna placerade parabolen mitt på en fårfarm belägen utanför den lilla staden Parkes vilket blev NASA:s minsta bekymmer. Stadens stolthet i dess enkelhet, den ostadiga strömtillförseln och romanser gav NASA mer huvudbry än de begärde. Filmen är baserad på verkliga händelser.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0205873/

Fright Night
Lördag 31.3. kl. 00:40 Nelonen
Regi: Tom Holland I rollerna William Ragsdale, Chris Sarandon, Roddy McDowall, AManda Bearse, Stephen Geoffreys, Jonathan Stark.
(Fright Night, 1985). En skräckfilmskomedi om en ung man som märker att grannen har blodiga riter. När han sedan berättar för polisen hamnar han i verkligt blåsväder. Den enda som kan hjälpa honom är veteranskådespelaren Peter Vincent som vet allt som behövs vetas om vampyrer. Han är ju ändå programvärd för Fright Night. En film jag gillade. En positiv film om vampyrer som inte tar sig på allvar och som faktiskt ett par tre gånger skrämmer en. En äkta 80-tals skräckfilm. En av mars månads rekommendationer.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0089175/

A Knight´s Tale
Lördag 31.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Brian Helgeland I rollerna Heath Ledger, Paul Bettany, Shannyn Sosamon, Rufus Sewell, Larua Fraser
(A Knight's Tale, 2001) En fartfylld och humoristisk äventyrsfilm om det mystiska 1300-talet. En fattig pojke vill bli riddare. Trots att man måste vara av ädel börd för detta. Han tjänar en riddare som dör och ikläder sig dennes rustning. Sedan blir det mycket tornerspel och en del förvecklingar. Medger att Queens musik och medeltid nog på inget vis går ihop.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0183790/
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Knights_Tale.shtml

Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
SV: Fantastikfilmer på TV i mars
« Svar #1 skrivet: 14.03.2007 kl. 12.29 »
En film som rekomenderas och jag inte märkte att kommer.

Session 9
Onsdag 28.3. kl. 21.00
Regi: Brad Anderson
I rollerna: David Caruso, Stephen Gevedon, Paul Guilfoyle, Josh Lucas, Peter Mullan.
(Session 9, 2001) På ett övergivet mentalsjukhus brådskar en grupp asbestborttagare med att få klart sitt arbete i tid. Till en början går allt som på räls, men arbetet kompliceras av de spända relationerna arbetarna emellan och olustkänslorna i gruppen växer. Hank dejtar Phils före detta, Gordon har problem med sin nyfödde bebis, Mike lyssnar besatt på upphittade band från en patient med multipla personligheter och Hank försvinner spårlöst...
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0261983/
Reality of life is for people who cant handle Science fiction