Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: April månadens filmer på bio  (läst 4918 gånger)

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
April månadens filmer på bio
« skrivet: 11.03.2007 kl. 21.54 »
April månad ser inte lysande ut när det gäller kvantiteten av fantastikfilmer som dyker upp på bio. Men kvaliteten sen igen verkar helt annan. Två filmer har preliminärt premiär i april månad. Dessa är två filmer som är helt olika men som båda verkar mycket intressanta.


300
har Finlandspremiär fredagen den 6.4.

300 är en tecknad roman av Frank Miller. Mannen bakom Sin City men också bakom Robocop filmens manus etc. Miller är känd för sina manliga och våldsamma berättelser och 300 är inget undantag.. Nu befinner vi oss antiken. Närmare sagt vid antika Thermopylans slag där kung Leonidas och 300 spartaner stred till sin död mot Kserksesis och hans massiva persiska arme. Dessa tappra soldater med sina uppoffringar inspirerade hela Grekland att gå sammans och kämpa mot persiena. 300 är också en episk äventyrsberättelse om passion, mod, frihet och uppoffringar som tar sin form i dessa spartanska krigare i ett av världshistoriens stora slag.

Detta är en bok jag verkligen gillade och redan de första små glimtarna man sett av filmen genom trailern gör att detta är en av de filmer jag sett fram emot år 2007.

Regi: Zack Snyder. I rollerna: Gerard Butler, Lena Headey, Zack Snyder, Rodrigo Santoro, David Wenham

Filmens officiella hemsida: http://300themovie.warnerbros.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0416449/
Trailer: http://www.apple.com/trailers/wb/300/
Finnkino:  http://www.finnkino.fi/movie/1360/

Sunshine
har Finlandspremiär fredagen den 20.4.

Solen har slocknat och mänskligheten är i fara. En grupp människor styr sin resa mot solen för att försöka tända den igen. Men detta ser ut att bli svårare än de tänkt sig. Nu kämpar de inte bara för sitt liv utan också för att hållas i sina sinnes fulla bruk.

Äntligen en film man väntat på länge. En space opera med rymdskepp och stora science fiction idér. Visst Rick Random har tänt solen tidigare i Uusi jääkausi uhkaa så man undrar om det bara är engelsmännen som behärskar den konsten men igen en fill man verkligen ser fram emot. Danny Boyle känd från filmer som 28 Days Later, Trainspotting har här tagit steget ut och skapat en rymdopera som lär hålla greppet om en ända till slutet. Ja vi får väl se.
I höst lär vi få 28 weeks later filmen. Den ser jag också fram emot väldigt mycket. Herr Boyle är medproducent i den och regissör är Juan Carlos Fresnadillo.

Regi: Danny Boyle. I rollerna: Chris Evans, Cillian Murphy, Rose Byrne, Michelle Yeoh, Mark Strong, Cliff Curtis, Troy Garity, Hiroyuki Sanada, Benedict Wong
Filmens officiella hemsida: http://www.foxsearchlight.com/sunshine/
Sunshine Blog: http://www.sunshinedna.com/
IMDB: http://imdb.com/title/tt0448134/
Trailer: http://www.apple.com/trailers/fox_searchlight/sunshine/
Finnkino:  http://www.finnkino.fi/movie/1362/
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
SV: April månadens filmer på bio
« Svar #1 skrivet: 22.04.2007 kl. 20.57 »
Next
har Finlandspremiär fredagen den 27.4.

Cris Johnson har en hemlighet, som är en gåva men på samma gång en förbannelse som tormerar honom; han kan in i framtiden några minuter.

Regeringen och forskare är intresserade av hans förmåga. Cris får tillräckligt av detta och fixar åt sig ett täcknamn och börjar göra billiga trick för publiken i ett kasino och livnär sig på spelvinster litet nu och då.

Plötsligt förändas allt, när en terroristgrupp hotar spränga en atombomb i Los Angeles. Regeringens agent Callie Ferris bestämmer sig för att göra allt för att få Cris att hjälpa till för att förhindra denna katastrof.

Filmen baserar sig på novellen The Golden Man av Philip K Dick

Regi: Lee Tamahori.
I rollerna: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Paul Rae, Nicolas Pajon
Filmens officiella hemsida: http://www.nextmovie.com/
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0435705/fullcredits#cast
Trailer: http://www.apple.com/trailers/paramount/next/
Finnkino:  http://www.finnkino.fi/movie/1410/
Distributör: http://www.fs-film.fi/
Reality of life is for people who cant handle Science fiction