Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Sunshine  (läst 4245 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Sunshine
« skrivet: 19.04.2007 kl. 10.31 »
Som alla som är intresserade av Science Fiction har märkt så har en "riktig" science fiction film haft premiär i Finland på bio.

Filmen Sunshine som är regisserad av Danny Boyle, (Trainspotting, 28 Days Later och Shallow Grave) berättar om en grupp med vetenskapsmän/astronauter som beger sig iväg mot solen för att tända den igen när den är på väg att slockna. På vägen möter de sedan något de inte riktigt räknat med.

I rollerna ses Rose Byrne, Cliff Curti, Chris Evans, Troy Garity, Cillian Murphy, Hiroyuki Sanada, Mark Strong, Benedict Wong, Michelle Yeoh. Rätt så intressant grupp redan det i mitt tycke.

För er som vill veta mera hittas här några websites.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0448134/
Sunshineedna: http://www.sunshinedna.com/
Förhandsmaterial.se
http://www.forhandsmaterial.se/sunshine/michelle_and_o2_garden_broadband/
http://www.forhandsmaterial.se/sunshine/
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Shinan

  • Antal inlägg: 48
    • http://www.surfnet.fi/~karell
SV: Sunshine
« Svar #1 skrivet: 19.04.2007 kl. 19.50 »
Jag gick och såg den här filmen och jag var nog inte positivt överraskad. Jag var nog inte negativt överraskad heller utan den fyllde ungefär förväntningarna. Speciellt scenerna före sista halvtimmen. Filmen gav en härlig Sense of Wonder ända från början. Allt med att se solen på relativt nära håll och spänningen som låg i att man alltid måste hålla sig i skuggan.  Det att man inte direkt kände igen skådisarna (eller visst kände jag igen några men det var ju inga storstjärnor precis och om jag inte minns fel så fanns det inga förtexter) gjorde att man inte heller kunde vara säker på vem som skulle dö härnäst eller vem som var "ond".

Filmen kändes väldigt "rätt" om man säger så. Och när jag gick ut från bion så var det på skakiga ben och med en längtan efter rymden. Det var ett tag sedan man såg en sådan film.

(Och jo, rymden har ljud i den här filmen också)
"Be strong in your Ignorance"