Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Maj månadens fantastikfilmer på TV  (läst 4910 gånger)

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Maj månadens fantastikfilmer på TV
« skrivet: 29.04.2007 kl. 18.28 »
Maj månadens fantastikfilmer på TV erbjuder en del klassiker som Zombiefilmer och animeringar. Men för mig är nog maj månadens höjdpunkter B-klassikerna Mesa of Lost Women och Teenagers FromOuter Space.
   
Wonderful Days
Lördag 5.5. kl. 00.30 Nelonen
Regi: Moon-saeng Kim, Sunmin Park
I rollerna: Joon-ho Chung, Hye-jin Yu, Ji-tae Yu, Cathy Cavadini, Kirk Thornton
(Wonderful Days, 2003). Året är 2142. Endast en stad har överlevt katastrofen: Ecoban - en skyddad värld för eliten. Utanför murarna tvingas tusentals flyktingar till slavarbete på oljefälten; staden hålls vid liv av de föroreningar som ständigt förmörkar himlen. Få har sett en blå himmel, men en av dem är Shua - en ung man som tvingats fly Ecoban, oskyldigt anklagad för mord. Nu står han i spetsen för ett gryende uppror bland flyktingarna. När Shua återser sin ungdoms kärlek Jay, som nu tjänstgör i Ecobans hänsynslösa armé, påminns han om ett gammalt löfte. Han ska visa henne att det finns en blå himmel ovan giftmolnen. Att det finns en strimma av hopp om en bättre värld. Wonderful Days är en hisnande vacker och andlöst spännande framtidsvision. En innovativ animationsteknik etablerade Sydkorea bland de absolut främsta inom animé. Filmen har jämförts med både Bladerunner och The Matrix
IMDB

Sinbad: Legend of the Seven Seas
Lördag 5.5. kl. 15.25 MTV3
Regi: Patrick Gilmore och Tim Johnson, USA 2003, 90'.
Röster: Mikko Nousiainen, Petra Karjalainen. (Pratas finska)
(Sinbad: Legend of the Seven Seas, 2003) En fartfylld animation om sjöfararen Sinbad och hans äventyr när han reser iväg för att rädda sin barndomsbän Proteus liv.
IMDB
Enhörningen recension

Targon Hyökkää
Måndag 7.5. kl 22.30 YLE Teema
Regi: Tom Graeff
I rollerna: David Love, Dawn Bender, Bryan Grant, Harvey B. Dunn, Tom Graeff, King Moody, Helen Sage, Frederick Welch, Carl Dickensen
(Teenagers From Outer Space, 1959) När en tonårsflicka blir kär i en varelse från yttre rymden strular hon till deras planer på att överta jorden. En klassisk B-film från rymdfilmens guldålder. Se och njut.
IMDB

Kung Pow - Enter the Fist
Onsdag 9.5. kl. 21.00 Sub TV
Regi: Steven Oedekerk
I rollerna: Steven Oedekerk, Lung Fei, Leo Lee, Ling Ling Tse, Lin Yan, Jennifer Tung, Chia Yang Liu
Kung Pow - Enter the Fist, 2002) En fartfylld actionkomedi där den Utvalda drar ut för att hämnas sina föräldrar och där möter faror i mångfald. En kul parodi på 1970-tals KungFu/Fantasi filmer.
IMDB

Night of the Living Dead
Lördag 12.5. kl. 00.20 Nelonen
Regi: Tom Savini
I rollerna: Tony Todd, Patricia Tallman, Tom Towles, McKee Anderson, William Butler, Katie Finneran, Bill Moseley
(Night of the Living Dead,1990). Hög radiationsstålning medför att de döda återuppstår och dessa har en aptit på färskt blod. En grupp människor belägrar sig i en byggnad i hoppet att hålla sig ifrån de blodtörstiga bestarna och överleva. De kommer på att de kan vinna över zombierna genom att skjuta dem i huvudet, eller att sätta eld på dem. Men vem har sagt att det blir en lätt match? En remake av George A Romeros klassiker från 1968. Jag gillar filmen. En av de bästa remaken. Och sen en film med Zombien kan inte vara dålig eller.....
IMDB

Scooby-Doo and the Monster of Mexico
Lördag 12.5. kl. 15.20 MTV3
Regi: Scott Jerald, USA 2003, 75’.
Röster: Frank Welker, Casey Kasem, Heather North, Nicole Jaffe, Jesse Borrego.
(Scooby-Doo and the Monster of Mexico, 2003). Animerad film för hela familjen där Scooby-Doo och hans vänner hamnar till Mexico på äventyr.
IMDB

Mesa of Lost Women
Måndag 14.5. kl 22.30 Yle Teema
Regi: Ron Ormond, Herbert Tevos
I rollerna: Jackie Coogan, Allan Nixon, Richard Travis, Lyle Talbot, Mary Hill, Robert Knapp, Tandra Quinn, Chris-Pin Martin, Harmon Stevens, Nico Lek
(Mesa of Lost Women, 1953) En galen vetenskapsman vill skapa en ras av superkvinnor genom att ge dem spindelegenskaper. I en fullständigt ofattbar intrig och handling som är helt ologisk har detta blivit en kalkonklassiker som länge debaterats. Mest för att det ibland disskuteras om det är Ed Wood som skrivit manus och regiserat. I alla fallv erkar det så. Jag är väldigt förtjust i denna film.
IMDB

Dawn of the Dead
Lördag 19.5. kl. 00.30 Nelonen
Regi: Zack Snyder
I rollerna: Sarah Polley, Ving Rhames, Mekhi Phifer, Jake Weber, Ty Burrell, Michael Kelly
(Dawn of the Dead, 2004). Inom loppet av en natt drabbas hela jordens befolkning av ett oförklarligt och dödligt virus – men ingen dör helt! Levande döda som drivs av en omättlig hunger efter färskt kött, jagar nu det fåtal människor som har överlevt. En liten grupp av överlevande söker skydd i en av de tjugonde århundradets fästningar – ett övergivet köpcenter. En stadigt växande armé av zombier gör allt för att ta sig i ni köpcentret och de överlevande måste nu kämpa mot zombierna, varandra och sin egen fruktan i hopp om att förbli vid liv, eller ännu vikigare – att förbli människor.
IMDB

X-Files: Fight the Future
Torsdag 24.5. kl. 23.35 MTV3
Regi: Rob Bowman
I rollerna: David Duchovney, Gillian Anderson, Martin Landau, Armin Mueller-Stahl, Blythe Danner.
(X-Files: Fight the Futrue, 1998) Film baserad på den populära TV-serien. FBI-agenterna Mulder och Sculla blir misstänkta för att utfört en bombattentant medan de själva misstänker att den är gjord av aliens.
IMDB.

Below
Söndag 26.5. Se klockslag senare. TV2
Regi: David Twohy
I rollerna: Matt Davis, Bruce Greenwood, Olivia Williams
(Below, 2002) "Below" är en thriller som tar oss djupt ner i den klaustrofobiska värld under vattnet där all verklighetskontakt upphör. Det hela börjar när besättningen på USS Tiger Shark, en ubåt på uppdrag i Atlanten under andra världskriget, är på väg hem mot sin bas i Connecticut. Mot slutet av ett långt och farligt uppdrag får de ordern att ta omborn tre överlevande från ett torpederat brittiskt sjukhusskepp. Manskapet får en chock då en av de överlevande är en kvinnlig sjuksköterska, då det enligt en gammal sägen för otur med sig att ha en kvinna ombord. Oturen infinner sig mycket riktigt då ubåten inte klarar av att stiga till ytan. DÄrmed riskerar besättningen att kvävas av syrebrist. Situationen förvärras när den nya förföriska passageraren börjar ställa frågor om ett tidigare dödsfall på ubåten. Snart räcker det inte för manskapet att kämpa mot enbart fienden, utan också för att bevara sitt förnuft när underliga ljud och oförklarliga händelser gör hemresan till en mardröm.
IMDB

The Terror
Måndag 28.5. 22.35 Yle Teema
Regi: Roger Corman
I rollerna: Boris Karloff, Jack Nicholson, Boris Karloff, Sandra Knight, Dick Miller
(The Terror, 1963) Jack Nicholson spelar en ung officer i Napoleons arme som för en mystisk kvinna till ett slott ägt av en äldre Baron. Där upptäcker han att hon är i klorna på en gammal häxa som har förhäxat henne till att driva Baronen till självmord. The Terror är filmade i samma kulisser som han använde när han spelade in The Raven. Den spelades in som en snabbproduktion  utan manus och rätt så bra blev det. Rekomenderas. B-film när den är som bäst.
IMDB
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Creature from the Haunted Sea
« Svar #1 skrivet: 21.05.2007 kl. 08.36 »
Creature from the Haunted Sea

Måndagen den 21.5.2007 kl. 22.25 på YLE Teema
Regi: Roger Corman
I rollerna: Anthony Carbone, Betsy Jones-Moreland, Robert Towne, Robert Bean
(Creature from the Haunted Sea, 1961) Sparks Moran ser en chans att få tag i pengar då en karibisk ö har en revolution. Han planerar att rätta några generaler fly med sin båt för att sedan ta livet av dem och skylla allt på ett sjöodjur. Men sjöodjuret har andra planer. En rolig b-film från en tid när allt var möjligt.
IMDB

Reality of life is for people who cant handle Science fiction