Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Sumu - The Mist  (läst 4204 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Sumu - The Mist
« skrivet: 14.05.2007 kl. 20.36 »
En mystisk dimma hänger runt en liten by i norr. När byns budbärare försvinner en natt när han är på väg till slottet vill byhövdningen skicka skicka iväg en grupp för att informera slottet om vad som hänt.

Att leda gruppen ber han Uljas, som vägrar fara - han tycker hövdningen överdriver. Men när Uljas hör att hans älskade skall resa iväg med gruppen tvekar han inte att fara med.

Dimman hindrar byborna för att se något som det inte är meningen att de skall se, något som Uljas en gång sett.

The Mist är en finsk indiefilm som är producerad av Cold Spell Productions. Filmen är mycket bra gjort och det tekniska utförande är av hög klass. Berättelsen har en del hål och manuset kunde varit väldigt bättre. Men om man ser genom fingrarna litet här och där har vi här en underhållande film som bådar gott åt den finska indiefilmen.

Har ni sett Star Wreck och Domoi och gillade dem är detta en film för er.
Sumu - The Mist
Regi: Jesse Jokelainen
I rollerna: Jan Korander, Maria Ahlroth, Sampsa Vuorio, Nella Kaitalahti, Fabian Silén, Jarmo Eklund, Jan-Christian Söderholm, Sebastian Sonck, Jan Asimoff, Dick Idman

Filmen går att ladda ner gratis på www.coldspell.fi. IMDB. Filmens längd är 55 minuter så det är inte så grymt länge att sitta framför datorn eller TV:n
Reality of life is for people who cant handle Science fiction