Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Pasi Karppanen NoFFar för Finland  (läst 6541 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Pasi Karppanen NoFFar för Finland
« skrivet: 16.05.2007 kl. 11.58 »
Pasi Karppanen har valts till årets Finländska NoFFare. Pasi är känd som chefredaktören för den finländska fantastikförfattarföreningens, Suomen Tieteiskirjoittajat, medlemsblad Kosmoskynä samt som en långvarig medlem i föreningens styrelse.

Pasi har även fungerat aktivt i att sprida information såväl om finländsk fandom för fans utomlands som om utländsk fandom för finländska fans genom att redigera och publicera en rad artiklar om utländsk fandom (se t.ex.
artikel om fandom runt Östersjön
artikel om fandom i Tyskland
artikel om fandom i Frankrike)

Pasis hemsida (som förövrigt finns såväl på finska som på engelska) finns förutom en massiv länksamling för alla som är intresserade att skriva fantastik även naturligtvis mer information om herr Karppanen själv. Här kan man t.ex läsa att Pasi till sin skolning är byggnadsingenjör, men att han nu siktar på bibliotekariebanan.

NoFF i Finland har vid skrivande stund samlat ihop 200 euro för Pasis resa. Merparten kom genom en auktion som anordnades i samband med sf-samarbetmöstet tidigare i år, men även sf-föreningen i Jyväskylä och Enhörningen har deltagit i kollekten. Mer information om NoFF hittar du på adressen http://www.enhorningen.net/noff/

I Sverige är omröstningen för årets NoFFare nu i fullgång. Kandidater där är Johan Jönsson och Ylva Spångberg. Mer information om NoFF i Sverige hittar du, förutom via NoFF-hemsidan, direkt på disksussionsforumet på fandom.se.