Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Juni månadens TV-filmer  (läst 4961 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Juni månadens TV-filmer
« skrivet: 2.06.2007 kl. 21.44 »
Juni månadens fantastikfilmer är klassisk stil. Reruns utav gamla filmer och sådana som snurrat på olika kanaler tidigare. Alla sommarens pärlor dyker upp på YLE Teema igen. Kino Into är igen fylld med härliga fantastikfilmer från tiden när allt var möjligt. Varje måndag kommer en ny intressant film. Bra kan man inte kalla några av dem men intressanta är de i alla fall. Annat som kommer är Munsters TV-serien från 1960-talet. Varför den visas mitt natten 1:30 kan jag inte förstå. Sub-TV visar en ny fantastikserie som heter Surface. Annat utanför fantastik som kan nämnas är Casablanca etc som är filmer som man kan se om och om igen.

TV-SERIE:
Surface
Måndagar kl. 21.00 från och med den 11.6. Sub-TV. Serien slutar 17.9.2007
Regi: Félix Enriquez Alcalá och Jeffrey Reiner
I rollerna: Lake Bell, Jay R. Ferguson, Carter Jenkins, Leighton Meester, Ian Anthony Dale, Eddie Hassel, Luanne Cooper, Ric Reitz, Kelly Collins Lintz
Amerikansk science fiction-serie från 2005. Underliga saker börjar ske på alla världens hav. Oceanologen Laura Daugherty råkar ut för mystiska attacker. I Mexikanska Gulfen mistar Richard Connelly sin bror i en mystisk dykolycka. En liten pojke i nord-californien möter en mystisk varelse. En ny ras har fötts. Den är vacker, barnen älskar den och den gillar varmt vatten men ingen vet att katastrofen är nära....
IMDBFILMER:
Solgudinnans hämnd
Fredag 1.6.2006 kl. 00.00 TV2
Regi: John Farrow
I rollerna: Glenn Ford, Diana Lynn, Patricia Medina
(Plunder of the Sun, 1953) Äventyrsfilm om Al Colby som blir ombedd att ta med sig ett mystiskt paket ombord på båten från Havanna till Mexico. Colbys tillsynes oskyldiga uppdrag blir snart en livsfarlig katt och råtta lek när  han inser att det finns många som är fast beslutn att lägga vantarna på paketet... till varje pris. Filmen ustpelar sig bland de spektakulära arkeologiska ruinerna i Matlai och Monte Alban nära Oaxaca i Mexico.
IMDB

Jorden runt på 80 dagar
Söndag 3.6 kl. 21.00 Nelonen
Regi: Frank Coraci
I rollerna; Jackie Chan, Steve Coogan, Robert Fyfe, Jom Broadbent, Ian McNeice, Kathy Bates, Arnold Schwarzenegger.
(Around the World in 80 Days, 2004). Phileas Fogg är en ung, excentrisk uppfinnare i 1800-talets England. Han har redan uppfunnit elektricitet, flygmaskiner och inlines men ingen tror på hans idéer och i uppfinnarkretsar skrattar man bara åt honom. Desperat efter att få sin talang erkänd av omvärlden ingår han ett absurt vad: han ska resa jorden runt på endast 80 dagar - en fullständigt vansinnig och omöjlig utmaning. Men tillsammans med sin trogne följeslagare, den asiatiske kampsportsspecialisten och klåparen Passepartout, drar han ut på ett fartfyllt och spännande äventyr där han tvingas övervinna allehanda svårigheter i sin kamp för att vinna vadet! Till lands, till havs och inte minst i luften får vi följa med på en fantastiskt hissnande äventyrsresa till några av världens mest exotiska avkrokar i denna stjärnspäckade nyfilmatisering av Jules Vernes odödliga klassiker.
IMDB

My Son, the Hero
Måndag 4.6. kl 22.00 Yle Teema
Regi: Duccio Tessari
I rollerna: Giulio Gemma, Pedro Armendariz, Antonella Lualdi, Serge Nubret, Jacqueline Sassard, Gerard Sety.
(Arrivano I Titani, 1961) Den onde kung Cadmus av Kreta går i avtal med djävulen för att komma undan med mord på sin fru. Den muskelösa hjälten Krios bestämmer sig för att besegra kungen.Detta är ett modellexempel på italiensk underhållningsfilm från dess guldera. Mellan 1958 och 1964 producerades i Italien tiotals av dessa sk. swords and sandals filmer.
IMDB

Fredagen den 13de
Torsdag 7.6. kl. 23.30 MTV3
Regi:  Sean S Cunningham
I rollerna: Ari Lehman, Betsy Palmer, Kevin Bacon, Adrienne King, Harry Crosby, Lauri Bartram
(Friday the 13:th, 1980). En klassisk skräckfilm som knappas behöver någon större presentation. Uppföljare finns hur mycket som helst. Ungdomar besöker en lägerstuga och kommer inte hem tillbaka. Har levt ut sin tid.
IMDB

Cat People
Fredag 8.6. kl. 23.30 Yle Teema
Regi: Jacques Tourneur
I rollerna: Simone Simon, Kent Smith, Jane Randolph.
(Cat People, 1942) Irena Dubrovna, en vacker och mystisk kvinna från Serbien, bor i New York och jobbar som modeskapare. Hon träffar en amerikansk man och gifter sig med honom. Deras äktenskap får dock problem, eftersom Irena tror sig vara drabbad av en förbannelse som kan få henne att förvandlas till en blodtörstig panter... En film som fått en del uppföljare och som jag gillar väldigt mycket.
IMDB

Kazaam
Lördag 9.6. kl. 15.00 MTV3
Regi: Paul Michael Glaser
I rollerna: Shaquille O´Neal, Francis Capra, Ally Walker, James Acheson, John Costelloe, Marshall Manesh, Fawn Reed, JoAnne Hart.
(Kazaam, 1996) En mobbad skolpojke råkar av misstag då han flyr från sina mobbare befria en ande kallad Kazaam. Anden måste nu uppfylla tre önskningar åt pojken för att bli fri. Att det om det.
IMDB

Hercules and the Queen of Lydia
Måndag 11.6. kl. 22.00 Yle Teema
Regi: Pietro Francisci
I rollerna: Steve Reeves, Sylva Koscina, Primo Carnera, Sylvia Lopez, Carlo D'Angelo, Patricia Della Rovere, Gabriele Antonini.
(Ercole e la Regina di Lidia, 1959) Hercules råkar dricka ur en källa som gör att han förlorar minnet. En härskarinna för bort honom. En vän till Hercules följer med honom och försöker hjälpa honom att återfå sitt minne. Hjälten från Omfale tvingas kämpa mot tigrar och även en jätte.
IMDB

Spöket på Canterville
Torsdag 14.6. kl. 12.55 TV2
Regi: Jules Dassin
I rollerna: Charles Laughton, Robert Young, Margaret O'Brien
(The Canterville Ghost, 1944) Klassisk spökhistoria av Oscar Wilde om en familj som flyttar till ett slott där det spökar. Behöver väl knappast någon större presentation. Denna film från 1944 är en av de klassiska filmer jag växt upp med.
IMDB

The Cell
Torsdag 14.6. kl. 23.30 MTV3
Regi: Tarsem Singh
I rollerna: Jennifer Lopez, Vince Vaughn, Vincent D'Onofrio, Jake Weber, Dylan Baker, Marianne Jean-Baptiste, Patrick Bauchau, Gerry Becker
(The Cell, 200).  Efter en längre tids jakt finner FBI den eftersökte mördaren Stargher, men när man hittar honom befinner han sig i koma och är helt förlorad i sin egen värld. Om man inte lyckas få kontakt med honom blir det omöjligt för FBI att finna Starghers senaste offer som sitter fängslad i en grym dödsfälla. En cell som inom några timmar kommer att vattenfyllas och sakta dränka sitt offer. Jennifer Lopez spelar psykologen Catherine Deane, FBI:s sista hopp. Hon har utvecklat en metod som gör det möjligt för henne att bokstavligt talat kliva in i Starghers psyke, en mörk och mycket skrämmande värld. Där måste hon inom 40 timmar hitta svaret på var han har sitt makabra gömställe. Metoden är dock fortfarande relativt oprövad och därför mycket farlig. Det finns en risk att Catherine kommer att tappa greppet om verkligheten och inte klara av att ta sig ut ur mördarens sjuka värld.
IMDB
Enhörningen recension

The Curse of the Cat Women
Fredag 15.6. kl. 23.30 Yle Teema
Regi: Robert Wise
I rollerna: Simone Simon, Kent Smith, Jane Randolph, Ann Carter, Eve March, Julia Dean
(The Curse of the Cat Women, 1944) Amy är ett barn som har problem att skilja fantasi från verklighet och därför nästan inga kompisar. Hon gör sin fars döda första fru, Irena, till påhittad vän. Detta är en fristående uppföljare till "Cat People". Inte lika bra som originalet men bättre än många andra filmer.
IMDB

Freddy Vs. Jason
Lördag 16.6. kl. 00.50 Nelonen
Regi: Ronny Yu
I rollerna: Robert Englund, Ken Kirzinger, Monica Keena, Jason Ritter, Kelly Rowland, Brendan Fletcher
(Freddy Vs. Jason, 2003). Nästan tjugo år efter premiären av Nightmare on Elm Street möter Freddy Jason. Drömdemonen Freddy Kreuger vill inget hellre än att få terrorisera tonåringarna på Elm Street igen. Men det är omöjligt i och med att föräldrarna i Springwood har hittat ett sätt att förtränga hans existens. Freddy manipulerar den hockeymaskklädda seriemördaren Jason Voorhees att låtsas ta hans plats, men inget går som planerat när Jason fortsätter att mörda "hans barn". Det är upp till de överlevande tonåringarna att få Jason tillbaka till Camp Crystal Lake och Freddy ut ur drömvärlden... en gång för alla! En rätt så kul film i mitt tycke.
IMDB

Labors of Hercules
Måndag 18.6. kl. 22.00 Yle Teema
Regi: Pietro Francisci
I rollerna: Steve Reeves, Sylva Koscina, Gabriele Antonini, Fabrizio Mioni, Ivo Garrani.
(La Fatiche di Ercole, 1957) Den första filmen med den muskulösa mytologiska hjälten Herkules, som följdes av en uppsjö uppföljare och kopior. Här slåss Herkules mot lejon och en ond kung. Dessutom blir det romans med en prinsessa. Mister Universum Steve Reeves spelar den mytiska muskelhjälten i denna film. Cinematograf i denna film innehållande action, mjukerotik och trevliga monster är skräckfilmslegenden Mario Bara.
IMDB

28 dagar senare
Torsdag 21.6. kl. 23.35 MTV3
Regi: Danny Boyle
I rollerna; Cillian Murphy, Naomie Harris, Hoah Huntley, Christopher Dunne, Emma Hitching, Brendan Gleeson, Kim McGarrity,Alexander Delamere, Megan Burns
(28 days later, 2002). I filmens första scen infiltrerar en grupp djurrättsaktivister ett center för djurtester. Deras uppdrag är att släppa lös några apor. Vad de inte vet om är att aporna bär på ett ohyggligt virus. Viruset, vilket sprids genom att man får en smittad organisms blod i sig, gör sitt offer till en zombie. I nästa scen, 28 dagar efter den första, vaknar Jim upp ur en koma på ett sjukhus mitt i London, tillsynes helt ensam. Konfunderad över tomheten drar Jim sig vidare ut på stadens gator. Även dessa är uppenbarligen övergivna, och Jim fortsätter sin vandring i hopp om att tillslut hitta andra människor. Sedermera hittar han ett par överlevare och de berättar vad som hänt: Ett virus har spridits, har gjort alla människor till "zombies" och är ute efter nytt färskt människokött. Gruppen ger sig senare ut på en resa, i hopp om att hitta andra, friska människor, och att överleva. En kamp mot ondskan och för överlevnaden har börjat.
28 veckor senare har premiär den 7.9.2007. Läs mera här
IMDB

Solaris
Fredag 22.6. kl. 22.15 MTV3
Regi: Steven Soderbergh
I rollerna: George Clooney, Natascha McElhone, Viola Davis, Jeremy Davies, Ulrich Tukur, John Cho
(Solaris, 2002). Chris Kelvin är en psykolog som kontaktas av en vän på en rymdfärja. De kretsar runt planeten Solaris och behöver hjälp för märkliga saker händer på farkosten. När Chris kommer dit saknas det vissa besättningsmän och en del är sjuka. När han stöter på sina döda fru på rymdskeppet inser han att något konstigt håller på att hända. Nyfilamtisering av Andrei Tarkovskys mästerliga film. Filmen som basear sig på Stanislaw Lems roman. Denna version är bättre än vad ryktet säger i mitt tycke i alla fall
IMDB
Enhörningen recension

I Walked with a Zombie
Fredag 22.6. kl. 23.30 Yle Teema
Regi: Jacques Tourneur
I rollerna: Frances Dee, James Ellison, Tom Conway, Christine Gordon, Edith Barrett, James Bell, Sir Lancelot
(I Walked with a Zombie, 1943) En Kanadensisk sjuksköterska får jobb i Västindien som personlig assistent åt en kvinna i nån slags vaken koma. En helt enkelt suverän film. En av de bästa zombiefilmerna som finns där zombien inte vandrar omkring och törstar efter hjärnor. Atmosfären är otrolig och dialogen är mycket bra. Bör ses.
IMDB

Capten Sabeltand
Lördag 23.6. kl. 15.00 MTV3
Regi: Stig Bergqvist
I rollerna: (talas finska) Jarmo Koski, Johanna Matila, Iikka Keskinen, Severi Keskinen, Antti Ruutu, Iida Hakkarainen, Iivo Baric
(Kaptein Sabeltann, 2003). I en värld där det magiska förbluffar, där det omöjliga sker och där äventyren aldrig tar slut möter vi den värsta sjörövaren av dem alla, kungen av havet - KAPTEN SABELTAND! Spinky, världens yngsta sjörövare, har växt upp på Kapten Sabeltands skepp, Svarta Jungfrun. Han drömmer om att Kapten Sabeltand en dag ska se honom som en äkta sjörövare och bestämmer sig för att hitta Röde Ruperts försvunna skatt. I sitt sökande finner han en ny vän - Veronica från Månviken. Norsk animation som lär vara rätt så hyfsad.
IMDB

The Wonders of Aladdin
Måndag 25.6. kl. 22.00 Yle Teema
Regi: Mario Bava, Henry Levin
I rollerna: Donald O'Connor, Noelle Adam, Vittorio De Sica, Aldo Fabrizi, Terence Hill, Michele Mercier
(Meraviglie di Aladino, 1961) En ung och fyndig man möter anden i lampan i denna berättelse som tagit idén från 1000 och en natt. Anden lovar tre önskningar och den unga mannen hamnar på äventyr han inte kunde drömma om. The Wonders of Aladdin är en film som regissörlegenden och sepcialeffektgeniet Mario Bava gjorde tillsamman med b-regissören Henry Levin. Detta kultäventyr går i samma spår som dess förebild The Thief of Bagdad.
IMDB

From Hell
Torsdag 28.6. kl. 22.35 MTV3
Regi: Albert Hughes, Allen Hughes
I rollerna: Johny Depp, Heather Graham, Ian Holm, Robbie Coltrane, Ian Richardson, Jason Flemyng, Katrin Cartlidge, Terence Harvey
(From Hell, 2001). När Jack Uppskäraren härjade på Londons gator härskade skräcken. Hans grymhet tydde på vansinne, men hans djävulska precision pekade på metod i galenskapen. I 1888 års London lever de olyckliga och fattiga hemska liv i stadens slumkvarter. Mary Kelly och hennes lilla grupp följeslagerskor trakasseras av gäng och tvingas prostituera sig för att överleva. De blir skräckslagna när en vän till dem rövas bort och en annan i deras grupp blir mördad på ett gräsligt vis. Det ohyggliga mordet utreds av inspektör Fred Abberline , en genialisk men plågad man, vars polisarbete underlättas av att han ser syner. Abberline blir djupt engagerad i fallet, och ju närmare sanningen han kommer desto farligare blir situationen för alla inblandade. Ska de kunna överleva den helvetiska kraft som är ute efter dem? Baserar sig på en suverän tecknad roman av Alan More och Eddie Campell.
IMDB

The Leopard Man
Fredag 29.6. kl. 23.30 Yle Teema
Regi: Jacques Tourneur
I rollerna: Dennis O'Keefe, Margo, Jean Brooks, Isabel Jewell, James Bell
(The Leopard Man, 1943) En nattklubbsdansös i New Mexiko tar med en leopard till klubben. Publiken gillar det, men hennes rival blir avundsjuk och skrämmer iväg leoparden. Följande dagar dör människor och de är rädda för leoparden, men de börjar sakta få för sig att det kanske inte är leoparden som är skyldig för morden.
IMDB

Den hemlighetsfulla ön
Lördag 30.6. kl. 16.30 Nelonen
Regi: Cy Endfield
I rollerna: Michael Craig, Herbert Lom, Joan Greenwood, Michael Callan, Gary Merrill, Beth Rogan
(Mysterious Island, 1961). Den legendariska kapten Nemo väcker ännu en gång äventyrslustan i en av Jules Vernes högt älskade klassiker. Kapten Cyrus Harding (Michael Craig) leder tre nordstatssoldater i en modig och desperat flykt i luftballong från ett sydstatsfängelse. En våldsam storm blåser luftballongen ut över havet mot en avlägsen söderhavsö, där den lilla gruppen driver i land. Senare får de sällskap av två kvinnor från ett fartyg som håller på att gå under, och tillsammans upplever de skeppsbrutna ett fantastiskt äventyr med flockar av enorma djur. De får hjälp i sin kamp att överleva av den mystiske kapten Nemo (Herbert Lom), som för befäl över u-båten Nautilus, där han i ett försök att skapa nya livsmedel åt världens invånare har skapat märkliga djur. Men kan ens själva Nemo rädda dem, då den stora vulkanen får ett utbrott som hotar att utplåna dem alla?
IMDB

Pitch Black
Söndag 30.6. kl (se TV-program för mera info] TV2
Regi: David Thwohy
I rollerna: Vin Diesel, Radha Mitchell, Cole Hause
(Pitch Black, 2000) Ett rymdskepp med 40 passagerare glider ljudlöst fram i ett mörkt och tyst universum. Plötsligt hamnar det mitt i ett meteorregn och skadas allvarligt. Farkosten tvingas kraschlanda på närmsta planet, en planet som visar sig ha tre solar som belyser planeten dygnet runt. Bland de som överlever kraschlandningen finns piloten Carolyn, polisen Johns och hans fånge Riddick, en dömd mördare som genom en ögonoperation har fått förmågan att kunna se i mörker. Detta visar sig snart att vara mycket användbart då de tre solarna plötsligt befinner sig på rad med en total solförmörkelse som resultat. Andra varelser vaknar till liv i den svarta tomheten. Det är planetens urinvånare som lever och jagar sin föda här...
IMDB
Enhörningens recension
Reality of life is for people who cant handle Science fiction