Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Årets Nebulavinnare  (läst 4096 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Årets Nebulavinnare
« skrivet: 2.06.2007 kl. 22.44 »
Årets Nebula-pris utdelades för några veckor sedan, men detta har gått onoterat av Enhörningen tills nu (skyll på Åcon, chefreds levebröd och chefred själv  ;) ). Hur som helst här kommer listan över dem som i år fått mottaga amerikanska fantastikförfattarföreningens pris. (Vill du se vilka verk som var nominerade skall du ta en titt på en äldre notis här på Enhörningswebben.)

Bästa romanen:
Jack McDevitt: Seeker (Ace); boken på Amazon.com.

Bästa kortromanen:
James Patrick Kelly: Burn (Tachyon Publications); boken på Amazon.com (observera att boken kan laddas ner gratis från författarens webb som pdf- eller Word-fil eller t.o.m. som en mp3-ljudbok).

Bästa långnovellen:
Peter S. Beagle: Two Hearts, publicerad i tidskriften Fantasy & Science Fiction i oktober-novembernumret 2005.

Bästa novellen:
Elizabeth Hand: Echo, publicerad i tidskriften Fantasy & Science Fiction i oktober-novembernumret 2005. Observera att Elizabeth Hand är en av hedersgästerna för årets Finncon.

Bästa manus:
Hayao Miyazaki, Cindy Davis Hewitt och Donald H. Hewitt för Hauru no Ugoku Shiro (Howl's Moving Castle), filmen är baserad på romanen Howl's Moving Castle av Diana Wynne Jones.

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
SV: Årets Nebulavinnare
« Svar #1 skrivet: 3.06.2007 kl. 21.25 »
Om inget annat kan sägas om Nebula priset så är det att priset till bästa långnovell gick i år till helt rätta novellen. Two Hearts var den överlägset bästa novellen av dem alla i år. Har läst den ett par gånger och den är verkligen bra.

Elisabeth Hands novell Echo gillade jag nog inte. Sen igen gillade jag ingen av novellerna. Så kanske den gick till rätt novell.
Reality of life is for people who cant handle Science fiction