Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Juli månadens fantastikfilmer på TV  (läst 4429 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Juli månadens fantastikfilmer på TV
« skrivet: 1.07.2007 kl. 12.24 »
Juli månadens fantastikfilmer håller sig rätt så väl borta från TV:n. Men de som visas är i stället väldigt högklassiga. Filmer som Sinbad, Jason and the Argonauts, Godzilla balanserar sedan upp allt. All fantasik i Juli kommer från Yle Teema (Godzilla) och Nelonen (Ray Harryhausen). Tur det i alla fall.

Basket Case
Måndag 2.7. kl. 23 YLE-Teema
Regi: Frank Henenlotter
I rollerna: Kevin Van Hentenryck, Terri Susan Smith, Beverly Bonner.
(Basket Case, USA 1982) Till ett förfallet New York hotell tar Duane Bradley med sin korg in. I korgen har han sin deformerade tvillingbroder. De är siamesiska tvillingar som har blivit separerade. Nu är de på jakt efter mannen som separerat dem. En film från 80-talets indevåg är detta. Den representerar allt detta som splatter- och skräckfilmen var på denna tid. Detta är en skräck-komedi klassiker av indieregissören Frank Henenlotter som bugar åt explotationsfilmens kung Herschell Gordon Lewis.
IMDB

Kung Salomons sk(r)att
Fredag 6.7. kl.. 21.00 Nelonen
Regi: J. Lee Thompson
I rollerna:  Richard Chamberlain, Sharon Stone, Herbert Lom, John Rhys-Davies, Ken Gampu
(King Solomon's Mines/USA 1985).Baserad på en roman av Allan H. Rider Haggard. Allan Quatermain är en lycksökare som blir övertygad av Jesse Huston att hjälpa henne hitta sin far som försvunnit under en expedition i Afrika. Att han försvunnit har att göra med Kung Salomons gruva och dess ofantliga rikedom. Detta är en film som får vem som helst att vika sig dubbel av skratt. Huvudrollsinnehavaren Richard Chamberline är helt enkelt så dålig i sin roll att han räddar hela filmen. För att inte tala om Sharon Stone. En fattig mans version av Indiana Jones.
IMDB
Enhörningens recension
 
Jason and the Argonauts
Lördag 7.7. kl. 16.30 Nelonen
Regi: Don Chaffey
I rollerna: Todd Armstrong, Nancy Kovack, Gary Raymond, Laurence Naismith, Niall MacGinnis
(Jason and the Argonauts/England - USA 1963). Detta är historien omiJason (Todd Armstrong), eniorädd sjöman och äventyrare,isom efter 20 åriåtervänder till kungariket Thessaly,iför att rättmätigt krävaitronen. Men för attikunna få den, måsteiJason först finna detimagiska gyllene skinnet. Hanisamlar en här, ochimed hjälp av Herai- Gudarnas drottning -isätter sökan efter skinnetiigång. På deras vägimåste de slåss motide mest otroliga varelser,ibland annat en 100ifot hög bronsjätte, ettigiftigt odjur med sjuiormhuvuden, och en arméiav skelett.
IMDB

Vampire Bats
Söndag 8.7. kl. 00.35 Nelonen
Regi: Eric Bross
I rollerna: Pääosissa: Lucy Lawless, Dylan Neal, Liam Waite, Timothy Bottoms, Craig Ferguson, Brett Butler
(Vampire Bats/USA 2005). Lucy Lawless, mera känd som Xena, spelar Maddy Rierdon som börjar som lärare i biologi i ett litet universitet i Louisiana. Lugnet får ett plötsligt slut när en av Maddys elever hittas dör. Man misstänker två studerande men Maddy misstänker att de har dött av blodsugande fladdermöss och plötsligt slår naturen tillbaka men otrolig kraft.
IMDB

Allan Quatermain och Den Försvunna Guldstaden
Fredag 13.7. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Gary Nelson
I rollerna: Richard Chamberlain, Sharon Stone, James Earl Jones, Henry Silva, Robert Donner, Cassandra Peterson
(Allan Quatermain and the Lost City of Gold/USA 1987). RichardiChamberlain återkommer som AllaniQuatermain i den här explosiva, actionfyllda efterföljaren till den klassiska Kung Salomonsisk(r)att. Quatermain råkar ut för vådliga äventyr när han letar efter sin bror, Robeson, som försvunnit sen han gett sig ut för att leta efter Den försvunna guldstaden. Tillsammans med sin vackra fästmö (Sharon Stone), en gammal krigare (James Earl Jones) och en självutnämnd mystiker (Robert Donner) beger sig Quatermain ut på farlig färd för att hitta Den försvunna staden och besegra dess ondskefulla härskare.
IMDB
Enhörningens recension

Ghost Ship
Fredag 13.7. kl. 23.30 YLE-Teema
Regi: Mark Robson
I rollerna:   O: Richard Dix, Russell Wade, Edith Barrett, Ben Bard.
(The Ghost Ship, USA 1943) En äventyrsfilm om ett skepp där det börjar ske mystiska dödsfall. Är det den kaptenen som är skyldig eller... Detta är en verklig klassiker från RKO. En film som lär väl vara värd att se.
IMDB

The Golden Voyage of Sinbad
Lördag 14.7. kl. 16.25 Nelonen
Regi: Gordon Hessler
I rollerna: John Phillip Law, Caroline Munro, Tom Baker, Douglas Wilmer, Martin Shaw, Grégoire Aslan
(The Golden Voyage of Sinbad/England - USA 1974). Följ med på ett storslaget äventyr, som utspelar sig i ett mycket gammalt och äventyrligt land fullt av märkliga och fantastiska varelser. Sinbad (John Phillip Law) - prins av Bagdad och legendarisk sjöfarare - hittar en mystisk karta och beger sig tillsammans med den vackra slavinnan Margiana och storvisiren av Marabia ut på en farofylld sjöresa för att finna det gamla landet Lemuria. Den ondskefulle trollkarlen Prins Koura, som försöker vinna makten över Marabia med hjälp av besvärjelser och onda andar, som följer efter Sinbad för att hindra honom att nå sitt mål. Sinbad når fram till Lemuria tros en förbannelse som Kouria har kastat över skeppet, varvid den mäktiga galjonsfiguren som pryder stäven blir levande. I Lemuria måste Sinbad och hans okuvliga besättning kämpa så märkliga väsen som en svärsvingande staty med sex armar, en enögd kentaur och den fruktade odjuret med lejonkropp och örnhuvud. Till slut hamnar Sinbad ansikte mot ansikte med dem blodtörstige Koura själv, i en obönhörlig duell å liv och död.
IMDB

Mannen i Järnmasken
Måndag 16.7. 2007 kl. 21.15 MTV3
Regi: Randall Wallace
I rollerna:   Jeremy Irons, John Malkovich, Gerard Depardieu, Gabriel Byrne, Leonardo DiCapri
(Man in the Iron Mask, USA 1998) 'En för alla, alla för en', de tre musketörerna återförenas med d'Artagnan i detta action-äventyr. Leonardo DiCaprio spelar dubbelrollen som den ondskefulle Kung Louis XIV och den mystiske mannen i järnmasken. Paris svälter men kungen av Frankrike är mer intresserad av det sedeslösa livet med hovet. Musketörerna, som spelas av Jeremy Irons, John Malkovich och Gerard Depardieu, planerar en komplott för att rädda Frankrike från kungens tyranni. Bara d'Artagnan, som spelas av Gabriel Byrne, står i deras väg.  "Mannen med Järnmasken" är en enastående film full av intriger, fara, action och romantik.
IMDB

Godzilla
Måndag 16.7. kl. 22 YLE-Teema
Regi: Ishiro Honda
I rollerna:  Akira Takarada, Momoko Kôchi, Akihiko Hirata, Takashi Shimura, Fuyuki Murakami, Sachio Sakai, Toranosuke Ogawa
(Gojira, Japan, 1954) Fartyg försvinner spårlöst utanför Japans kust. Någonting fasansfullt döljer sig under havsytan. Ett gigantiskt monster har vaknat ur sin dvala och närmar sig sakta miljonstaden Tokyo. Så börjar legenden om Godzilla ? kungen av monster. Denna svartvita klassiker protesterar mot kärnvapenupprustningen och är första i en serie om ett klassiskt förhistorisk monster. En film jag personliger gillar väldigt mycket. Gojira rules.
IMDB

Resident Evil
Fredag 20.7. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Paul W.S. Anderson
I rollerna: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Eric Mabius, James Purefoy, Martin Crewes
(Resident Evil/England - Tyskland - Frankrike - USA 2002). Någonting hemskt döljer sig i The Hive, ett väldigt genforskningslaboratorium i underjorden som drivs av den ansiktslösa biotekniska organisationen The Umbrella Corporation. Ett dödligt virus har släppts löst. The Red Queen - superdatorn som kontrollerar och styr allt i The Hive - stänger igen alla utgångar och dödar därmed den instängda personalen. Alice och Rain har i uppdrag att leda en kommandostyrka för att isolera viruset. Teamet upptäcker dock snart att arbetarna inte är... riktigt döda. De är levande döda, utsvultna och på jakt. Ett bett eller en skråma från dem räcker för att sprida smittan - och ännu värre, förvandla offret till en av dem... Alice och hennes styrka har tre timmar på sig att slutföra uppdraget, innan viruset hotar hela jorden. Film som baserar sig på ett dataspel jag gillade. Fast sen igen filmen är också bra. Zombien slår aldrig fel.
IMDB

Body Snatchers
Fredag 20.7. kl. 23.30 YLE-Teema
Regi: Robert Wise
I rollerna:  Boris Karloff, Bela Lugosi, Henry Daniell, Edith Atwater, Russel Wade, Rita corday, Sharyn Moffett, Donna Lee
(The Body Snatcher, USA 1945) En film som baserar sig på Robert Louis Stevensons roman med samma namn. Berättelsen om en doktor som behöver tyr sig till att stjäla lik från gravar för att kunna forska i människokorppens hemligheter. En klassisk film som knappast behöver någon större presentation.
IMDB

Sinbad and the Eye of the Tiger
Lördag 21.7. kl. 16.25 Nelonen
Regi: Sam Wanamaker
I rollerna: Patrick Wayne, Taryn Power, Margaret Whiting, Jane Seymour, Patrick Troughton
(Sinbad and the Eye of the Tiger/England 1977). Sinbad (Patrick Wayne), en modig sjöman och Prins av Bagdad, styr sitt skepp mot Charnak för att hos Prins Kassim anhålla om dennes syster Farahs hand. Men Sinbad upptäcker att Kassim blivit förtrollad av sin djävulska styvmor Zenobia. För att häva förbannelsen måste Sinbad nu dra ut på en resa som är farligare än någon resa en dödlig någonsin har företagit sig. Bland de faror han möter i detta storslagna äventyr finns många odjur som överträffar hans vildaste fantasi. Bland annat måste han kämpa mot Minoton - en stridskämpe av brons, en enorm grottvarelse, en sabeltandad tiger och en "nästan mänsklig" babian. De briljanta specialeffekterna är gjorda av mästaren Ray Harryhausen och kommer att fascinera dig när Sinbad drar iväg på äventyr i denna enastående klassiker.
IMDB

The Village
Söndag 22.7. kl 21.00 Nelonen
Regi: M. Night Shyamalan
I rollerna:  Bryce Dallas Howard, Joaquin Phoenix, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver, Brendan Gleeson, Michael Pitt
}(The Village/USA 2004). Någonstans i Pennsylvanias djupa skogar ligger en liten by, där invånarna lever helt isolerade från omvärlden. En idyllisk tillvaro i harmoni med naturen - om det inte vore för hotet från de onda varelser som finns i den omgivande skogen. Rädslan för vad som gömmer sig i skogen gör att ingen vågar lämna byn. När en ung man, Lucius Hunt ändå planerar att gå över bygränsen in i det okända börjar det hända oförklarliga - och allt mer fasansfulla händelser.
IMDB

Godzilla och Mothra
Måndag 23.7. kl. 21.45 YLE-Teema
Regi: Takao Okawara
I rollerna:  Tetsuya Bessho, Satomi Kobayashi, Takehiro Murata, Saburo Shinoda, Akiji Kobayashi, Akira Takarada, Makoto Otake
(Godzilla and Mothra, Japan, 1992) På en ö i Indonesien har man hittat ett gigantiskt ägg. Ur ägget kläcks Mothra, som skall skydda människorna mot Battra - ett monster som är jordens hämnd för all miljöförstöring. Men innan denna giganternas kamp kan börja måste de båda monstren bekämpa den störste av dem alla; Godzilla!
IMDB

Resident Evil: Apocalypse
Fredag 27.7. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Alexander Witt
I rollerna:  Milla Jovovich, Sienna Guillory, Oded Fehr, Thomas Kretschmann, Sophie Vavasseur, Jared Harris
(Resident Evil: Apocalypse/Tyskland - Frankrike - England - Kanada 2004). Efter att med en hårsmån ha undkommit fasorna i den underjordiska anläggningen, kastas Alice in i ett rasande krig mellan levande och odöda - och den här gången ovan jord. Raccoon City är satt i karantän och Alice slår ihop sig med ett gäng elitsoldater ledda av Valentine och Carlos. De har fått i uppdrag att rädda den försvunna Angie - dotter till Dr. Ashford som skapade det muterade viruset som härjar i staden. Det blir en intensiv kamp mot tiden där de möter horder av blodtörstiga zombies, muterade hundar och den mest skräckinjagande fiende de någonsin ställts inför...
IMDB

Isla of the dead
Fredag 27.7. kl. 23.20 YLE-Teema
Regi: Mark Robson
I rollerna:  Boris Karloff, Ellen Drew, Marc Cramer, Katherine Emery, Helen Thiming, Alan Napier, Jason Robards Sr., Ernst Deutsch
(Isle of the Dead, USA 1945) Efter kriget 1912 blir en grupp människor fångade på en Grekisk ö. De är placerade i karantän i rädsla för pest. Som om det inte vore tillräckligt börjar en av kvinnorna misstänkta en ung kvinna för att vara en vampyrliknande demon som kallas Vorvolaka. Även detta en i mitt tycke rätt så bra film.
IMDB

Godzilla möter Biollanten
Måndag 30.7. kl. 22.00 YLE-Teema
Regi: Katzuki Omori
I rollerna:   Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka, Masanobu Takashima, Koji Takahashi, Tôru Minegishi, Megumi Odaka Toshiyuki Nagashima, Ryunosuke Kaneda
(Godzilla vs Biollante, Japani 1989) Vetenskapsmännen har upptäckt ett sätt att framställa en ny sorts "superplanta" genom att använda celler från monstret Godzilla. Konkurrerande och elaksinnande biokemister från andra sidan havet ser möjligheterna till världskontroll genom en sådan växt. När man korsar en ros med Godzillas molekyler har man skapat supermonstret "Biollante"...en kamp på liv och död för Godzilla för att inte tala om den totala förintelsen som väntar Japan som står som scen för mötet.
IMDB

Reality of life is for people who cant handle Science fiction