Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Juli månadens Fantastikfilmer på biografen  (läst 4728 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Juli månadens Fantastikfilmer på biografen
« skrivet: 1.07.2007 kl. 13.24 »
Endast två regelräta fantasikfilmer är på kommande denna månad, Transformers och Harry Potter. Men andra intressanta filmer dyker det nog upp. Bl.a. en film jag själv väntar med förtjusning på; Black Sheep. (se längre ner). Annars ser hösten intressant ut med filmer som 28 Weeks later, Bridge to Therabithia, Fantastic four; Rise of the Silver surfer etc. Men mera om dem senare.

Transformers
Finlandspremiär Onsdag 4.7. 2007
Regi: Michael Bay
I rollerna: Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese, Gibson, Rachael Taylor, Anthony Anderson, Jon Voight, John Turturro
(Transformers,  2007). Under decennier har två typer av robotar Autobots och Decepticons utkämpat ett krig som sätter hela universums öde på spel. Nu har dagen kommit då jorden valts till slagfält och den enda som kan stoppa de grymma Decepticons från att vinna striden är Sam Witwicky. Sam är som vilken tonåring som helst och helt uppslukad av vardagliga bekymmer som plugget, kompisar, bilar och tjejer. Han är fullständigt ovetandes om att han ensam kan rädda mänskligheten från att utplånas. Men en dag förändras allt. Tillsammans med sin flickvän Mikaela Banes inser Sam vidden av dragkampen mellan Autobots och Decepticons, samt att hela jordens överlevnad hänger på en skör tråd.
Här är en film som jag inte har någon aning vad man skall tro. Efter att sett trailers och läst om filmen blir man bara mera skeptisk. Hur kan man göra en film som detta så allvarlig. Kommer väl nog att se den. Men förväntningarna är nog rätt så låga.
Hela konceptet behöver väl knappast någon större presentation
IMDB
Officiella hemsidan
Trailers
Finnkinos hemsida
Intressant presentaion på wikipedia

Harry Potter and the Order of the Phoenix
Finlandspremiär Fredag 13.7. 2007
Regi: David Yates
I rollerna: Daniel Radcliffe, Harry Mellng, Jason Boyd, Richard Macklin, Kathryn Hunter, Miles Jupp, Fiona Shaw, Richard Griffiths, Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Robert Patinson, Ralph Fiennes, Natalia Tena, Brendan Gleeson, George Harris
(Transformers,  2007). Harry börjar sitt femte läsår i Hoghwarts. Han får reda på att det hans möte med den elaka Lord Voldemort förnekas i skolan. De stänger hellre ögonen för sanningen än vågar tro på nyheten om Voldemorts återkomst.
Magiministern Cornelius Toffe är rätt att Hogwarts ärorika rektor Albus Dumbledore ljuger om Voldemorts återkomst för att försvaga hans prestige och ta över hans tjänst. Därför nämner Toffee en ny lärare för att lära ut hur man skyddar sig från mörkrets makter och för att hålla öga på Dumbledore och dess studeranden.
Den femte filmen i serien. Jag vet en flicka som räknar dagarna tills den har premiär. En klar succé som kommer att slå alla kassarekord.
IMDB
Officiella hemsidan
Trailers
Finnkinos hemsida
Harry Potter and the Order of the Phoenix

Andra intressanta filmer med snudd på fantastik är väl Black Sheep (premiär 27.7) som berättar om får som börjar taga saker i egna klövar. Robert Rodriques Planet Terror (premiär 20.79 som är en regelrätt zombiefilm och andra delen i Grindhouse serien som han gjort tillsammans med Quentin Tarantino. Även Simpsons the Movie (premiär 27.7.) bör nämnas. Denna gång tvingas Homer rädda världen som han själv håller på att förstöra.
« Senast ändrad: 1.07.2007 kl. 21.05 av Kenneth »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction