Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Science Fiction filmer på gångs.  (läst 4334 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Science Fiction filmer på gångs.
« skrivet: 6.07.2007 kl. 11.20 »
En del intressanta science fiction filmer är också på gångs som bäst. Här under kommer en del av de filmer jag själv tycker kan nämnas. Några andra är filmer som The Last Sentinel. Filmen som endast kommer på DVD. Outlander, filmen som är en blanding av vikingafilm och science fiction film. Ett vikingaskepp landar i en norsk fjord och ut kommer en utomjordisk varelse och ett monster. Vad blir det av det då? Läs mera här (Wikipedia). A Hope är en film av Stephen Chow som blandar science fiction med humor. Filmen är rätt så långt ett rykte men här (Wikipedia) hittas litet information.

Mera filmer kommer att postas så fort jag har möjlighet och hittar intressanta filmer.

Fantastic Four – The Rise of the Silver Surfer
Detta är fortsättningen på sucée filmen baserad på Marvel-serietidningen. När de nu äntligen klarat av Dr. Doom möter de en ny motståndare. Den legendariska Marvel-figuren Silver Surfer.
Silver Surfer är en mystisk figur som suger energi från planeter, även jorden. Mr Fantastix, Invisible Women, The Human Torch och The Thing tar upp kampen för att rädda jorden innan det är för sent.
När Silversurfaren dök upp första gången i Marvel-serietidningen gillade jag honom. Han var som alla Jack Kirbys figurer välplanerad och kanske på något vis en coolare version av Stålmannen.
Regi: Tim Story
I rollerna: Ioan Gruffudd, Chris Evans, Jessica Alba, Michael Chiklis, Julian McMahon, Doug Jones, Kerry Washington
www.riseofthesilversurfer.com
Trailer
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
Wikipedia/Tecknade Figuren
www.finnkino.fi

28 Weeks later
28 veckor senare tar över där 28 dagar senare slutade. London är totalt förstört utav viruset som sprider en mycket farlig version av rabiat. US army har kommit på plats för att återställa ordningen i staden och få folk att flytta tillbaka. Till staden som är i karantän kommer en virusbärare som börjar sprida viruset igen. Kampen för att överleva blir hårdare än någonsin tidigare.
Filmen har regisserats av den spanska regissören Juan Carlos Fresnadillo och verkar mycket intressant och jag personligen ser väldigt mycket fram emot filmen.
Regi: Juan Carlos Fresnadillo
I rollerna: Robert Carlyle, Shahid Ahmed, Stewart Alexander, Emily Beecham, Philip Bulcock, Rose Byrne, Catherine McCormack
www.28weekslatermovie.co.uk
Trailer
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
www.finnkino.fi


Resident Evil- Extinction
Tredje och sista filmen i trilogin. Alice gömmer sig i Nevadas öken och slår ihop sig igen med Oilvera och L.J. tillsammas med nya överlevanden Claire, K-Mart och Nurse Betty för att försöka eliminera det dödliga viruset som hotar att göra alla levanden till Zombien. På samma gång söken hon rättvisa. Alice har blivit föremål för biogenetiska experiment när hon hölls fången av Umbrella och hennes gener har förändrats. Hennes superkrafter kommer till användning nu mer än någonsin om de skall överleva.
Regi: Russel Mulcahy
I rollerna: Milla Jovovich, Oded Fehr, Ali Larter, Iain Glen, Ashanti, Chris Egan, Spencer Locke, Jason O'Mara, Mike Epps
www.sonypictures.com
Teaser
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
Wikipedia/Spelet

Day Zero
Filmen utspelar sig i en när framtid där global terrorism härskar och armen har tvingats att ta till värnplikt. 3 unga men har just fått meddelande om tidpunkten när de skall stiga i tjänst. Nu har de 30 dagar på sig att förbereda sig. Detta är inte en solklart science fiction film tror jag. Utan mera en sorts drama men ett intressant tema kan göra den värt att se. Den som väntar får se.
Regi: Bryan Gunnar Cole
I rollerna: Elijah Wood, Chris Klein, Jon Bernthal, Ginnifer Goodwin, Sofia Vassilieva, Elisabeth Moss, Ally Sheedy
www.dayzerothemovie.com
www.imdb.com
Wikipedia/Filmen

Aliens vs Predator 2
Ännu en uppföljare. Denna gång står kampen på jorden. Närmare sagt i en liten stad i Colorado.
Regi: Colin Struse, Greg Strause
I rollerna: Reiko Aylesworth, Steven Pasquale, John Ortiz, Shareeka Epps, Johnny Lewis, Sam Trammell, David Paetkau
www.alienvspredator2.com
Ingen trailer ännu
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
AvP Galaxy


I am Legend
Robert Neville är en verkligt skicklig vetenskapsman, men även han kan inte stoppa viruset. Ett obotligt virus skapat av människan. Mirakulöst nog är Neville immun och nu är han den sista människan kvar i det som finns kvar av New York – ja kanske hela världen.
Baserar sig på Richard Mathesons klassiska berättelse med samma namn. En film jag ser fram emot.
Regi: Francis Lawrence
I rollerna: Will Smith, Alice Braga, Salli Richardson-Whitfield, Willow Smith, Charlie Tahan
www.iamlagend.com
Trailer
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
Wikipedia/Richard Matheson

Invasion
En rymdskyttel kraschar under mystiska omständigheter. I vraket finns något hotfullt och främmande. De som kommer i kontakt med det förvandlas oförklarande och illavarslande. Psykiatrikern Barol Benner och hennes kollega Ben Driscoll kommer underfund med sanning. Utomjordisk epidemi som attackerar sina offer i sömen och lämnar dem oförändrade men känslolösa och omänskliga. När infektionen sprider sig bland människorna förvandlas bara mer och mer och snart vet man inte vem man kan lita på. Nu är Carols hopp att hon kan hålla sig vaken tills hon hittar sin son, som säger sig kunna hejda denna invasion.
Tredje eller fjärde versionen av Jack Finneys roman The Body Snatchers. Som på svenska hette Den Gröna mardrömmer när den publicerades i bokserien Kalla Kårar nr. 16. En film som ser intressant ut men knappast kan jämföras med den första filmen från 1956 regiserad av Don Siegel.
Regi: Oliver Hirschbiegel
I rollerna: Nichole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam, Malin Akerman
The Invasionmovie
Trailer
www.imdb.com
www.comingsoon.net
Wikipedia/Filmen
Wikipedia/Invasion of the Body Snatchers

Källor: www.finnkino.fi, www.comingsoon.net och Wikipedia
Senast ändrat: text och länkar korrigerat.
« Senast ändrad: 6.07.2007 kl. 15.02 av Kenneth »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction