Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer på TV i augusti  (läst 4383 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Fantastikfilmer på TV i augusti
« skrivet: 28.07.2007 kl. 22.29 »
Augusti månadens filmer präglas igen av en hel del sk. "reruns". De intressantaste filmerna kommer igen på YLE Teema. På Yle Teema kommer även en serie på klassiska mordhistorier och musikaler. Bl.a. Singing in the Rain Söndag 19.8. kl. 19.00, Experiment Perilous, Fredag 10.8. kl. 23.15 och The Locket. Även MTV3 har en film som bör nämnas Blazing Saddles eller Det våras för sheriffen söndag 26.8. kl. 15.00. Nelonen visar den roliga komedin Top Secret fredagen den 10.8. kl. 23.10. Ja du läste rätt kl. 23.10. Va fan för. Detta om något är en viikonlopun leffaputkifilm och inte Not another Teenmovie. Annars ser det inte så intressant ut hela augustimånad.


Bedlam
Fredag 3.8. kl 23.30 YLE Teema
Regi: Mark Robson
I rollerna: Jason Robards, Boris Karloff, Anna Lee, Billy House, Glenn Vernon
(Bedlam/USA, 1946) En kvinna hålls fånge i ett mentalsjukhus i denna skräck-klassiker från 1946. Bedlam (eg. The Bethlem Royal Hospital), ett i London 1547 anlagt hospital (mentalsjukhus), som ursprungligen hette Hospital of St. Mary of Bethlehem, varav Bedlam är en förvrängning. Ordet används även appellativt i betydelsen "dårhus".
IMDB

Mighty Morphin Power Rangers: The Movie
Lördag 4.8. kl. 15.35 MTV3
Regi: Bryan Spicer
I rollerna: Karan Ashley, Johny Yong Bosch, Steve Cardenas
(Mighty Morphin Power Rangers: The Movie/USA, 1995) Ivan Ooze leder den elakaste styrka som någonsin funnits. De har belägrat staden Angel Growe och har planer på att ta över hela jorden. Inte nog med att Ooze har en stor armé till sin hjälp - han har en massa slime också. Behöver man säga mera....
IMDB

Tron
Lördag 4.8. kl. 16.35 Nelonen
Regi:Steven Lisberger
I rollerna:  Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, David Warner, Cindy Morgan, Barnard Hughes, Dan Shor
(Tron/USA - Taiwan, 1982) 80-talets första cybertech-film, med Jeff Bridges som programmeraren Jeff som sugs in i stordatorn på jobbet och kämpar mot ett makthungrigt Master Control Program. Med hjälp av säkerhetsprogrammet Tron tar han upp kampen för att rädda datorns alla program. Det är bättre än det låter. Filmen lyfts av bra skådisar och uråldrigt coola cgi-effekter. Producerat av Disney är detta en av de klassiska filmer från tidig dataålder.IMDB

Ghost Ship
Måndag 6.8. kl. 21.15 MTV3
Regi Steve Beck
I rollerna: Gabriel Byrne, Julianna Margulies, Ron Eldard, Desmond Harrington, Isaiah Washington, Alex Dimitriades
(Ghost Ship/USA, 2002) Vem som helst som har turen att finna ett övergivet skepp på internationellt vatten, kan begära rättigheten till det och forsla in det till närmsta hamn. Eller, som i det här fallet med ett team av räddningsmanskap, har oturen att göra upptäckten. Besättningen ombord på ett räddningsfartyg, som befinner sig långt ute på Barents hav, gör en fasansfull upptäckt, nämligen resterna av en stor passagerarbåt, som förliste för mer än 40 år sedan. När räddningspersonalen väl lyckas ta sig ombord på fartyget, konfronteras man med dess kusliga förflutna och tvingas kämpa för sina liv.
IMDB

Godzilla vs. Destoroyah
Måndag 6.8. kl 21.40 YLE Teema
Regi Takao Okawara
I rollerna: Megumi Odaka, Saburo Shinoda, Takuro Tatsumi, Yôko Ishino, Yasufumi Hayashi, Sayaka Osawa
(Gojira VS Desutoroia/Japan, 1995) Det fruktade monstret dyker oväntat upp i metropolen Hongkong och till allas fasa spyr det ut dödliga radioaktiva eldsflammor som förintar allt i sin väg. Toppforskare konstaterar att monstrets hjärta i själva verket är en atomreaktor som nu fått härdsmälta att kan komma att orsaka jordens undergång i en enda fasansfull atomexplosion. Människan står hjälplös, världens öde ligger i klorna på GODZILLA.
IMDB

Vampires: The Turning
Söndag 12.8. kl. 00.45 Nelonen
Regi: Marty Weiss
I rollerna: Colin Egglesfield, Patrick Bauchau, Meredith Monroe, Nophand Boonyai, Stephanie Chao
(Vampires: The Turning/USA, 2005) I 800 år har de stridit på liv och död bland de mörka skuggorna i det exotiska Thailand. Två arméer båda bestående av vampyrer. En leds av den onde Niran som njuter av att frossa i människoblod. Den andra leds av den vackra Song Neng som kämpar för att stoppa Nirans brutala terrorvälde. Plötsligt blir två amerikanska turister indragna i denna skrämmande värld: Amanda, som kidnappas av Niran för att bli hans blodslav, samt Connor, hennes pojkvän, som desperat försöker rädda henne. Om inte Connor ska förlora henne för alltid, måste han nu ge sig in i kampen mot mörkrets krafter. Går även under titeln Vampires 3.
IMDB

Robin Hood
Söndag 12.8. kl. 15.00 MTV 3
Regi: John Irvin
I rollerna: Patrick Bergin, Uma Thurman, Jeroen Krabbe, Jürgen Prochnow, Daniel Webb, Conrad Asquith, Barry Stanton, Owen Teale, Alex North
(Robin Hood/USA, 1991) Robin Hood och hans vänner kämpar mot den grymme Sir Miles Folcanet. Andra filmen som kom 1991 som handlade om Robin Hood och hans äventyr. Producerad för TV. Inte mycket att hänga i julgranen i mitt tycke i alla fall. Hur mycket man än på MTV3 försöker få folk att se på filmen för att Uma Thurman spelar Marion. Men själva Robin är sen helt ute..... Kolla bara mustacherna. :D
IMDB

Ben Hur
Söndag 12.8. kl. 19.00 YLE Teema
Regi: William Wyler
I rollerna: Martha Scott, Charlton Heston, Stephen Boyd, Jack Hawkins, Haya Harareet, Hugh Griffith, Cathy O'Donnell, Sam Jaffe
(Ben Hur/USA, 1959) Över 100.000 kostymer, 8000 statister 300 olika tagningar och en häpnadsväckande budget - bland de största överhuvudtaget i filmens historia. Ben Hurs skapare gjorde denna film till en av de största och bästa i denna epok. Charlton Heston gestaltar den oherhört starka karaktären Judah Ben Hur, den judiska adelsmannen i Palestina som under sin heroiska resa får uppleva slaveri under romarna, men även en modig flykt från galärena. Hans raseri leder honom till uppgörelsen med sina forna slavdrivare på den enorma kapplöpnings arenan. Vi får även följa hans möten med Jesus. Hestons enastående rolltolkning gav honom en Oscar för bästa skådespelare, vinnare av bästa film 1959 där den legendariske William Wyler fick sin tredje trofé för bästa regi. Filmen vann totalt 11 Oscars.
IMDB

X-men 2
Måndag 13.8. kl. 21.15 MTV3
Regi: Bryan Singer
I rollerna: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry, James Marsden, Anna Paquin
(X2/USA, 2003) Sanslösa actionscener, spännande nya karaktärer, en oväntad tvist och till och med lite romantik. Allt detta får du i X-Men 2. X-Men är mutanter som har fötts med fantastiska krafter - några kan förflytta föremål med bara tanken, andra kan döda med en blick. Deras uppgift är att skydda en värld som både fruktar och hatar dem. I detta äventyr måste Professor Xavier, Wolverine, Cyclops, Storm och de andra hjältarna samarbeta med deras ärkefiende Magneto och hans kumpaner för att bekämpa en ännu värre fiende.
IMDB
Enhörningens recension

Godzilla vs. King Ghidorah
Måndag 13.8. kl. 22.00
Regi: Kazuki Omoni
I rollerna: Megumi Odaka, Akiji Kobayashi, Kosuke Toyohara, Anna Nakagawa, Katsuhiko Sasaki, Tokuma Nishioka
(Gojira tai Kungu Gidorâ/USA, 1991) Tusen dagar har gått sedan Godzilla försvann ner i djupet av den japanska sjön. Ett jättelikt UFO svävar över Tokyo... finns det ett samband? Vetenskapsmännen upptäcker den fasansfulla sanningen - Godzilla är förutbestämd att förinta jorden och UFO:n är en tidsmaskin som sänts till jorden förhindra katastrofen och förhindra katastrofen och döda GODZILLA!!
IMDB

Sin eaters
Onsdag 15.8. kl. 21.00
Regi: Brian Helgeland
I rollerna: Heath Ledger, Shannyn Sossamon, Benno Furman, Mark Addy, Peter Weller, Francesco Carnelotti.
(The Sin eater/USA, 2003) En motstridig och rebellisk präst reser till Rom för att undersöka sin mentors mystiska död. Han upptäcker att mentorns död kan vara ett verk av "The Sin Eater". En forntida legend som utövar sin makt på jorden genom att ta på sig människors synder och på så sätt låta ondskan härja fritt.
IMDB
Enhörningens recension

Gömd av andar
Söndag 19.8 TV2 (Se TV-programmet för sändningstid)
Regi: Hayao Miyazaki
I rollerna: Ingen aning troligen dubbad till Finska
(Spirited Away/Sen to Chihiro no kamikakushi/Japan, 2001) Chihiro är en mycket nyckfull och envis 10-åring, som tycker att hela universum ska lyda hennes minsta vink. När hennes föräldrar, Akio och Yugo, berättar att de måste flytta blir hon vansinnig och gör inga försöka att dölja sin ilska. På väg till sitt nya hus kör de vilse och får plötsligt syn på en enorm röd byggnad där en tunnel gapar mot dem som en gigantisk mun. Mottvillig följer Chihiro med sina föräldrar in i tunneln. Den leder till en spökstad - en värld bebodd av urgamla gudar och magiska varelser som styrs av en demonisk härskarinna, den förskräckliga Yubaba. Yubaba förklarar för Chihiro att alla nytillkomna förvandlas till djur innan de slaktas och äts upp. De som undkommer detta tragiska öde döms istället till förintelse eftersom de visat sig värdelösa. Turligt nog hittar Chihiro en vän i den gåtfulla Haku, och för att överleva i denna nya konstiga och farliga värld måste hon göra nytta, hon måste arbeta. Chihiro ger upp sin lättja, sin mänsklighet, sina minnen, till och med sitt namn... En helt enkelt suverän film. Jag älskar denna film.
IMDB
Enhörningens recension

Pluta Nash
Söndag 19.8. kl. 20.00 MTV3
Regi: Ron Underwood
I rollerna: Eddie Murphy, Randy Quaid, Rosario Dawson, Joe Pantoliano, Jay Mohr, Luis Guzman
(The Adventures of Pluto Nash, USA/Australia, 2002] Välkommen till månen år 2080! En planet som blivit rena vilda västern och där man med pengar och rätta kontakter kan komma hur långt som helst (nästan som på jorden). Pluto Nash råkar illa ut när han vägrar sälja sin nattklubb till den lokala maffian, som tillsammans med den gåtfulle Rex Crater planerar att ta över herraväldet på månen. Nash får emellertid oväntad hjälp av Dina Lake, en vacker kvinna, som rest från jorden till månen för att förbättra sina sångtalanger. Detta brokiga sällskap består vidare bl a av Nashs skjutglada mamma, hans livvakt, roboten Bruno samt av hans bäste vän, en italiensk sångare. Sky som pesten denna film.
IMDB

Godzilla 1984
Måndag 20.8. kl. 22.25 YLE Teema
Regi: Koji Hashimoto
I rollerna: Ken Kobayashi, Shin Takuma, Yosuke Natsuki, Yasuko Sawaguchi, Keiju, Tanaka
(Gojira/Japan, 1984) En sovjetisk atomubåt sprängs i (atomer) och Sovjet förklarar genast krig mot USA och deras allierade. Ett japanskt spaningsplan upptäcker vem som verkligen ligger bakom ubåtssprängningen, men ingen tror på rapporten. Den mest fruktansvärda best som någonsin funnits och som hållit hela världen som gisslan för mer än 30 år sedan är tillbaka...väckt ur sin djupa ljuva sömn av ett väldigt vulkanutbrott. GODZILLA!! Filmen är även känd bland DVD:na som The Return of Godzilla.
IMDB

Trollkarlen från Oz
Söndag 26.8. kl. 19.00
Regi: Victor Fleming
I rollerna: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr, Jack Haley, Billie Burke, Margaret Hamilton, Charlie Grapewin
(The Wizard of Oz/USA, 1939) 12-åriga Doroty och hennes hund Toto hamnar mitt i en tornado och tas med på en resa över regnbågen och in i det fantastiska landet Oz. Detta klassiska äventyr är fyllt av Oz alla invånare, förtrollade skogar och oändliga överraskningar. Det största äventyret av dem alla börjar dock när Dorothy och hennes nya vänner söker sig till kungarikets mystiske trollkarl, som är den ende som kan hjälpa henne hem. Vann Oscars för bästa musik och bästa sång. TROLLKARLEN FRÅN OZ är ett äventyr för hela familjen.
IMDB

The Hulk
Måndag 27.8. kl. 21.15 MTV3
Regi: Ang Lee
I rollerna: Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott, Josh Lucas, Nick Nolte
(Hulk{USA, 2003) Vetenskapsmannen Bruce Banner har svårt att hantera sin ilska och vrede. På ytan är han en framstående forskare som lever ett stillsamt liv och arbetar tillsammans med sin tidigare flickvän Betty Ross. Men under ytan döljer sig ett smärtsamt förflutet. Ett misslyckat forskningsexperiment i ett laboratorium gav Bruce övernaturliga krafter och släppte loss hans inre demoner. Han förvandlades till världens starkaste varelse, en superhjälte - och ett monster. Ang Lee ger nytt liv åt den tecknade gröna superhjälten i denna rätt film som är rätt så bra.
IMDB

Aelita
Måndag 27.8. kl 22.00 YLE Teema
Regi:
I rollerna:
(Aelita/Sovjetunionen, 1924) Jorden över uppmärksammas ett mystiskt radiomeddelande: anta... odeli... uta... Ingen förstår dess ursprung, men den ryske vetenskapsmannen Loss härleder det till planeten Mars. Medan han konstruerar ett rymdskepp som ska ta honom upp till planeten, så fantiserar han om den undersköna drottning Aelita som är dess härskarinna. På samma gång iakttar Aelita honom genom ett teleskop och drömmer om livet på planeten Jorden. När Loss till sist får sin chans att färdas upp i rymden förverkligas hans visioner på ett sätt han aldrig kunnat ana... Alexej Tolstojs klassiska science-fictionnovell står till grund för Yakov Protazanovs äventyr, som filmades året efter det litterära verkets tillkomst. Filmen var den första riktigt stora högbudgetfilmen i Sovjetunionen och blev en enorm succé vid premiären. Aelita kan i efterhand ses som en inspiration till både Metropolis och Blixt Gordon - såväl tack vare de häpnadsväckande scenografierna, signerade Art Deco-konstnären Aleksandra Ekster, som den politiska idealismen där de ryska revolutionära idéerna sprider sig till den kapitalistiska diktaturen på Mars. Enligt information är detta den nyrestaurerade versionen med ny musik baserat på verk av Sergej Prokofjev.
IMDB
Reality of life is for people who cant handle Science fiction