Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer på bio i September  (läst 3279 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Fantastikfilmer på bio i September
« skrivet: 29.08.2007 kl. 20.40 »
Det ser dåligt ut med fantastikfilmer på bio denna månad. Endast tre filmer som bör nämnas och då är en av dem kanske inte helt fantastik men kommer troligen att ses av alla som är intresserade utav denna genre. Då talar jag om Zhang Yimous nya episka äventyr Curse of the Golden Flower.

28 weeks later
Finlandspremiär: fredag 7.9. 2007
Regi: Juan Carlos Fresnadillo
I rollerna: Robert Carlyle, Shahid Ahmed, Stewart Alexander, Emily Beecham, Philip Bulcock, Rose Byrne, Catherine McCormack
(28 weeks later/England, 2007). Ett mystiskt virus har ödelagt England. De som inte smittats har evakuerats och hela landet ligger nu tomt. Ingen bor där längre. Allt är dött. Amerikanarna har räknat ut att viruset även det har försvunnit och planerar att återpopulera Storbritannien. Men viruset är inte utrotat än, utan har muterat och blivit ännu farligare.
IMDB
Officiella hemsidan
Trailer
Finnkino

Kultaisen kukan kirous
Finlandspremiär: fredag 7.9. 2007
Regi: Zhang Yimou
I rollerna: Chow Yun-Fat, Gong Li, Jay Chou, Ye Liu, Junjie Qin
(Man cheng jin dai huang jin jia/Kina 2006) Zhang Yimouns historiska fantasispektaker har samlat alla de största asiatiska filmstjärnonrna. Chow Yun-Fat och till kinas vackrasta kvinna titulerat Gong Li spelar keisarpar i denna film som utspelar sig i Tang-Dynastin.
Kejsaren har tre söner, kronprinsen Wan utav sin första fru, Jag och Yu. Hans nuvarande fru lider av anemi och har i över tio år fått medicin tillverkat av kejsaren själv. Den senaste tiden har medicinen skapat obehagliga sidoeffekter. Kejsarinnan får reda på att det tillsatts en extra ingridiens som sakta kommer att taga hennes liv. Hon börjar planera hämnd och övertalar den tveksamma sonen Jain med i sina planer.
Filmen ser vacker ut och verkar i samma stil som Hero och House of the Flying Daggers. Fantastiska actionscener som tar andan ur en. Men vad det blir är sedan en annan sak. Men se den skall jag.
IMDB
Officiella hemsidan
Trailer
Finnkino

Berättelser från Övärlden
Finlandspremiär Fredag 28.9. 2007
Regi: Goro Miyazaki
I rollerna: Junichi Okada, Aoi Teshima, Bunta Sugawara, Yûko Tanaka, Teruyuki Kagawa, Jun Fubuki, Takashi Naitô, Mitsuko Baisho, Yui Natsukawa, Kaoru Kobayashi
(Gedo Senki/Japan, 2006) Studio Ghibli har gjord denna animerade film av Ursula LeGuin. Böckerna om Övärlden behöver väl knappast någon större presentation. Denna film är en adaption av boken Trollkarlen från Övärlden. Berättelsen om Ged som var den största magikern på Övärlden. Han kallades en gång Sparrowhawk, en vildhals som hungrade efter makt och kunskap och kämpade med gamla hemligheter och släppte löst en hemsk skugga över världen.
Studio Ghibli är känd för sina mästerliga animationer. En film jag ser fram emot. Filmen disskuteras litet närmare bakom denna länk
IMDB
Officiella hemsidan (På finska)
Trailer (You Tube)
Finnkino
Studio Gibli (Japanska)
Reality of life is for people who cant handle Science fiction