Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Julhelgens TV-program  (läst 7490 gånger)

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Julhelgens TV-program
« skrivet: 20.12.2007 kl. 13.38 »
När jag tyvärr inte hann skriva om December månadens TV-filmer tänker jag i alla fall här nämna några pärlor som dyker upp i TV under julhelgen och litet före. Bl.a. Yle Teema kommer under Julhelgen att sända något som verkligen lönar sig att ta sig en titt på. Men vi börjar med Nelonens program

NELONEN

Julhelgen brukar vara fylld med filmer och TV-program med snudd på fantastik och Nelonen är nog inget undantag. Här dyker det upp The Santa Clause 2 med Tim Allen, Piglet´s Big Movie (som ju är rätt så kul men dubbad till Finska. En annan film som bör nämnas är James Bond rip-off filmen Danger: Diabolik. En Italiensk-Fransk produktion från 1968 som baserar sig på Angela och Luciana Giussanis tecknade serie som fick sin början 1962. Diabolik är en fräck tjuv som stjäl från kriminella och kan t.om döda dem om det är måste på men skadar inte oskyldiga eller tjuvar. Denna film är regisserad av Mario Bava och har John Phillip Law, Marisa Mell och Michel Piccoli i huvudrollerna. Filmen kommer Lördag den 22.12. kl. 00:10 på Nelonen och se den. Filmen får James Bond att blekna.

MTV3
MTV3 har också en del intressanta filmer som lönar sig att nämnas. Bl.a. Barbie film och en film som verkar komma litet nu som då; Big med Tom Hanks En annan film som dyker upp under julen är Flintstone. Viva Rock Vegas. Filmen om Familjen Flinta innehåller en del roliga skämt men annars gillade jag inte filmen. På julafton kommer även en Schrek Julspecial kl. 13.00. Även en rätt så kul norsk animerad film kommer den 27.12 kl. 09.05 som heter Kapten Sabeltand som även den tyvärr är dubbad till Finska.


YLE TV1
På Yle TV1 började den 19.1. kl. 22.00 en ny miniserie som heter Superstorm. Serien är på tre delar och berättar om en grupp med toppvetenskapsmän som får till order att utreda om det går att manipulera vädret, stoppa stormar etc. Den globala väderförändringen hotar och är närmare än vi tror. Forskarna får i uppdrag att komma på hur man ändrar riktningen på en hurrikan så man kan undvika katastrofer som Katrina-hurrikanen skapade. Efter en lovande start får de order att stoppa en hurrikan som otar USA men effekten efter stoppandet kommer att skapa översvämmningar och katastrof i de fattigaste delstaterna i USA, splittrar de moraliska dilemmarna projektet. Men när någon bryter sig in i deras dator och ändra riktningen på en storm märker de att stormen nu hotar New York. Miniserien är skriven av Edward-Cantor-Dumas och regisserad av  Julian Simpson. I rollerna Tom Sizemore, Chris Potter, Nicola Stephenson, JR Bourne.  Prisma sändee Tisdag 18.12 kl. 23.40 och i repris Söndag 23.12 en BBC producerad dokumentär som heter Hirmumyrskin anatomia. Där spekuleras det om möjligheterna till att förändra vädret.

YLE TV2
På YLE TV2 fortsätter Torchwood som verkligen varit en positiv överraskning. Annars är det inte så grymt mycket fantastik som dyker upp på kanalen. Den animerade filmen Valiant sänds den 23.12 och på julafton kommer ju en av de största fantasifilmerna någonsin. What a Wonderful World med James Stewart. Så mycket fantastik är det ju inte men nog är den fantastisk i alla fall. Den 24.12 kl. 00.20 kommer på TV2 ett Doctor Who avsnitt med titeln The Christmas Invasion. Men igen varför så sent? Annar ser det inte så bra ut på TV2

YLE FST
På FST fortsätter fram till Jul serien Jul i Valhalla där två barn i misstag släpper löst Loke och nu tvingas resa till Valhalla för att fånga honom och släpa honom tillbaka till Lokes kulle. En rätt så trevlig serie som lider av dessa fullständigt onödiga sångnumren plötsligt. Annars inte så grymt dålig. Tor, Oden, Loke, Hell och andra Asar blandas ihop rätt så bra faktiskt. En film som FST visar den 26.12 kl. 22.23 är It´s a Mad, Mad, Mad, Mad, Mad World regisserad av Stanley Kramer med Spencer Tracy, Buster Keaton, Ethel Merman, Mickey Rooney, Peter Falk. Detta är en helt hejdlös film om 8 familjers jakt efter en skatt som är nergrävd under ett dubbel W. Filmen Ratrace är en blek kopia av denna film jag älskade när jag såg den första gången. Har efter detta sett den ett par tre gånger och skall bliva kul att se om den är lika kul nu som den var för flere år sedan.

SUB TV
Här kommer bara standard program. Animerade serier Simpsons, Batman etc och Xena etc som TV-serier. Fantastikfilmer är det sämre med. Men en dokumentärfilm med titeln Curse of the Dragon är en dokumentärfilm om Kung Fu legenden Bruce Lee. Den 26.12. kl. 22.50 kommer också en förhandstitt på filmen Alien vs Predator 2. Filmen har ju premiär alldeles strax här i Finland också.

YLE Teema
På Teema kommer under julhelgen en hel del intressanta dokumentärer och en fantastisk film. På julafton kl. 10.00 startar en Monty Python special. Detta är en "Best off" sändning. Den 28.12. kl. 10.00 sänds de 13 första avsnitten av den klassiska tecknade serien. Olipa kerran elämää, Den 31.12 kl. 10.00 kommer sedan ett program under titeln Anime, T.Rex ja Kurt Cobain. Här presenteras animefilmen Appurushido. Efter filmen kommer en dokumentär Anime Uncovered som berättar om hur Animen kommer till. YLE Teema sänder också på julafton en science fiction film från den gyllene tiden.
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Julhelgens TV-filmer
« Svar #1 skrivet: 20.12.2007 kl. 13.46 »
Filmer som bör ses eller undvikas:

Gremlins
Torsdag 20.12. kl. 00.30 MTV 3
Regi: Joe Dante
I rollerna: Zach Galligan, Phoebe, Cates, Hoyt Axton, Don Steele, Susan Burgess
(Gremlins/USA, 1984) Filmen om de små söta djuren som efter att ätit efter midnatt förvandlas och terroriserar en liten förort. En rätt så kul film som fick en efterföljare. Filmen innehåller en av de bästa beskrivningar om hur någon slutat tro på jultomten som någonsin gjorts.
IMDB

Mardrömmen före Jul
Lördag 22.12. Kl 15.00 Nelonen
Regi: Henry Selick
I rollerna: Chris Sarandon, Catherine O´Hara, Danny Elfman, William Hickey, Paul Reubens, Glenn Shadix
(The Nightmare Before Christmas/USA, 1993) Film baserad på Tim Burtons ide som han producerade. I Halloween staden härskar Jack som hittar en ny mening med livet när han besöker Julvärlden. Jack bestämmer sig för att pensionera Julgubben och ta över julhelgen själv. En dockanimering som knappast behöver någon större presentation. En härlig film som jag gillar och anser att denna film borde ta över Disney animationerna på julafton.
IMDB

Santa Claus Conquers the Martians
Måndag 24.12. kl. 23.45 YLE Teema
Regi: Nicholas webster
I rollerna: Pia Zadora, John Call, Leonard Hicks, Vincent Beck, Bill Mccutcheon, Victor Stiles, Donna Conforti, Chris Month
(Santa Claus Conquers the Martians/USA, 1965) Detta är julaftonens höjdpunkt. Efter att klapparna är utdelade och skinkan och chokladen fyller magen så är det dags att lägga sig på soffan och titta på en film som garanterat inte lämnar någon oberörd. Denna kultklassiker berättar om hur Marsianerna kidnappar jultomten för att det inte finns någon på Mars som ger barnen presenter. Två barn försöker sedan rädda Jultomten.
IMDB

Harry Potter och de vises sten
Tisdag 25.12. kl. 19.10 MTV3
Regi: Chris Columbus
I rollerna: Daniel Radcliffe, Richard Harris, Maggie smith, Robbie Coltrane, Fiona Shaw, John Hurt
(Harry Potter and the Philosopher´s Stone/USA, 2001) Första delen i Filmserien om Harry Potter. Filmen eller böckerna behöver väl knappast någon större presentation. Succé har det blivit i alla fall.
IMDB
Enhörningens recension

Gremlins 2, The New Batch
Fredag 28.12 kl. 00.30 MTV3
Regi: Joe Dante
I rollerna: Zach Galligan, Phoebe Cates, John Glover, Robert Prosky, Robert Picardo, Christopher Lee
(Gremlins 2; The New Batch/USA, 1990) Fortsättning på Gremlins men i denna film terroriserar de ett shoppingcentrum istället. Jag gillade även denna film. Varför sändes de en tid som detta. Dessa filmer är ju inte direkt några skräckfilmer inte. Suck!
IMDB

Hellboy
Fredag 28.12 kl. 21.00 Nelonen
Regi. Guillermo del Toro
I rollerna: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt, Jeffrey Tambor, Rupert Evans, Karel Roden, Corey Johnson
(Hellboy/USA, 2004) Mike Mignolas tecknade serie förvandlas här till en riktigt bra film där den onda ryssen Grigorij Rasputin tillsammans med nazistiska kollaboratörer kallar på en demon från helvetet för att se till att de allierade inte skall vinna kriget. Allt går fel och det kommer en demonbaby istället och den tas hand om av de allierade. När sedan Demonbabyn Hellboy vuxit upp dyker de onda Nazisterna, som inte är döda, upp och kallar på Rasputi från de döda för att ta över jorden. Sen är det action och underhålling i två timmar och jag njöt under hela filmen. Se och njut men ta den inte på allvar.
IMDB
Enhörningens recension

Rollerball
Lördag 29.12. kl. 00.45 Nelonen
Regi: John McTiernan
I rollerna: Chris Klein, Jean Reno, LL Cool J, Rrebecca Romijn-Stamos, Naveen Andrews
(Rollerball/USA-Tysland-Japan, 2002) En helt urusel film och men framtid där en framtida sport förvandlas till ett blodigt slagfält. En nyfilmatisering av Norman Jewisons film från 1975 med samma namn och berättelse. James Caan i huvudrollen. Den var nu i alla fall mycket bättre.
IMDB

Lost boys 2
Söndag 30.12. kl. 21.00 SubTV
Regi: Joel Schumacher
[/b]I röster:[/b] I rollerna Jason Patric, Corey Haim, Dianne Wiest, Barnard Hughes, Edwrd Herrmann, Kiefer Sutherland, Jami Gertz, Corey Feldman.
(Lost Boys/USA 1987) Sam och hans äldre bror Michael är helt valiga Amerikanska tonåringar med helt vanliga Amerikanska intressen. Men efter det att dom, tillsammans med deras mor, flyttar till den stillsamma staden Santa Clara i Kalifornien, börjar saker och ting förändras på något mystiskt sätt. Michael är inte sig själv lik längre. Och morsan kommer inte att gilla hans nya jag. Filmens tagline; "Sov hela dagen. Festa hela natten. Inte åldras. Aldrig dö. Det är kul att vara vampyr", säger allt.
IMDB

League of Extraordinary Gentlemen
Måndag 31.12. kl. 22.40 MTV3
Regi: Stephen Norrington
I rollerna: Sean connery, Naseeruddin Shah, Peta wilson, Tony Curran, Stuart Townsend, Shane West
(League of Extraordinary Gentlemen/USA-Tyskland, 2003) En film som baserar sig på Alan Moore och Kevin O´Neills tecknade serie. En film fylld med från litteraturen kända personer som Kapten Nemo, Tom Sawyer, Dr Jekyll och Mr Hyde etc. De skall tillsammans rädda det brittiska imperiet och hela världen mot den mystiska Phantom som försöker skapa krig. En film jag inte gillade... tyvärr. Läs hellre den tecknade serien.
IMDB
Enhörningens recension
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Kennet

 • Enhörningsredaktör
 • *
 • Antal inlägg: 461
 • Science Fiction fan från Karis
  • Fantastix
Tarzan och den vita kvinnan
« Svar #2 skrivet: 31.12.2007 kl. 13.57 »
31.12. kl. 16.30 visar YLE Teema den allra bästa Tarzan filmen någonsin. Tarzan and his mate.

Filmen från år 1934 med Johnny Weissmuller och Maureen O´Sullivan är en film som idag känns väldigt barnslig och kornig med när den kom ut chockade alla med sin nakenhet och hur vågad filmen helt enkelt var.

Klart den överlägset bästa Tarzanfilmen någonsin. Marueen O´Sullivan spelade Jane i 5 filmer och djungeln blev mycket kallare efter detta ty hon fick mycket mera kläder på sig till de andra filmerna. :D

Måndag 31,12 kl. 00.10 börjar Monty Python filmnatt på YLE Teema
Filmerna behöver väl knappast någon presentation.

Följande filmer visas:
kl. 00.10 Life of Brian
Regi: Terry Jones
(Life of Brian, England, 1979). Berättelse om religion och .

kl. 01.39 Monty Python and the Holy Grail
Regi: Terry Gilliam ja Terry Jones. N: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle
(Monty Python and the Holy Grail, England, 1975). Kung Arthur på jakt efter den Heliga Gralen.

kl. 03.05 Jabberwocky
Regi: Terry Gilliam
I rollerna: Michael Palin, Max Wall, Deborah Fallender,  John Le Mesurier
(Jabberwocky, Englanf 1977). Film om medeltiden och en man som söker ett monster.

kl. 04.46 Monty Python Live in Hollywood Bowl.

(Live at the Hollywood Bowl, England 1982). Liveuppträdande i USA med de mest kända sketcherna.


Tarzan och den vita kvinnan
Regi: Cedric Gibbons
I rollerna: Johnny Weissmuller, Maureen O'Sullivan, Neil Hamilton, Paul Cavanagh, Forrester Harvey.
(Tarzan and his mate, USA, 1934) Andra filmen med Johnny Weissmuller om djungelhjälten Tarzan. Harry Holt återvänder till djungeln för att övertyga Jane att åka med honom tillbaka till civilisationen. Har vi tur är detta den restaurerade versionen där alla bortklippta nakenscener och en del våld finns med.
IMDB
Reality of life is for people who cant handle Science fiction