Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Filmer i februari 2008  (läst 6412 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Filmer i februari 2008
« skrivet: 14.02.2008 kl. 15.52 »
(Kenneth skrev om dessa filmer ursprungligen i Näthörningen, men efterson det inte är frågan om fantastikfilmer flyttade jag texterna hit i stället. -Ben-)

Arn - tempelriddaren
Premiär: 22.02.2008
Regi: Peter Flinth
Manus: Hans Gunnarsson, Jan Guillou
I rollerna: Joakim Nätterqvist, Sofia Helin, Stellan Skarsgård, Michael Nyqvist, Mirja Turestedt, Morgan Alling, Martin Wallström
(Arn - Tempelriddaren, Sverige/2007) Jan Guillous romaner om Arn har länge väntat på att bliva filmade och nu är första delen klar. Med en budget på 25 miljoner euro är detta den största satsningen någonsin i Norden. Romanerna delas upp i två långfilmer där den andra har sin premiär i år. Denna film hade sin premiär i Sverige i höstas. Sveriges svar på Kingdom of Heaven kanske.
ARN filmerna om den svenske korsriddaren Arn Magnusson baserad på Jan Guillous framgångsrika böcker blir verklighet. Berättelsen blandas fiktion med historiska fakta och refererar till både riktiga händelser och personer under denna tid. Filmerna om Arn och Cecilia utspelar sig i såväl Sverige som i Mellanöstern och bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. Det är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken.
År 1150 föds Arn Magnusson på Arnäs gård i Västra Götaland. Han uppfostras i kloster och blir en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken, en kärlek som gör dem till offer för striden mellan den andliga och världsliga makten. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer. När Arn återvänder hem måste han kämpa för sin kärlek och det som har blivit hans livsmål: att ena Sverige till ett enda rike.
Officiella hemsidan
Trailer på Youtube
IMDB
Finnkino
Jan Guillou på Wikipedia

Sweeney Todd
Premiär: 29.02.2008
Regi: Tim Burton
Manus: John Logan (manus), Stephen Sondheim, Hugh Wheeler Christopher Bond (musik och musikaladaptionen)
I rollerna: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Timothy Spall, Sacha Baron Cohen
(Sweeney Todd - The Demon Barber of Fleet Street, USA/2007) Också en film jag ser fram emot. Denna gång bjuder Tim Burton och Johnny Depp på en musikaltriller.
Filmen berättar om Sweeney Todd som oskyldigt dömd sitter i fängelse och gruvar på hämnd. Detta beror inte på det hårda straffet utan på livet hans familj hamnade i när han sitter fänglad. När han sedan återvänder för att öppna sin barberarsalong igen tar han sin hämnd. Till Fleet Street har det kommit något som får folk att försvinna.
Officiella hemsidan
Trailer (QuickTime. Här finns även en 30m exclusive)
IMDB
Finnkino
Sweeney Todd på Wikipedia (engelsk)