Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer i TV mars 2008  (läst 5293 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Fantastikfilmer i TV mars 2008
« skrivet: 20.02.2008 kl. 21.20 »
Mars månadens fantastikfilmer på tv är till 90 procent repriser. Tyvärr. Inte många nya filmer där inte. Men en film som är en repris vill jag kasta in här även om det inte är fantstik. Det är Cherbourgs paraplyn. En av filmhistoriens mest korniga filmer. Kärlekshistorien där hela dialogen sjungs. 1960-talets pastellfärger och Catherine Deneuve. Regiserat av Jacques Demy. Lönar sig att se så länge tills man somnar. Måndag 24.3. kl. 12.00 Nelonen.

E.T.
Lördag 1.3. kl. 14.40 MTV3
Regi: Steven Spielberg
I rollerna: Henry Thomas, Dee Wallace-Stone, Robert McNaughton, Drew Barrymore, Peter Coyote
(E.T. - The Extra-Terrestrial, USA/1982). En vilsen liten utomjording som är tre miljoner ljusår hemifrån. En ensam tioårig pojke som vill ta med honom hem. Två liv som förändras i ett tidlöst äventyr av vänskap utan världsliga hinder. En film som knappast behöver någon större presentation tycker jag.
IMDB
Enhörningens recension

Mummy Returns
Lördag 1.3. kl. 22.25 MTV3
Regi: Stephen Sommers
I rollerna: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, The Rock, Freddie Boath, Patricia Velasquez
(Mummy Returns, USA/2001). Mumien, återkomsten utspelas 1935 och tio år har passerat sedan vi senast träffade Rick och Evelyn. Nu är de gifta och bor i London. De har också en son, nioårige Alex. Imhotep, som blev mumifierad och instängd levande i en trång gravkammare i Hamunaptra, de dödas stad, är också tillbaka. Hans mumie finns nu på The British Museum. Imhotep svor att den som öppnade hans grav skulle belönas, med en plågsam död. Både Rick och Evelyn finns med på hans dödslista, men också deras son Alex. Ett äventyr i Indiana Jones stil.
IMDB

Blade II
Söndag 2.3. kl. 00:40 Nelonen
Regi: Guillermo del Toro
I rollerna: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ron Perlman, Leonor Varela, Norman Reedus, Luke Goss, Thomas Kretschmann
(Blade II/USA - Tyskland 2002). Andra delen på succéserien om vampyrjägaren och hans fadersfigur Whistle. Nu möter Blade en ny ras av supervampyrer som tvingar honom att slå sig ihop med sina värsta fiender. Filmen regisserad av Guillermo "Hellboy, Pan´s Labyrinth" Del Toro
IMDB

Jurassic Park
Måndag 3.3. kl. 21.15 MTV3
Regi: Steven Spielberg
I rollerna: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum
(Jurassic Park, USA/1993). På en enslig ö har en miljardär i hemlighet skapat en nöjespark med en udda attraktion - levande dinosaurier som skapats med hjälp av förhistoriskt DNA. Innan han öppnar parken för allmänheten, bjuder han in två dinosaurexperter. Men deras vistelse på ön blir allt annat än fridfull när rovdjuren ger sig ut och börjar jaga.
IMDB

Blade: Trinity
Söndag 9.3. kl. 00:55 Nelonen
Regi: David S Goyer
I rollerna: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Dominic Purcell, Jessica Biel, Ryan Reynolds, Parker Posey, Mark Berry
(Blade: Trinity/USA 2004). Det ryktas om att vampyrernas största ledare har återuppstått, och blodspåren leder till vampyrlegenden Dracula. Den tuffa vampyrjägaren Blade (Wesley Snipes) är den enda som kan förhindra att jorden tas över av blodtörstiga vampyrer. Men när vampyrerna ser till att han får FBI efter sig, tvingas han motvilligt samarbeta med Nightstalkers. Den mänskliga vampyrjägargruppen har Whistlers vackra dotter Abigail och Hannibal King i spetsen. Tillsammans försöker de att hitta ett virus som tar död på alla vampyrer en gång för alla!
IMDB
Enhörningens recension

Godzilla
Måndag 10.3. Kl. 21.50 YLE Teema
Regi: Ishirô Honda
I rollerna: Akihiko Hirata, Akira Takarada, Momoko Kochi, Takashi Shimura
(Gojira, Japan/1954) Svartvit fantastikklassiker om ett monster som dyker upp ur havet. Behöver väl knappast någon större presentation. Detta är den japanska versionen. Inte den hemska vesionen med Raymond Burr som fixades till i USA. Toho studion har producerat allt som allt 28 godzilla filmer.
IMDB

Minority Report
Fredag 14.3. kl. 22.49 MTV3
Regi: Steven Spielberg
I rollerna: Tom Cruise, Max von Sydow, Steve Harris, Neal McDonough, Patrick Kilpatrick, Samantha Morton, Jessica Capshaw, Richard Coca
(Minority Report, USA/2002). Steven Spielberg och Tom Cruise hade länge letat efter ett lämpligt gemensamt projekt och när Cruise fick tag på manusutkastet till den amerikanske författaren Philip K. Dicks berättelse Minority Report var det äntligen dags. I ett futuristiskt samhälle blir brottslingar arresterade och dömda innan de begått brottet. Den polis som Cruise spelar förlitar sig helt på rättssystemet, ända tills han själv står anklagad för ett mord på en man han aldrig träffat. En film som är bättre än dess rykte tycker jag.
IMDB
Enhörningens recension

Bewitched
Söndag 16.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Nora Ephron
I rollerna: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine, Jason Schwartzman, Kristin Chenoweth
(Bewitched/USA 2005).En nyfilmatisering av en TV-serie från tidigt sextiotal.  Den egotrippade skådespelaren Jack Wyatt ger den okända Isabel chansen att spela mot honom för att få ordning på sin egen karriär och ta sig tillbaka till rampljuset i Hollywood. När Isabel - som är häxa på riktigt - får nys om hans planer, använder hon sina speciella förmågor på ett sätt som han sent kommer att glömma!
IMDB
Enhörningens recension

Jimmy Neutron: Boy Genius
Fredag 21.3. kl. 09.00 Nelonen
Regi: John A Davis
[/b]I röstrollerna:[/b] Debi Derryberry, Candi Milo, Rob Paulsen, Martin Short, Patrick Stewart, Mark DeCarlo, Megan Cavanagh.
(Jimmy Neutron: Boy Genius/USA 2001). JIMMY NEUTRON: Underbarnet, försöker få kontakt med en utomjordisk civilisation. Vad han inte vet är att den satellit han skickar iväg (okej, det är en brödrost, men det fungerar) plockas upp av en utomjordisk ras. I skydd av nattens mörker flyger utomjordingarna mot jorden i sina kycklingliknande krigsskepp och för bort alla föräldrar i Jimmys hemstad Retroville. Nu måste Jimmy tillverka en flotta av rymdskepp med hjälp av attraktionerna i stadens nya nöjespark och få upp den i rymden för att rädda Retrovilles bortförda föräldrar. Men det är bråttom! Utomjordingarna planerar nämligen att använda föräldrarna som människooffer. Med sin robothund Goddard och bästa vännen Carl vid sin sida söker sig Jimmy tillsammans med de andra barnen i Retroville mot skyarna på en garanterat lyckad resa.
IMDB
Enhörningens recension

Harry Potter och Hemligheternas kammare

Fredag 21.3. kl. 12.10 MTV3
Regi: Chris Columbus
I rollerna: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Julie Walters
(Harry Potter and the Chamber of Secrets, USA/2002).  Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom. Men hur skall han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockhart? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? Och vad vill husalfen Dobby? De verkliga problemen börjar när någon, eller något, förstenar den ena Hogwarts-eleven efter den andra. Är det Harrys största fiende, Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker - Harry Potter själv?
IMDB

Sagan om ringen: Ringens brödraskap
Fredag 21.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Peter Jackson
I rollerna:  Elijah Wood, Ian Holm, Ian McKellen, Sean Astin, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Viggo Mortensen, Sean Bean, Orlando Bloom, Liv Tyler, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Christopher Lee, John Rhys-Davies
(Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Nya Zeeland, USA/2001). SAGAN OM RINGEN är det fantastiska filmäventyret som älskas av såväl publik som kritiker. Följ med på en förtrollande resa in i J.R.R. Tolkiens värld... Sagan om ringen berättar historien om den unge hoben Frodo, som ärver en tillsynes oskyldig, men magisk ring av sin kusin Bilbo. Frodo får snart veta att dess ursprunglige skapare, den onde trollkarlen Sauron, desperat letar efter ringen. Den lilla tingesten gömmer mäktiga onda krafter som kan göra det möjligt för Sauron att förslava innevånarna i landet Midgård. Det finns bara en utväg - att förstöra ringen i Domedagsklyftan. Ett litet utvalt sällskap om nio med hoben Frodo i spetsen ger sig iväg på det ödesdigra uppdraget. Det blir en vandring fylld av äventyr och fasor...
IMDB
Enhörningens recension

The Thing

Fredag 21.3. kl. 22.45 MTV3
Regi: John Carpenter
I rollerna: Kurt Russell, A. Wilford Brimley, Richard Dysart
(The Thing, USA/1982).  Vintern 1982 upptäcker ett forskarlag på tolv personer vid en avlägsen forskningsstation i Antarktis en rymdvarelse som legat begravd i snön i över 100 000 år. När rymdvarelsen väl vaknar till liv, skapar den förödelse, terroriserar och infiltrerar gruppen. Nyfilmatisering av Howard Hawks och Christian Nybys film med samma namn. Baserar sig på John W Campbells novell Vem där? (who goes there). Mycket grafiskt våld men också rätt så bra film.
IMDB

Return to the Batcave
Lördag 22.3. kl. 15.40 MTV3
Regi: Paul A Kaufman
I rollerna: Adam West, Burt Ward, Jack Brewer, Jason Marsden, Lyle Waggoner, Lee Meriwether, Frank Gors
(Return to the Batcave: The Misadventures of Adam and Burt, USA/2003). Adam West och Burt Ward spelar sig själv i denna film där de ska donera TV- seriens Batmobile till välgörenhet. Men någon stjäl den under välgörenhetsgalan och de utnämner sig själv till hjältar för att hitta vem som kunnat göra en sådan fruktansvärd sak! Efterhand som jakten fortskrider hittar de allt fler ledtrådar om vem tjuven är och för att finna vägen fram så måste de titta tillbaks i sitt förflutna.
IMDB

Sagan om ringen: De två tornen
Lördag 22.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Peter Jacson
I rollerna: Elijah Wood, Ian Holm, Ian McKellen, Sean Astin, Dominic Monaghan, Billy Boyd, Viggo Mortensen, Sean Bean, Orlando Bloom, Liv Tyler, Cate Blanchett, Hugo Weaving, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Andy Serkins
(The Lord of the Rings: The Two Towers, USA - Nya Zeeland - Tyskland/2002). Brödraskapet har splittrats, men målet att tillintetgöra Härskarringen är ännu ej fullbordat. Frodo och Sam lägger sina liv i Gollums händer för att finna vägen till Mordor. Medan Sarumans armé närmar sig, måste de överlevande i brödraskapet tillsammans med människor och varelser från Midgård, förbereda sig för strid. Kriget om ringen har börjat...
IMDB
Enhörningens recension

Sagan om ringen: Konungens återkomst

Söndag 23.3. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Peter Jackson
I rollerna: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Ian McKellen, Sean Astin, Orlando Bloom, Andy Serkis
(The Lord of the Rings: The Return of the King, USA - Nya Zeeland - Tyskland/2003). Det slutgiltiga slaget om Midgård tar sin början. Frodo och Sam, ledda av Gollum, fortsätter sitt farofyllda uppdrag mot Domedagsbergets eld där Härskarringen måste förstöras. Aragorn kämpar för att fylla sin arvsrätt, men när han leder sina underlägsna styrkor mot Mörkrets herre Sauron och hans växande makt, för att ringbäraren ska kunna fullfölja sitt värv.
IMDB
Enhörningens recension

Stuart Little 2
Måndag 24.3. kl. 10.30 Nelonen
Regi: Rob Minkoff
I rollerna: Geena Davis, Hugh Laurie, Jonathan Lipnicki, Anna Hoelck, Ashley Hoelck
(Stuart Little 2/USA 2002). Det har gått två år sedan Stuart flyttade in hos familjen Little. Men även om Stuart stortrivs, längtar han ändå efter att få en alldeles egen vän. Så när en skadad fågel vid namn Margalo plötsligt landar i Stuarts bil och berättar att hon hotas av den onde Falcon, låter Stuart henne flytta in hos familjen Little. Men då Margalo försvinner under mystiska omständigheter, ger sig Stuart och katten Snowbell ut på en halsbrytande och hårresande färd för att hitta henne och lösa mysteriet.
IMDB

Harry Potter och fången på Azkaban

Måndag 24.3. kl. 19.15 MTV3
Regi: Alfonso Cuarón
I rollerna: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Julie Walters, Gary Oldman, Bonnie Wright, David Thewlis, Michael Gambon, Alan Rickman
(Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, England-USA/2004) När den uppblåsta tant Marge flyger över kvällshimlen beger sig Harry ut på en ny resa till sitt tredje år på Hogwarts. En fartfylld tur på nattbussen tar honom till Diagonalgränd, där får han reda på nyheten, att fången Sirius Black har rymt och är på jakt efter honom. Den nya terminen på Hogwarts börjar och Harry och hans vänner lär sig konsten att hantera Hippogriffer (till hälften hästar och till hälften örnar), driva tillbaka föränderliga Boggartar som byter skepnad och får även resa i tiden. Innanför skolans väggar finns en anhängare till "Den-som-inte-får-nämnas-vid-namn". Över skolan svävar de själasugande Dementorerna, och hotar Harry.
IMDB

Vägen till El Dorado
Lördag 29.3. kl. 15.15 MTV3
Regi: Bibo Bergeron, Don Paul, Will Finn, David Silverman
I rollerna: Armand Assante, Kevin Kline, Kenneth Branagh, Rosie Perez, Edward James Olmos, Jim Cummings
(The Road to El Dorado, USA/2000). Vägen till Eldorado utspelas på 1500-talet och handlar om de båda skojarna Tulio och Miguel som vinner en karta över vägen till El Dorado, den legendariska staden av guld långt inne i Sydamerikas djungler. Tyvärr kunde deras resa börjat bättre, eftersom de snart finner sig inspärrade i arresten på den spanske upptäcktsresanden Cortez flaggskepp.
IMDB

Abyss
Lördag 29.3. kl. 22.25 MTV3
Regi: James Cameron
I rollerna: Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Ed Harris, Todd Graff, Leo Burmester, John Bedford Lloyd, JC Quinn, Kimberly Scott
(Abyss, USA/1989) 500 meter under havsytan ligger en oljeborrstation. Den används i sökandet efter en sjunken ubåt. Under arbetet inträffar en olycka - och det visar sig att det finns något annat fördolt i havsdjupet. En film som jag personligen gillade väldigt mycket. Endast slutet är litet jobbigt i mitt tycke.
IMDB

Beetlejuice
Söndag 30.3. TV2 (kolla tidpunkten på www.telkku.com
Regi: Tim Burton
I rollerna: Winona Ryder, Alec Baldwin, Michael Keaton, Geena Davis, Jeffrey Jones, Glenn Shadix, Catherine O'Hara, Sylvia Sidney
(Beetlejuice, USA/1988) Adam och Barbara är lyckliga i sitt hus vid den lilla staden Winter River. Men underliga saker börjar hända och sakta går det upp för dem att de har omkommit i en bilolycka och förvandlats till spöken. Nya människor flyttar in i huset. Adam och Barbara måste lära sig att spöka och får oväntad hjälp av spöket Beetlejuice.
IMDB

Reality of life is for people who cant handle Science fiction