Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Dags för årets Atorox-nomineringar  (läst 8851 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Dags för årets Atorox-nomineringar
« skrivet: 17.02.2008 kl. 16.05 »
Åbo sf-förening har kört igång nomineringsprocessen för valet av årets bästa fantastiknovell och utdelningen av Atorox-priset. Tidigare år har Åbo sf-förenings jury först publicerat sin egen nomineringslista som finländsk fandom sedan fritt fått kommentera och samtidigt rösta fler noveller till listan. I år samlas juryns och fandoms röster samtidigt. Åbo sf-förenings jury läser alltså igenom alla fantastiknoveller som publicerats senaste år, men vi vanliga dödliga behöver endast sända in en lista över de noveller vi tycker borde vara med om att tävla om årets Atorox-pris (inget hindrar naturligtvis att läsa igenom alla noveller, men det krävs alltså inte).

För att påverka vilka noveller som kommer med på den slutliga Atorox-nomineringslistan och således tävlar om äran att bli vald till årets bästa science fiction- eller fantasynovell behöver du bara skicka in en lista med de inhemska noveller du gillat till atorox2008@tsfs.fi. Sista anmälningsdag är 9.3. Din lista får vara hur kort eller lång som helst, det går alltså helt bra att föreslå bara en novell om man så tycker.

En lista över alla fantastiknoveller som publicerats i Finland senaste år hittar du på http://www.tsfs.fi/atorox/novellit2007.php.Så övergår vi från informationsspridning till oförskämd lobbning. Enhörningen publicerade två inhemska noveller senaste år, båda är av såpass hög klass att de definitivt borde få vara med på listan över Atorox-kandidater. Har du alltså läst Marcus Rosenlunds Varde mörker och/eller Petri Salins AY0938 och tyckt om novellerna skall du definitivt klicka på e-postlänken ovan och rösta på novellerna.

Antalet röster som krävts för att komma med på den slutliga listan över nominerade noveller har inte brukat vara värst stor, vi talar om kanske fem röster. Jag har svårt att tro att det inom finsk fandom och speciellt inom finlandssvensk fandom inte finns fem Enhörningsläsare som tyckt att de ovanstående novellerna är läsvärda. Visa att du gillat novellerna, rösta på dem nu!

(Skall vi ta en s.k. reality check här i slutet? Realistiskt sett har jag svårt att tro att en finlandssvensk novell skulle vinna Atorox-priset, förutom att tävlingen om topplaceringen är stenhård kan det finnas läsare i den slutliga Atorox-juryn som kan ha svårt att läsa en novell på svenska. Samtidigt är jag helt säker på att det går att få in en eller flera svenskspråkiga noveller på nomineringslistan [både Rosenlunds och Salins noveller skulle ha klått flera av senaste årets Atorox-kandidater]. Det enda som krävs är att de svenskspråkiga novellerna är tillräckligt bra och att folk som gillat novellerna luftar sin åsikt om att få dem med på listan och alltså röstar!)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
SV: Dags för årets Atorox-nomineringar
« Svar #1 skrivet: 12.03.2008 kl. 00.08 »
Båda Enhörningens inhemska noveller klarade sig utmärkt i nomineringen och är alltså med om att tävla om årets Atorox-pris! Ett stort tack till alla er som tyckte att Marcus Rosenlunds Varde mörker och Petri Salins AY0938 är värda att tävla om priset. Se hela listan över årets Atorox-nominerade noveller i Enhörningens Atorox-notis.