Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Fantastikfilmer på TV i april 2008  (läst 7842 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Fantastikfilmer på TV i april 2008
« skrivet: 30.03.2008 kl. 21.13 »
Här kommer April månadens TV-filmer med innehåll av fantastik i någon form. Men inte är det så mycket att hänga i julgranen inte. Men gräver man i högen finns det några pärlor bland alla filmer. Men de är inte många. Jag har satt dem efter vilken kanal de kommer på och vi börjar med Nelonen

NELONEN
Bruce Almighty
Söndag 6.4. kl. 21.00 Nelonen
Regi: Tom Shadyac
I rollerna: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman, Philip Baker Hall, Catherine Bell, Steve Carell
(Bruce Almighty/USA 2003). Bruce känner att livet står still. Kollegor blir befordrade medan han själv fortfarande är reporter på en lokal TV-station, hans och flickvännen Graces hund blir aldrig rumsren och efter några incidenter får Bruce nog! Han svär över Gud som låtit allt detta elände drabba honom, och Gud hör hans klagan. Bruce får ett jobberbjudande - han får vara Gud för en tid och likt ett barn i en godisaffär börjar Bruce ta det ena hysteriska och drastiska beslutet efter det andra och till slut har han tappat kontrollen helt... Inte så grymt dålig... rolig ibland.
IMDB

Polisdistrikt B13
Lördag 19.4 kl. 01:15 Nelonen
Regi: Pierre Morel
I rollerna: David Belle, Cyril Raffaelli, Tony D'Amario, Larbi Naceri, Dany Verissimo, Francois Chattot
(Banlieue 13/Frankrike 2004). Paris 2013. Brottsligheten i gettona runt stan har fått regeringen att isolera de drabbade områdena bakom höga säkerhetsmurar. Damien, en kampsportsexpert från franska polisen, är på väg till det våldsammaste distriktet, nummer 13. Och han behöver hjälp från insidan. Leito hatar polisen. Genom snabbhet och vighet har han lyckats hålla sig vid liv. Tills nu. Och så ska han plötsligt vara turistguide åt snuten. Det är inget drömjobb när största attraktionen är ett gängkrig på liv och död mellan kvarterets kallblodiga gangsterkungar.
En riktigt bra film är detta. En av de där filmerna som överraskar en när man ser den. Se den och bli överraskad.
IMDB

Indiana Jones och Jakten på den försvunna skatten
Söndag 27.4 kl. 21.00 Nelonen
Regi: Steven Spielberg
I rollerna: Harrison Ford, Frank Marshall, Karen Allen, Denholm Elliott, John Rhys-Davies, Paul Freeman, Wolf Kahler, Ronald Lacey, Howard Kazanjian
(Raiders of the Lost ark/1981, USA) Den legendariske hjälten Indiana Jones i ett av tidernas största filmäventyr. "Indiana Jones och jakten på den försvunna skatten" har blivit minutiöst restaurerad och remastrad bild för bild och har digitalt 5.1 surroundljud. Den handlingskraftige arkeologen ger sig tillsammans med sin självständiga och något svårhanterliga ex-flickvän Marion Ravenwood iväg för att finna den sägenomspunna heliga arken före nazisterna. Den halsbrytande kapplöpningen går genom Sydamerikas djungler, Kairos myllrande gator och en topphemlig ubåtsbas, och Indy tvingas utstå gift, fällor, ormar och förrädare för att nå målet. Arkens krafter släpps slutligen lösa, och Indy kämpar för att ligga steget före nazisterna i denna klassiska filmskatt.
En film som knappt behöver någon större presentation.
IMDB

MTV3
Freddys Dead: The Final Nightmare
Torsdag 3.4. kl. 23.40 MTV3
Regi: Rachel Talalay
I rollerna Robert Englund, Shon Greenblatt, Lisa Zane, Lezlie Deane, Ricky Dean Logan, Breckin Meyer
(Freddy's Dead: The Final Nightmare/1991, USA). Elm Street, Springwood. Här började mardrömmen och än är den inte över. En barnpsykolog lider av återkommande mardrömmar. När hon möter en patient med samma hemska drömmar leder hennes sökande efter svar till ett särskilt hus på Elm Street. Det hon inte vet är att på Elm Street vilar en ondska på väg att släppas lös över världen. Nightmare on Elmstreet filmseriens del. Skulle blivit den sista om inte Freddy senare skulle mött Jason men det är en helt annan historia. Inte av de bästa i serien men inte dålig heller. Den som vill kan försöka bonga Johnny Depp i filmen. Han fanns med i den första filmen och finns också med i denna.
IMDB

Moonraker
Måndag 7.4. kl. 21.35 MTV3
Regi: Lewis Gilbert
I rollerna: Roger Moore, Lois Chiles, Michael Londsdale, Richard Kiel, Corinne Clery, Bernard Lee, Geoffrey Keen, Desmon Llewelyn, Lois Maxwell
(Moonraker/UK 1979). Agent 007 skjuts ut i rymden i detta actionladdade äventyr som även tar honom till Venice, Rio de Janeiro. När Bond undersöker smugglingen av en amerikansk rymdkapsel lockas han och den vackra CIA-agenten Holly Goodhead snart in i en kamp om liv och död mot Hugo Drax, en galen industrialist vars fruktansvärda plan kan förstöra allt levande på jorden! En James Bond film jag inte gillar. Men Bond är alltid Bond även om han stektes i smör.
IMDB

X2
Fredag 18.4. kl. 22.40
Regi: Bryan Singer
I rollerna: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Ian McKellen, Famke Janssen, Halle Berry, James Marsden, Anna Paquin
(X2/USA, 2002). Sanslösa actionscener, spännande nya karaktärer, en oväntad tvist och till och med lite romantik. Allt detta får du i X-Men 2. X-Men är mutanter som har fötts med fantastiska krafter - några kan förflytta föremål med bara tanken, andra kan döda med en blick. Deras uppgift är att skydda en värld som både fruktar och hatar dem. I detta äventyr måste Professor Xavier, Wolverine, Cyclops, Storm och de andra hjältarna samarbeta med deras ärkefiende Magneto och hans kumpaner för att bekämpa en ännu värre fiende. Jag har aldrig gillat X-Men serien och inte heller denna filmserie. Underhållande är den men det är allt.
IMDB
Enhörningens recension

TV2

Atlantis - En försvunnen värld
Söndag 6.4. kl. 11.50 TV2
Regi: Gary Trousdale, Kirk Wise
I rollerna (dubbad till finska): Pete Lattu, Vuokko Hovatta, Tapani Perttu, Tommi Raitolehto, Kari Tamminen, Jukka Rasila
(Atlantis: The Lolst Empire/USA, 2001) Milo Thatch, sonson till forskningsresanden Thaddeus Thatch, vet allt om atlantismyten och skulle bra gärna vela resa dit om bara någon trodde på honom. Det närmaste han har kommit drömmen är jobbet i historiska museets pannrum. Men en kväll får han erbjudande han inte kan motstå: att bli vetenskaplig rådgivare för en expedition som vill hitta Atlantis. En rätt så bra film faktiskt. Väl värd att se. Den finska dubbningen är inte riktigt så hemsk som man kunde tro.
IMDB
Enhörningens recension

Spaceballs
Söndag 20.4. kl. 19.00 Kolla TV-programmet för närmare tidpunkt TV2
Regi: Mel Brooks
I rollerna: Mel Brooks, Rick Moranis, Bill Pullman, Daphne Zuniga, John Candy, John Hurt
(Spaceballs/USA, 1987) Må farsen vara med dig i denna hysteriskt roliga rymdfilm, skapad av det komiska geniet Mel Brooks. Det våras för rymden kommer att skicka dig ut i världsrymden med enorma skrattattacker och får åtta triljoner poäng på skrattmätaren! Den driver med allt från Stjärnornas Krig till Star Trek, och är en omåttlig parodi på storslagna science fiction-filmer, full av kosmiska galenskaper. Utan fruktan - och utan en aning - för rymdhjältarna Lone Starr och hans medhjälpare Barf som är hälften man, hälften hund ett krig bland stjärnorna för att befria prinsessan Vespa från Dark Helmets onda klor. På deras räddningsuppdrag - i deras Winnebago - möter de den enorme, sliskige Pizza The Hutt och den piffiga roboten Dot Matrix. De möter också en klok liten varelse vid namn Yoghurt, som lär dem de mystiska krafterna i "The Schwartz", för att få fred - och försäljningsrättigheterna - i hela galaxen!
IMDB

SUBTV
Brainstorm
tisdag 1.4 kl. 21.00 SubTV
Regi: Vincenzo Naatali
I rollerna: Jeremy Northam, Lucy Liu, Nigel Bennett, Timothy Webber, David Hewlett, Kari Matchett, Kristina Nicoll
(Cypher/USA, 2002) Morgan Sullivan suktar efter spänning i sitt tråkiga borgerliga liv och söker därför jobbet som spion för IT-företaget Digicorp. På ett av sina uppdrag möter han den vackra och listiga Rita, som avslöjar att syftet med hans jobb är att han, utan att han själv vet om det, ska hjärntvättas. Hon erbjuder honom ett motgift och han tvingas sedan att spionera för Frank Calloway från det rivaliserande IT-företaget Sunways. Men Calloways motiv är minst sagt hänsynslösa och som dubbel-agent är Morgans liv beroende av vad Calloway tänker och gör. Morgans identitet blir alltmer diffus och han har snart svårt att skilja en från de syner som plågar gonom. Hans enda väg ut ur mardrömmen är att utföra ett livsfarligt uppdrag för Ritas chef, men så går den omskakande sanningen upp för honom...
Jag gillade inte filmen men det betyder inte att filmen kan vara dålig för den delen.
IMDB
Enhörningens recension

X-Files: Kampen om framtiden
Onsdag 9.4 kl. 21.00 SubTV
Regi: Rob Bowman
I rollerna: David Duchovny, Gillian Anderson, Martin Landau, Armin Mueller-Stahl, Blythe Danner
(X-Files: Fight the Future/USA, 1998) För trettiosju tusen år sedan, begravdes en dödlig hemlighet i en grotta i Texas. nu har hemligheten sluppit ut. Om den upptäcks kan det betyda slutet för hela mänskligheten. När en bomb förstör en byggnad i Dallas, Texas, dras FBI-agenterna Fox Mulder och Dana Scully in i en farlig sammansvärjning som övergår allt de någonsin upplevt. Med tvivelaktig hjälp av en paranoid doktor, sätter Mulder och Scully sina karriärer på spel för att hitta ett dödligt virus, som möjligtsvis är av utomjordisk härkomst - och som kan förinta allt liv på jorden. deras jakt efter sanningen leder dem fram till det mystiska Syndikatet, bestående av maktfulla män som inte skyr några medel för att behålla sina hemligheter. Syndikatet leder agenterna från en grotta i Texas, till FBI:s egnakontor, och till slut ill en hemlig anläggning vid Antarktis som döljer den största hemligheten av alla. Arkiv-X seriens film. Det ryktas om att en ny skall vara på kommande.... Den som väntar får se.
IMDB
Reality of life is for people who cant handle Science fiction