Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Bryan Talbots Alice in Sunderland.  (läst 8156 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Bryan Talbots Alice in Sunderland.
« skrivet: 3.03.2008 kl. 21.28 »
Alice in Sunderland av Bryan Talbot, pärm av Jordan Smith, Jonathan Cape, 2007, 318 sidor, £16.99.

Här är en bok jag snubblade över mer eller mindre i misstag. Bryan Tablot är ju mera känd som mannen bakom Luther Arkwright och The Tale of One Bad Rat. Här har då Bryan Talbot tagit sig an Lewis Carrols Alice i Underlandet och kombinerat detta med sin hemstad Sunderland. Egentligen gör han här en historik över Lewis Carrol, Alice Liddell, Sunderland och en kort genomgång av Englands historia. Och allt blandat med fakta och fiktion så ilband vet man inte vad som är sant och vad som är saga.

Boken börjar med en sketchsida, sedan tecknad och sist tushad och plötsligt är vi mitt inne i historien. Vi befinner oss i Empire Theatre i Sunderland och där står Bryan Talbot själv och börjar berätta. Vi inleder med Sunderlands Empire Theatre och dess 100 åriga historia och därifrån fortsätter berättelsen att spinna vidare på Lewis Carrol och vem han var osv. Vad berättar egentligen boken om då? Den berättar om myter och legender om Alice i Underlandet boken men ibland känns det som om den grubblar över en tid som flytt och inte kommer tillbaka.

Några av berättelserna är liksom tecknade serier inne i den tecknade serien och illustrationerna varierar stort. Väldigt högklassiga bilder som håller att ses på längre. Mycket text men ändå inte för mycket även om sidorna ibland verkar vara överfyllda med texter. Ibland påminner stilen litet om Dave McKeans stil. Denna tecknade serie kommer att göra mera för Sunderlands turism än ett dussin lådor med turistbroschyrer.

Om ni i år skall läsa en endaste en serie så är det denna ni bör läsa. Med hårdlaminerade pärmar och väldigt fint papper är detta en bok med kvalitet

Genom att klicka på denna länk kan man beställa boken och understöda Enhörningen på samma gång.
« Senast ändrad: 4.03.2008 kl. 08.34 av Ben »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction