Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Ändring tav filmer eller Directors Cut  (läst 4324 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Ändring tav filmer eller Directors Cut
« skrivet: 24.06.2004 kl. 11.20 »
Hittade nyligen en mycket intressant sida där man beskriver George Lucas omändring av hans film THX-1138. Se här http://www.davisdvd.com/bin/extras3.html.
George Lucas verkar vara mästaren på att ändra sina egna filmer. Se bara de nya versionerna av Star Wars. Jag tycker att det i många fall kan vara rätt intressant att ändra på filmerna på detta vis.
Men blir filmen bättre? Star Wars ep IV blev inte nämnvärd bättre. Kanske t.om. sämre.

Det jag tänkte på är att gamla science fiction filmer skulle kunna tänka sig bliva bättre med CGI restaurering. Men skulle de passa in i filmen tror jag inte. Har funderat på saken och en film som kanske skulle bli bättre är Willow http://www.imdb.com/title/tt0096446/. Vet inte men där skulle ju i alla fall den sk. draken kanske bliva bättre för att inte tala om trollkarlsstriden. Men också en film som Manitou http://www.imdb.com/title/tt0077904/är rätt så spännande i början men tappar helt terräng i slutet när de strider med indiananden. :(
Reality of life is for people who cant handle Science fiction

Shinan

  • Antal inlägg: 48
    • http://www.surfnet.fi/~karell
Ändring tav filmer eller Directors Cut
« Svar #1 skrivet: 22.07.2004 kl. 20.24 »
Å andra sidan så måste jag erkänna att jag föredrar hela remakes än att bara ändra litet på någon scen någonstans. Speciellt då om det inte handlar om att använda scener som inte platsade i filmen från början.

Fördelarna med remakes är att originalets nostalgiska magi inte försvinner eller ersätts av saker som "Greedo Shooting First!". Utan istället så kan puristerna få medhåll av mängder av kritiker som nickar och säger "Visst var originalet bättre".

Men t.ex. ett bra exempel (enligt mig då) är ju Night of the Living Dead och dess remake från 1990. Effekterna är uppgraderade och andra små ändringar är gjorda. Utan att originalet för den del tar skada.

Shinan
-som bara tänkte skriva något. För att inte tala om att han också ville ge en liten länk i slutet om en kommande kalkonfilm.
http://www.gamingreport.com/article.php?sid=13643&mode=thread&order=0
"Be strong in your Ignorance"