Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Escape from New York och Catpeople på TV 14.7.2009  (läst 4283 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Escape from New York och Catpeople på TV 14.7.2009
« skrivet: 14.07.2009 kl. 16.49 »
YLE TV2 sänder idag kl. 22.55 John Carpenters science fiction klassiker Escape from New York (sv. Flykten från New York) från 1981.

I rollerna ser vi. Kurt Russel, Lee van Cleef, Ernest Borgnine, Donald Pleasence, Isaac Hayes och Harry Dean Stanton. Filmen är skriven av John Carpenter och  Nick Castle och regisserad av John Carpenter.

Handling:
I en tid härjad av kriminalitet, har hela Manhattan konverterats till ett fängelse för världens mest brutala förbrytare. Och när USA:s president (Donald Pleasence) kraschlandar i området är det bara en man som kan få ut honom igen: Snake Plissken (Kurt Russel), en beryktad fredlös, tidigare krigshjälte. Mot ett löfte om full benådning går han ner i den förfallna staden och för ett brinnande krig mot gisslantagarna. Men det är bråttom; efter 24 timmar briserar en bomb placerad inne i Snake Plisskens kropp som gör slut på både uppdraget och hans liv - om han inte lyckas. "Filmen sätter TV-skärmen i brand med nervpirrande spänning, vanvettiga stunttrick och uppfinningsrika specialeffekter. Flykten från New York är full av fängslande jaktsekvenser och hårda sammandrabbningar som håller ett högt tempo filmen igenom."


och för att göra hela saken litet invecklad sänder

YLE Teema kl. 23.55 Jacques Tourneur:s film Cat People från 1942. en mycket spännande berättelse om Irena Dubrovna, en vacker och mystisk kvinna från Serbien, bor i New York och jobbar som modeskapare. Hon träffar en amerikansk man och gifter sig med honom. Deras äktenskap får dock problem, eftersom Irena tror sig vara drabbad av en förbannelse som kan få henne att förvandlas till en blodtörstig panter...

Filmen är regisserad av Jacques Tourneur och skriven av DeWitt Bodeen. I huvudrollerna har vi: Simone Simon, Kent Smith, Tom Conway, Jane Randolph, Jack Holt

Tur att det finns Digiboxar med hårdskiva.  :)
Reality of life is for people who cant handle Science fiction