Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Mitrania 4/2009  (läst 3722 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Mitrania 4/2009
« skrivet: 17.01.2010 kl. 21.22 »
Mitrania 4/2009 var den första fantastiktidskriften som damp ner i min brevlåda i år. Mitrania håller sin utgivningstakt på ett föredömligt vis! Att senaste års sista nummer utkommer på det nya årets sida är mer regel än undantag då det gäller sf-tidskrifter och då nummer 4 når en prenumerant utomlands redan vecka 2 kan man inte annat än lyfta på hatten.

Mitrania 4/2009 är 60 sidor tjockt. Förutom ledare och bok- och filmrecensioner innehåller numret tre noveller och lika många artiklar. Två av novellerna är svenska originalnoveller, Mörkerlinjer av Susanne Tellström och Skuggkrigaren av Robert Andersson. Den tredje novellen är Robert E. Howards Stenkumlet på udden som översatts från engelska. Numrets artiklar behandlar skräck och fantasy i Inger Edelfelts författarskap, krigsromantik i fantasy och dystopier.
Vill du ha en regelbundet utkommande science fiction- och fantasytidskrift är det bara att klicka fram till Mitranias prenumerationssida. En prenumeration på fyra nummer kostar bara 17 euro (i Sverige kostar prenumerationen 125 SEK).