Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire  (läst 4960 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire
« skrivet: 3.05.2010 kl. 11.44 »
Snubblade över en Brittisk Fantasy TV-serie för en tid sedan och såg nu alla 6 avsnitt. Serien är skapad av Peter Knight och Brad Johnson och avsnitten regisserade av Alex Hardcastle.

Serie som går under titlen Krod Mandoon and the Flaming Sword of Fire och är en TV-serie som i USA sänts på Comedy Central (Samma kanal som haft bl.a. South Park, Futurama och Ugly American) och i England på BBC2. Serien är en parodi på fantasygenren och är ibland riktigt rolig och i korthet handlar om ett avlägset fantasy land där hjälten Krod Mandoon tvingas upp i kamp mot den onda Kanslern Dongalor.

Vi får sedan i 6 avsnitt följa med en del väldigt bisarra karaktärer som Donold David Dongalor som en ond kansler som är feg, elak och fylld med överraskningar. Aneka igen är en vacker amazon vars bästa vapen är Sex. I början av serien är hon Krods flickvän men hennes sexualitet gör slut på deras förhållande. Men Krod älskar henne mera än de hundratals hon legat med.

Andra kompanjoner är Loquasto som är en grisliknande figur känd som Grobble. Han är dålig att sikta och väldigt farlig med sin armborst likväl för vänner som för fiender. Zezelryck är en ung magiker som inte har några magiska trick alls. Bruce hänger med hjältarna för han tror att Krod är "Den Gyllene" ty Krod befriade honom från ett fängelse där han var General Arcadius älskare.

Som man redan från dessa kan se är detta en serie som inte bör tas på allvar alls. Den är stundtals riktigt rolig och känner man till Fantasygenren är den ännu roligare. Vissa homosexuella skämt är väldigt malplacerade och de bästa skämten kommer faktiskt mellan  Dongalor och Barnabus som är Dongalors högra hand och pålitliga betjänt med sin logik. När dessa två för sina diskussioner och Barnabus med sin torra logik för fram Dongalor är det verkligen roligt. Annars är skämten mera i stil med: "Ha det behövs mera än en pil att taga död på den största generalen som någonsin funnits. (En bunt med pilar träffar generalen och en yxa studsar från skallen) Jag tror det här var tillräckligt. (he he he)

Och ett svärd som börjar brinna när Krod är i fara är ju roligt och kan ställa till med en hel massa saker.. eller???

Som en helhet måste jag nog ändå säga att jag gillade serien. Mest för att den endast är 6 episoder lång och avsnitten är ca 30 minuter. Längre avsnitt skulle nog varit för mycket. Vänte er inte för mycket. Då blir ni nog besvikna. Men det finns så få Fantasykomedier så det finns nog plats för denna serie också. Se och bedöm själva.

Filmen kan köpas på DVD från amazon.co.uk  och innehåller en hel del intressanta extran.

Youtube kan man få en glimt av serien.

I rollerna: Sean Maguire (Krod Mandoon). Matt Lucas (Chancellor Dongalor), Kevin Hart (Zezelryck), India de Beaufort (Aneka, Steve Speirs (Loquasto), Marques Ray (Bruce, Alex Macqueen (Barnabus, James Murray (Ralph Longshaft), Remie Prutill-Clarke (Cue Girl), John Rhys-Davis (Grimshank).


Comedy Central
IMDB
Brittish Comedy Guide
Reality of life is for people who cant handle Science fiction