Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Jag Robot  (läst 4818 gånger)

cissiw

  • Antal inlägg: 11
    • http://www.saganomrand.se
Jag Robot
« skrivet: 3.09.2004 kl. 00.04 »
Ja, nu har man sett filmatiseringen av Jag, Robot och väntat sig det värsta. Jag är dels hyper-Asimov-fan, en sån som läser om Asimovs böcker flera gånger om, plus att jag inte är särskilt förtjust i Will Smith. Förväntningarna var alltså lågt ställda. Men -- filmen var ju bra! Jag tyckte om den! Robothjälten var söt... Han väckte känslor. OK, filmen lämnade kanske inget djupare avtryck på det sätt som böckerna gör, självklart inte. Och vem som var den verkliga skurken stod klart på ett tidigt stadium. Men 7 av 10 skulle jag ändå ge filmen i en recension, den var spännande och roande och fick mig att må bra. Jag till och med ändrade åsikt om Will Smith lite grann, eftersom det tydligen är han som sett till att det blivit mer av Asimovs tänkande i filmen och mindre av banal action. Hoppas att många kommer att söka upp Asimovs robotberättelser nu.
"Jag tror inte på ett liv efter detta
Jag tror på detta liv"-Gunnar Ekelöf

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Jag Robot
« Svar #1 skrivet: 8.09.2004 kl. 12.52 »
I, Robot får sin finlandspremiär 24.9, så här får vi vänta ännu en tid för att kunna se filmen.

Jag har förstått att filmen sist och slutligen inte har så mycket med Asimovs robothistorier att göra, så man kan ju fråga sig varför filmmakarna överhuvudtaget velat ha den här kopplingen till Asimov.

Vill man göra en Asimov-robotfilm kunde man väl göra en filmversion som grundar  sig på någon av Asimovs robot-deckare (Caves of Steel eller The Naked Sun, fanns det fler?).

På adressen http://www.asimovonline.com/ finns bland all Asimov-information även en lista över saker som I, Robot-filmen egentligen har gemensamt med Asimovs berättelser.

Will Smith har jag inget emot som skådespelare, jag tyckte han var OK t.ex. i Men in Black-filmerna.

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Jag Robot
« Svar #2 skrivet: 8.09.2004 kl. 13.04 »
Här finns också en kul grej om Asimov och filmer:
http://archive.gamespy.com/comics/dorktower/archive.asp?nextform=viewcomic&id=891

Jeff Vintars lär som bäst också jobba på Stiftelsetriologins manus. Man får se vad som sker med den. Men visst vore det kul med en riktig Asimov film. Susan Calvin i huvudrollerna och sedan mera om robotarna.
En annan som vore kul som film är väl nog The End of Eternity.
Reality of life is for people who cant handle Science fiction