Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Bacon V i Åbo inkommande lördag  (läst 4247 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Bacon V i Åbo inkommande lördag
« skrivet: 23.04.2012 kl. 23.10 »
Föreningen för underliga inressen ordnar sin traditionella Bacon inkommande lördag. Som vanligt bjuder evenemanget på underlig film och trevligt samvaro.

Så här berättar arrangörerna om evenemanget:
Citera
FUI ordnar inkommande lördag 28.4 det årliga evenemanget BaCon för femte gången. Temat denna gång är "Ras". Kom med på en rolig och förhållandevis lugn upptrappning till det potentiellt blöta månadsskiftet!

BaCon V äger rum i Terravistet (fi. Terrakoti) i Studenthus A, Rektorsåkersgatan 4. Studenthus A är byggnaden mitt i denna bild: http://kateen.sudenluola.org/images/Yo-talo%20A%20-%20Terrakoti_net.jpg . Gå in genom huvudingången (som det står Ylioppilastalo ovanför), gå upp en trappa, in i korridoren och till vänster. Om du inte hittar, ring då 050 336 1967.

BaCon går ut på science fiction och fantasy i form av film, film i största allmänhet samt mat i form av bacon och vegemat. Dessutom ser vi på en del annat underligt material och mediterar med hjälp av ett kålhuvud. I motsats till tidigare års motsvarande evenemang kan man denna gång inte äta middag vid evenemanget - endast begränsad, rituell bacon och vegetarisk mat serveras. Istället för middagen har vi en middagsrast i programmet.

Vid evenemanget får man köpa mer eller mindre onormala läskedrycker till självkostnadspris. Evenemanget ordnas tillsammans med Turun Yliopiston Tieteiskulttuurikabinetti (Tutka) vars utrymme Vistet är. Evenemanget är alltså flerspråkigt och alla får tala vad de vill i kors och träffa nya människor som inte bits.

Programmet ser ut ungefär såhär:
kl. 14: Inofficiella programmet börjar. Vi ser filmen Shaft (1971).
~16: Officiella programmet börjar. Vi ser på en traditionell inledande musikvideo.
~16-17: Vi ser på Star Trek TNG-avsnittet "Darmok".
~17-18: Middagspaus. Alla äter (om de vill) vad de vill var de vill.
~18-19: Vi äter rituell kål och bacon samt umgås med våra medmänniskor.
~19-> Vi ser eventuellt på ett animeavsnitt med rastema. Därefter ser vi kvällens långfilm, antingen Starman (1984) eller Iceman (1984).

Om intresse finns ser vi efter det officiella programmet på en politiskt inkorrekt dansk kortfilm med rastema (1992).