Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Finncons programtablå publicerad  (läst 3938 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Finncons programtablå publicerad
« skrivet: 26.06.2012 kl. 22.46 »
Programtablån för årets Finncon är publicerad på webben. Som vanligt finns det massvis med intressanta programpunkter! Bland de finska och engelska programpunkterna finns igen även några svenska:
• lö. kl. 12–13 Sammankomst för  finlandssvenska fans.
• lö. kl. 15–16 Framtidens lycksalighetsland, en paneldiskussion om absurt positiva saker som framtiden med säkerhet för med sig; eller som programtablån berättar ”Panelmedlemmarna låter sig inte styras av det sunda förnuftet utan ser obegränsade positiva verkningar som en följd av varendaste en av framtidens innovationer.”
• sö. kl. 11–12 Vilgot Strömsholms föredrag med titeln Kulturkamp: fandom och kultursociologin. Vilgot behandlar fandom ur ett kultursociologiskt perspektiv.

Programmet pågår kl. 14–18 på fredagen (20.7), kl. 10–18 på lördagen (21.7) och 11–17 på söndagen (22.7). Programtablån är fullpackad! Som bäst (eller värst) är nio programpunkter på gång parallelt. Till exempel krockar den finlandssvenska sammankomsten med bl.a. Irma Hirsjärvis hedersgästtal och ett föredrag om mumin och världens undergång. Engelska programpunkter finns hela tiden genom hela evenemanget, så utländska besökare kommer knappast att känna sig förbisedda.

Finncon hålls i år vid Tammerfors universitet (se kartan på Finncons hemsidor för närmare information om platsen). Hedersgäster är Lois McMaster Bujold, Irma Hirsjärvi och Liz Williams. Evenemangets hemsida finns på 2012.finncon.org.