Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Nya säsonger av Game of Thrones och True Blood på YLE-TV2  (läst 2821 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Den andra säsongen av Game of Thrones börjar i kväll på YLE TV2 klockan 22.05. Serien kommer att visas med takten en episod per vecka, men för den som inte orkar vänta visas alla säsongens tio avsnitt även i två paket med fem avsnitt var. Det första paketet sänds 7.2 med start kl. 22.05 och det andra 14.3. Alla avsnitt kommer också att finnas på YLEs Arena i en månad.

Game of Thrones är baserad på George R.R. Martins fantasyromanserie A song of Ice and Fire som enligt nuvarande planer skall sträcka sig över sju böcker av vilka fem utkommit till dags dato. På svenska utges serien som Sagan om is och eld av Forum bokförlag. På finska utges serien som Tulen ja jään laulu av förlaget Kirjava.

Den nya säsongen av vampyrserien True Blood startar genast då alla tio nya episoder av Game of Thrones visats, d.v.s. 18.4. Säsong fem består av 12 episoder som visas torsdagar kl. 22.05. På samma sätt som med Game of Thrones visas även här hela säsongen även uppdelad i två störe paket, den första sänds 18.4 och den andra 6.6. Också True Blood kommer att kunna ses på Arenan.

Även True Blood är baserad på en bokserie, närmare bestämt Charlaine Harris The Southern Vampire Mysteries som hittills kommit med 12 böcker, den trettonde och sista boken utkommer i sommar. Harris’ serie utges på svenska av Fenix bokförlag och på finska av Gummerus.

Källor:
YLE-TV2
YLE-Kultur
Wikipedia om Game of Thrones
Wikipedia om True Blood