Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Finländsk fandom försöker få Worldcon 2017 till Helsingfors  (läst 4190 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Representanter för de olika fantastikföreningarna och -tidskrifterna i Finland samlas årligen till ett s.k. samarbetsmöte där bl.a. kommande evenemang diskuteras. Igår (13.10) hölls ett extra samarbetsmöte i Åbo och under det mötet diskuterades bl.a. det finländska Worldconbudet 2015 och möjlighet för ett nytt bud. Slutsatsen blev ett enhälligt beslut på att lägga in ett bud för Worldcon 2017 i Helsingfors. Conplatsen skulle bli Helsingfors Mässcentrum.

Som ordförande för budkommittén fungerar Eemeli Aro, medan Karoliina Leikomaa fungerar som projektledare. Övriga medlemmar i startskedet är Hanna Hakkarainen, Crystal Huff och Jukka Halme. Budkommittén består alltså av erfarna veteraner från det finländska 2015-budet.

För närvarande finns, förutom det finländska budet på Worldcon 2017, ett bud från Kanada och ett från Japan; fler tävlande bud kan vara på kommande. Vilket bud som vinner bestäms på Worldcon 2015 som hålls i Spokane i USA. Vill du vara med om att rösta för Finland (och det vill du väl) är det bara att köpa ett medlemskap i Worldcon 2015 och rösta sedan då det blir dags (du behöver inte åka till USA för att rösta, det räcker med att vara s.k. stödmedlem för att få rösträtt).

År 2017 firar Finland 100 år som självständig nation, så en Worldcon 2017 skulle inte vara helt fel.

Den officiella budtexten för det finländska budet för Worldcon 2017 hittas på helsinkiin2017.org och på Twitter kan man följa @helsinkiin2017.