Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Säsong två av Äkta människor även på YLE Fem  (läst 4229 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Säsong två av Äkta människor även på YLE Fem
« skrivet: 1.12.2013 kl. 08.19 »
Andra säsongen av den mycket lyckade rikssvenska science fictionserien Äkta människor börjar idag på SVT1. Serien kommer att sändas i Sverige på söndagar klockan 21.00 svensk tid samtidigt som en syntolkad version visas på SVT24. Båda versionerna kommer också att kunna ses på nättjänsten SVT Play. Se SVT:s programtablå för fullständiga uppgifter.

För oss i Finland och andra länder där SVT World visas är sändningstiderna på YLE Fem söndagar klockan 23.10 med repris på natten mellan söndag och måndag klockan 4.00 (se programtablån för YLE Fem eller SVT World).

Äkta människor berättar om ett nutida Sverige där utvecklingen av androider, människolika robotar, kommit otroligt långt. Hurdan skulle världen vara om du inte kunde vara säker på om den du möter på stan är en äkta människa eller en s.k. hubot? Om robotarna var så långt utvecklade att de verkade ha egen fri vilja, är det då mord att ”döda” en robot? I seriens första säsong blandades intressanta samhälleliga frågor frågor med en deckaraktig intrig om de extra utvecklade hubotarnas härkomst. Läs mer om andra säsongen på SVT:s informationsspäckade webbsidor om Äkta människor.
« Senast ändrad: 1.12.2013 kl. 08.22 av Ben »