Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Stort internationellt fantastikkonvent på Åland 2015  (läst 2702 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Stort internationellt fantastikkonvent på Åland 2015
« skrivet: 11.05.2014 kl. 12.27 »
I mars berättade Enhörningen om hur planerna för en Finncon i Åbo 2015 gått i stöpet och om de nya ersättande planerna om ett större fantastikevenemang i Mariehamn. Nu har de planerna konkretiserats.

Den 25–28 juni 2015 arrangeras det internationella fantastikevenemanget Archipelacon i Mariehamn. Konventet hålls i konferensscentret Alandica och det intilliggande hotellet Arkipelag, som också kommer att fungera som conhotell.

Evenemanget planeras att ha en eller två kända internationella författarhedersgäster samt en finländsk och en rikssvensk författarhedersgäst.

Arrangörskåren består huvudsakligen av fans från Finland och Sverige (ordförande för arrangörskommittén är Sari Polvinen från Finland och Johan Anglemark från Sverige), men med finns även arrangörer från Norge och Tyskland.

Archipelacon strävar till att bli en stor internationell science fiction- och fantasykongress med flera hundra deltagare från Norden, resten av Europa och hela världen. Programmet kommer att gå huvudsakligen på engelska, men även svenska och finska programpunkter planeras.

Inträdesavgiften är ännu inte fastställd, men arrangörerna strävar till att kunna erbjuda förutom endast kongressmedlemskap även en paketlösning med färjebiljett, hotell och kongressmedlemskap allt i ett.

All relevant information kommer att dyka upp på evenemangets web, som finns på www.archipelacon.org.

Kryssa för datumet 25–28.6 2015 i kalendern redan nu. Archipelacon är ytterligare ett evenemang som du inte vill missa!
« Senast ändrad: 11.05.2014 kl. 12.30 av Ben »