Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Ny engelskspråkig sf-tidskrift på kommande: Uncanny  (läst 3648 gånger)

Ben

  • Administrator
  • *
  • Antal inlägg: 1 371
Ny engelskspråkig sf-tidskrift på kommande: Uncanny
« skrivet: 31.07.2014 kl. 10.14 »
En ny engelskspråkig fantastikwebbtidskrift håller på att födas! De amerikanska fantastikproffsen Lynne M. Thomas och Michael Damian Thomas har startat en Kickstarter-kampanj för att samla ihop pengar till första årgången av tidskriften Uncanny. Tidskriften kommer att utkomma varannan månad och utges endast elektroniskt. Prenumeranterna kommer att få tidskriften i valbart eboksformat, men varje nummer kommer också att kunna läsas gratis på webben, publicerad där dock med en viss fördröjning.

Redaktörerna strävar till att skapa en tidskrift med tankeväckande fantastik som också väcker läsarnas känslor. Uncanny kommer att publicera såväl nya som återpublicerade texter från runt om i världen. Författare som kommer att publiceras under det första året inkluderar bl.a. Neil Gaiman, Ken Liu, Mary Robinette Kowal och Catherynne M. Valente.

Att Uncanny har en rymdenhörning som maskot/logotyp gör ju inte tidskriften direkt mindre intressant här på Enhörningsredaktionen.

Ett års prenumeration genom Kickstarter-projektet kostar 25 USD, men man kan naturligtvis stöda kampanjen med vilken summa som helst. Kickstarter-kampanjen pågår till 28.8.2014 och målet är att samla ihop 26000 USD (i skrivande stund har man fått in dryga 15000 USD).

Läs mer om Uncanny via Kickstarter-länken ovan, eller på tidskriftens webbsida uncannymag.com.