Enhörningens forum

Enhörningens forum => Näthörningen => Gamla rubriker 2007 => Ämnet startat av: Kennet skrivet 25.01.2007 kl. 18.23

Titel: Oscarnomineringarna
Skrivet av: Kennet skrivet 25.01.2007 kl. 18.23
Och så har vi Oscarnomineringarna här igen. Som vanligt har vi inte några fantastikfilmer i de ledande kategorierna. Endast då kanske Pan's Labyrinth i kategorin bästa manus och Children of Men i bästa manus baserad på tidigare utgivet material.

Är litet besviken, men sen igen, varför skulle man vara det. Detta är väl de bästa filmerna i fjol sen i alla fall. Inte är väl filmer som Nacho Libre passliga till Oscars. Fast personligen är jag väldigt glad att Children of Men och Pan's Labyrinth är med på listan. Här hittas en komplett lista:
http://www.oscar.com/nominees/?pn=films (http://www.oscar.com/nominees/?pn=films)

Följande fantastikfilmer har fått Oscarnomineringar:
El Laberinto del Fauno (Pan's Labyrinth) 6 st. (Bästa Manus, Bästa utländska film, bästa foto, Bästa makeup, Bästa originalmusik, Bästa scenografi)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0457430 (http://www.imdb.com/title/tt0457430)
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest 4 st (Bästa scenografi, bästa ljud, bästa ljudklipp, bästa specialeffekt)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0383574 (http://www.imdb.com/title/tt0383574)
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Pirates_of_the_Caribbean2.shtml (http://www.enhorningen.net/Recensioner/Pirates_of_the_Caribbean2.shtml)
Children of Men 3 st. (Bästa Manus efter förlaga, Bästa foto, Bästa klipp)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0206634 (http://www.imdb.com/title/tt0206634)
Superman Returns 1 st. (Bästa specialeffekter)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0348150 (http://www.imdb.com/title/tt0348150)
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Superman_Returns.shtml (http://www.enhorningen.net/Recensioner/Superman_Returns.shtml)
Man cheng jin dai huang jin jia (Curse of the Golden Flower) 1 st. (Bästa kostym)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0473444 (http://www.imdb.com/title/tt0473444)
The Illusionist 1 st. (Bästa foto)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0443543 (http://www.imdb.com/title/tt0443543)
The Prestige 1 st (Bästa foto)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0482571 (http://www.imdb.com/title/tt0482571)
Enhörningens recension: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Prestige.shtml (http://www.enhorningen.net/Recensioner/Prestige.shtml)
Enhörningens recension av boken den baserar sig på: http://www.enhorningen.net/Recensioner/Priest_Skenverk.shtml (http://www.enhorningen.net/Recensioner/Priest_Skenverk.shtml)


[Fixade lite filmernas titlar. -Ben-]
Titel: SV: Oscarnomineringarna
Skrivet av: Ben skrivet 25.01.2007 kl. 19.53
Att ha Man cheng jin dai huang jin jia (Curse of the Golden Flower) och The Illusionist med på listan är väl lite frågan om. Jag har inte sett filmerna, men utgående från uppgifter på IMDB antar jag att ingendera av dessa två kan klassas som fantastik.
 :|
Titel: SV: Oscarnomineringarna
Skrivet av: Kennet skrivet 26.01.2007 kl. 09.30
Att ha Man cheng jin dai huang jin jia (Curse of the Golden Flower) och The Illusionist med på listan är väl lite frågan om. Jag har inte sett filmerna, men utgående från uppgifter på IMDB antar jag att ingendera av dessa två kan klassas som fantastik.
 :|

Du har väl nog rätt. Men t.ex. Illlusionist tangerar nog rätt så nära samma ämne som Prestige. I all fall har jag förstått så. (har inte heller sett filmen men skall nog se den inom en när framtid).
Trailer hittas här: http://www.apple.com/trailers/independent/theillusionist/ (http://www.apple.com/trailers/independent/theillusionist/)

Curse of the Golden Flower tycker jag nog kan klassas till fantastik. I alla fall hör den till filmer som en stor del av de som följer med fantastikfilmer kommer att se. Själv kommer jag nog att se den. Gillar denna sorts filmer.  :blushing:
Trailer hittas här: http://www.apple.com/trailers/sony/curseofthegoldenflower/ (http://www.apple.com/trailers/sony/curseofthegoldenflower/)