Enhörningens forum

Enhörningens forum => Fandom => Ämnet startat av: Ben skrivet 17.11.2004 kl. 12.27

Titel: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: Ben skrivet 17.11.2004 kl. 12.27
Dags att börja fundera på framtiden! Närmare bestämt 4-8 augusti år 2005, då är det nämligen dags för sf-världskongressen Interaction i Glasgow.
   
Drömfestivalen för alla science fiction- och fantasyfans, worldcon som den kallas på utländska, arrangeras årligen, men det är inte så ofta vi får njuta av den här i Europa. Senast arrangerades en worldcon på den gamla kontinenten år 1995. År 2005 blir det alltså dags igen och det här är ett evenemang som man inte skall missa!
   
Sf-världskongressen är, som namnet säger, ett fantastikevenemang i litet större skala. Har man varit på en sf-con vet man i stora drag vad man kan vänta: sf-fans och -proffs, programpunkter med olika slags science fiction- och fantasy-innehåll, filmförevisningar m.m. En världskongress är allt detta men i större utsräckning. Nu talar vi om tusentals fantastikfans som kommit från runtom i världen, ett massivt programutbud, så många författare, konstnärer och andra sf-proffs att man omöjligtvis kan hinna träffa dem alla under de fem dagar som evenemanget håller på.
   
Hedesrgäster på Interaction är: den brittiske sf-fanen Greg Pickersgill, den brittiske sf-författaren Christopher Priest, den amerikanske sf-författaren Robert Sheckley den svenske sf-fanen Lars-Olov Strandberg och den amerikanska sf-författaren Jane Yolen.

Du kommer väl på Interaction du med?  8)
Titel: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: jophan skrivet 17.11.2004 kl. 16.45
Här (http://tarabagatai.com/mailman/listinfo/worldcon_tarabagatai.com) finns en e-postlista för oss nordiska fans som ska åka till Glasgow nästa år, så att vi kan diskutera bästa boende, billigaste resorna osv.
Titel: SV: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: Ben skrivet 8.04.2005 kl. 12.23
Interaction here we come!  :woohoo:

Nu har jag bokat flygbiljetter  för mig och Susanna till Interaction (ja, egentligen till Manchester, därifrån tar vi väl tåget till Glasgow). Stockmanns Galna dagar hade erbjudande på Finnairs flygbiljetter; tre timmars köande gav som resultat två Åbo-Manchester-Åbo-biljetter för 385,02.

Nu känns världskongressresan med ens rejält mycket konkretare.  :)

(Nej, jag köade naturligtvis inte tre timmar i varuhuset. Jag köade på morgonen bakom dörrarna, fick mitt könummer då dörrarna öppnades, gick till jobbet och kom tillbaka två och en halv timme senare.)
Titel: SV: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: Ben skrivet 1.08.2005 kl. 01.38
Då har det blivit dags att åka till Interaction. Ifall jag har möjlighet kommer jag att försöka skriva några inlägg om kongressen under conresan och posta dem i den här diskussionstråden. Andra Enhörningsläsare är naturligtvis mer än välkomna att göra samma sak!  :D
Titel: SV: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: Ben skrivet 6.08.2005 kl. 17.56
"Live from Worldcon"...
Chesley-konstprisen utdelades igar. Vinnarna i stortsa kategorierna var Rick Berry (basta parmbilden, inbunden bok) och John Picacio (basta parmen, pocketbok). Google for konstnarernas hemsidor (sitter har pa en 10-minuters internettid, sa det blir inte vast mycket googlande for min del. Grundligare nyhetsnotiser nar jag ar tillbaks till redaktionen och ett tangentbord med riktiga bokstaver :) ).
Titel: SV: Interaction - Worldcon 2005
Skrivet av: Ben skrivet 8.08.2005 kl. 13.24
Even more live from the Worldcon...

Hugo-prisen utdelades igar och vinnarna i de viktigaste kategorierna ar:
Basta romanen
Susanna Clarke: Jonathan Strange & Mr Norrell

Basta kortromanen
Charles Stross: The Concrete Jungle

Basta langnovellen
Kelly Link: The Faery Handbag

Basta novellen
Mike Resnick: Travels With my Cats

Basta drama - lang
The Incredibles, regi: Brad Bird, manus: Brad Bird.

Basta drama - kort
Battlestar Galactica: 33, regi: Michael Rymer, manus: Ronald D. Moore.

Lankar till texterna etc info finns att hitta i Enhorningens lista over de nominerade verken (http://www.enhorningen.net/Nyheter/Nyheter_2005/Hugo_nomi_2005.shtml).