Enhörningens forum

Enhörningens forum => Serier => Ämnet startat av: Ben skrivet 9.01.2004 kl. 15.17

Titel: Serier på webben
Skrivet av: Ben skrivet 9.01.2004 kl. 15.17
Kenneth skrev i Ranma 1/2-diskussionen om webbserier och rekommenderade Dork Tower (http://www.gamespy.com/comics/dorktower/). Det här fick mig att tänka på att en egen diskussionstråd om webbserier kunde vara på sin plats och här är vi nu. :)

Följande mer eller mindre sf-aktiga webbserier följer jag med mer eller mindre aktivt:
- PvP (http://www.pvponline.com/), humoristisk serie om en redaktionen på en speltidning. Mest människorelationer och kommentarer  om populärkultur, men med på redaktionen finns även ett troll, så visst är det fantasy. :)

- Sinfest (http://www.sinfest.net/), Gud, djävulen, människor, en drake, en hund och en katt. Mer eller mindre vassa kommentarer om vårt samhälle (eller kanske närmare det amerikanska ungdomssamhället) varvat med mer humor.

- Diesel Sweeties (http://www.dieselsweeties.com/), jag tycks ju bara läsa serier om människorelationer, fast här gäller det nog mest om relationen mellan en robot och en människa. Humoristiskt och visuellt intressant då serien är tecknad som om den vore ett gammalt 8-bitars videospel.

- Irregular Webcomic (http://www.dangermouse.net/irregular/), även den här serien är visuellt litet annorlunda, den är nämligen inte tecknad utan fotograferad. Alla karaktärer utgörs av Lego-gubbar eller rollspelsminiatyrer. Humoristiskt med inslag av science fiction, fantasy och Australien (serien görs av en "aussie").

- Commander Kitty (http://www.commanderkitty.com/), ett hederligt humoristiskt rymdäventyr med katter och andra djur som huvudpersoner.