Enhörningens forum

Enhörningens forum => Näthörningen => Gamla rubriker 2009 => Ämnet startat av: Ben skrivet 9.02.2009 kl. 23.50

Titel: Åcon 3
Skrivet av: Ben skrivet 9.02.2009 kl. 23.50
Tid: 21–24.5.2009
Plats: Mariehamn, Åland
Hedersgäst: Steph Swainston (http://www.stephswainston.co.uk/).
Deltagaravgift: 25 euro.
Webb: acon3.wordpress.com (http://acon3.wordpress.com/)

Åcon 3 har äntligen fått ordentliga webbsidor och presenterar officiellt hedersgästen Steph Swainston. Dags att kryssa för dagarna i kalendern, betala deltagaravgiften och börja vänta på information om hotellerbjudandet.
Titel: SV: Åcon 3
Skrivet av: Ben skrivet 20.05.2009 kl. 23.42
Den åländska dagstidningen Nya Åland noterade Åcon på förhand och publicerade en nyhetsnotis med intervju med Johan Jönsson idag (http://www.nyan.ax/nyheter/?news_id=43215&news_instance=2). Tydligen publicerades även en kort novell av Ahrvid Engholm i pappersupplagan. Enhörningen har fått tillstånd av Ahrvid att publicera novellen, så var så goda. (http://www.enhorningen.net/Noveller/Novell_7_Engholm.shtml)
Titel: SV: Åcon 3
Skrivet av: Ben skrivet 24.05.2009 kl. 22.05
Åcon 3 är avklarad och det blir Åcon 4 nästa år. I väntan på det kan man ta en titt på den andra Åländska dagstidningens, Ålandstidningen, artikel om Åcon (http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=16884&iPage=7). Ålandstidningens reporter var på plats på lördagen.

Personligen tycker jag att Ålandstidningens grej ger en lite väl ensidig bild av Åcon, för visst behandlas ju även film på Åcon om det bara passar in i programmet på ett lämpligt sätt (bland årets Åcondeltagare fanns ju t.ex. Jarmo Puskala från filmbolaget Energia productions' (http://www.energiaproductions.fi) [de som gjorde Star Wreck (http://starwreck.com/) och nu håller på med Iron Sky (http://www.ironsky.net/)] och han deltog ju t.o.m. i ett par programpunkter).
Titel: SV: Åcon 3
Skrivet av: jophan skrivet 25.05.2009 kl. 12.24
Personligen tycker jag att Ålandstidningens grej ger en lite väl ensidig bild av Åcon, för visst behandlas ju även film på Åcon om det bara passar in i programmet på ett lämpligt sätt.

Jo. Problemet är ju att journalisten har begränsat med plats i artikeln. Hon frågade om hur folks föreställning om sf är, och vi svarade att vanligt folk tänker bara på film och TV, men att huvudtemat på kongressen istället är litteraturen, men det blir ju inga komplicerade resonemang i en sådan här artikel...