Enhörningens forum

Enhörningens forum => Näthörningen => Gamla rubriker 2009 => Ämnet startat av: Ben skrivet 13.12.2009 kl. 15.46

Titel: Kanadensisk sf-författare misshandlad
Skrivet av: Ben skrivet 13.12.2009 kl. 15.46
Författaren Cory Doctorow rapporterar på bloggen Boingboing hur den kanadensiske sf-författaren Peter Watts har blivit misshandlad (http://www.boingboing.net/2009/12/11/dr-peter-watts-canad.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter) av amerikanska gränsbevakare 8.12. Tydligen hade Watts blivit stoppad för en slumpmässig gränskontroll och då han undrade vad det var frågan om blev han slagen, sprayad med pepparspray, instängd i fängelse för natten och slutligen åtalad för våld mot tjänsteman. Enligt Watts egen utsago (http://www.rifters.com/crawl/?p=932) hade han inte uppträtt provocerande mot tulltjänstemännen.

Nu står Watts åtalad och kan enligt artikeln i Boingboing bli dömd t.o.m. till två års fängelse i USA. Kostnaderna för rättegången väntas bli höga och kan enligt artikeln leda till personlig konkurs för Watts. Enligt Doctorow håller man nu på med att starta en insamling för Watts för att hjälpa till med rättegångskostnaderna.

Vill du hjälpa Watts kan du alltid köpa någon av hans böcker. Watts har skrivit fyra romaner: Starfish, Maelstrom, Behemoth och Blindsight. Alla hans romaner och en del av hans noveller finns att ladda ner gratis på hans webb (http://www.rifters.com/real/shorts.htm), där man även kan donera till honom via PayPal.