Enhörningens forum

Enhörningens forum => Litteratur => Ämnet startat av: Ben skrivet 14.09.2004 kl. 16.39

Titel: Atorox 2004
Skrivet av: Ben skrivet 14.09.2004 kl. 16.39
Är någon intresserad av att diskutera årets Atorox-skörd?

Vinnarnovellen är nog bra, men den var intemin toppfavorit. Jag hade Valkeita lankoja som fjärde på min lista och skulle själv ha gett priset till Boris Hurtta.

Jag gjorde ett litet samandrag över hur Enhörningens Atorox-representanter röstade och skulle dessa fem ha fått bestämma skulle årets pris ha gått till Katja Salminen för novellen Orfeus, orfeus. Jag kan ju igen nämna att på min personliga lista låg den här novellen på nionde plats.

Mera sifferuppgifter från Enhörningens Atorox-omröstning:
- Totalt fördelades Enhörningens röster på 20 av de 22 nominerade novellerna (http://www.enhorningen.net/Nyheter/Nyheter_2004/Atorox_2004_nomi.shtml).
- Endast en novell fick röster av alla fem jurymedlemar. Denna "all star" var Sari Peltoniemis text Kultainen omena.
- Endast två av de fem jurymedlemarna hade samma novell på första plats. Denna novell var Petri Laines Taivaan kaikki värit. (De övriga ettorna var Orfeus, orfeus, Valkeita lankoja och Seikkailujen junat.)
Titel: Atorox 2004
Skrivet av: Kennet skrivet 27.09.2004 kl. 17.45
Läste själv nyligen Boris Hurttas Seikkailujen junat och den var också bra. Skulle kunna sätta den överst på listan.  :D  Ännu ett bevis på att Boris Hurtta verkligen skulle behöva en novellsamling översatt till svenska