Enhörningens forum

Enhörningens forum => Näthörningen => Gamla rubriker 2013 => Ämnet startat av: Ben skrivet 12.11.2013 kl. 20.19

Titel: Fantastikbok tävlar om Finlandiapriset
Skrivet av: Ben skrivet 12.11.2013 kl. 20.19
Kandidaterna för årets Finlandiapris presenterades idag och bland de sex böckerna som tävlar om landets viktigaste litteraturpris, och 30 000 euro, finns den här gången även ett fantastikverk: Leena Krohns Hotel Sapiens som utgivits av förlaget Teos (http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2013-kevät/hotel-sapiens.html).

Hotel Sapiens är en samling berättelser om en grupp människor och maskinerna som sköter om dem. Vi lever i tiderna efter en katastrof av något slag och det är oklart om människorna vi följer sammanstrålat till ett dårhus, ett fängelse, ett museum eller något helt annat. Läs mer om boken på engelska på Finlits webb. (http://www.finlit.fi/fili/en/books/hotel-sapiens-and-other-irrational-tales/)

Leena Krohn vann Finlandiapriset år 1992 med boken Matemaattisia olioita tai jaettuja unia som finns översatt till svenska som Matematiska varelser eller delade drömmar.

Finlandiaprisvinnaren bestäms i år av teaterchef Asko Sarkola och prisceremonin hålls 3.12. Finlandiapriset utdelas av Finlands bokstiftelse (http://www.kustantajat.fi/sv/finlandsbokstiftelse/priserna/).