Enhörningens forum

Enhörningens forum => Näthörningen => Gamla rubriker 2014 => Ämnet startat av: Ben skrivet 23.06.2014 kl. 10.05

Titel: FST5 visar Orphan Black
Skrivet av: Ben skrivet 23.06.2014 kl. 10.05
Svenska YLE visar första säsongen av den kanadensiska science fictionserien Orphan Black i sommar. Serien visas på FST5 på måndagar kl. 22.00 och varje avsnitt finns tillgängligt på Arenan (http://arenan.yle.fi/tv/orphan-black) i en vecka. Första avsnittet visas 23.6. (http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2182509)

Orphan Black berättar om en ung kvinna som blir vittne till självmordet av sin egen dubbelgångare. Det här är början till en thrillerhärva som nystas upp medan vår huvudperson försöker reda ut hur det är möjligt att hon haft en tvilling som hon inte vetat något om.

Chefred rekommenderar serien mycket varmt! Utmärkt manus som nystar upp hemligheterna i lämpliga portioner överraskning efter överraskning. Skådespelarprestationerna är av toppklass, speciellt huvuddsollsspelaren Tatiana Maslany är mycket trovärdig. Största problemet med serien är att även om en hel del pusselbitar faller på plats under första säsongen lämnas många trådar lösa för säsong två (vars sista avsnitt visades i Kanada 21.6.2014).

Första säsongens sjätte avsnitt, Variations under Domestication, är nominerat för Hugo-priset i år (http://www.enhorningen.net/Forum/index.php?topic=979.0).

Vill du veta mer om serien är den engelska Wikipedia-artiklen om Orphan Black en bra startpunkt (http://en.wikipedia.org/wiki/Orphan_Black), men vill du dyka in i serien utan att veta för mycket om den på förhand är det bäst att klicka fram Wikipedia först efter att du sett några avsnitt.
Titel: SV: FST5 visar Orphan Black
Skrivet av: Ben skrivet 24.06.2014 kl. 11.35
Uppdaterade notisen ovan med en länk till Arenan.

Är du en Netflix-användare hittar du Orphan Black även där.