Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Nyliga inlägg

Sidor: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Sofia Sjö har recenserat ungdomsdystopitrilogin Matchad av Ally Condie; trilogin består av böckerna Matchad, Korsad och Utvald.

Sandra Holmqvist å sin sida gör sin debut som Enhörningsrecensent med en recension av Hans Olssons novellsamling Främling. Inkräktare.
82
Serier / SV: Castle Waiting.. och sedan då?
« Senaste inlägg av MariaT skrivet 19.10.2014 kl. 20.38 »
Tack Kenneth, men problemet för mig med de flesta serier är att de är så mörka. Både till sitt innehåll och till stilen. Varför skall allt vara så fult och hemskt hela tiden?? Jag tror jag skulle gilla storyn i mången Sandman men jag tål inte den groteska stilen. Därför var jag så positivt överraskad av Castle Waiting. Jag menar, jag kan tänka mig att Hellboy eller Lovecraft-serien du rekommenderade inte är så mysiga precis?
83
Serier / SV: Castle Waiting.. och sedan då?
« Senaste inlägg av Kennet skrivet 8.10.2014 kl. 19.24 »
Det är egentligen väldigt svårt att så här rekommendera serier... men här kommer litet av det jag själv gillar väldigt mycket förutom dessa klassiska Superhjälteserier såsom Batman etc.

Serier som inte räknas till Fantasy eller Science Fiction men som jag personligen tycker alla seriefantastier borde läsa.
Art Spiegelmans: Maus En helt fantastisk serie som jag har läst flere gånger.
Joe Sacco: Palestine
Marjane Satrapi: Persepolis 1 & 2
Manu Larcenet: Blast. (vet att den är i alla fall översatt till finska)
Jason Aaron, R.M. Guera: Scalped. (intressant noir dekkare i ett indianreservat)

Fantasy & Science Fiction
Mike Mignola: Hellboy
Alan Moore, David Gibbons: Watchmen. (Ett måste för varje serieälskare)
Morvan & Buchet: Sillage. (jag gillar denna serie väldigt mycket. Fint tecknad och en trevlig berättelse)
Joe Hill & Gabriel Rodriques: Locke & Key (Slog mig med storm när jag läste den. Första Lovecraft serien jag är helt såld på)
J. Michael Straczynski, Fiona Aver: Rising Star

Skulle kunna skriva hur lång lista som helst men bäst jag slutar här. Skall försöka skriva litet mera om serier jag läst om jag har tid.
84
Serier / SV: Castle Waiting.. och sedan då?
« Senaste inlägg av MariaT skrivet 7.10.2014 kl. 21.37 »
Bone har jag läst och tyckte var OK men inte lika underbar som CW. Kanske Bride's Story skulle vara nåt för mig? Måste kolla om den finns på nån bibba.
85
Serier / SV: Castle Waiting.. och sedan då?
« Senaste inlägg av Ben skrivet 6.10.2014 kl. 23.06 »
Det är ju en tid sedan hon gjorde färdig del två, så jag är rädd att vi är tvungna att vänta en tid.

En lika varm och mysig serie kan vara svår att hitta, men här kommer några förslag:
- Bone av Jeff Smith har en helt egen värld, men speciellt i början en lite liknande mysig känsla.
- Bride's Story av Kaoru Mori är egentligen en helt annorlunda serie, men på något sätt kom både jag och min fru genast att tänka på den då vi funderade på något man kunde läsa efter Castle Waiting. Bride's Story är en historisk serie om bl.a. nomadfolket i trakterna av Aral unde 1840-talet, första boken följer en ung pojke som blir gift med en äldre ung kvinna; otroligt fint tecknad och otroligt förstående och livsbejakande berättelse (serien är fortgående och jag har endast läst ett par-tre böcker hittills).
- Fables har naturligtvis ett lite liknande grundkoncept som Castle Waiting, men ligger nog till stilen och "känslan" ganska långt (närmare Sandman). Också den här är ännu oavslutad.
- Saga av Brian K. Vaughan och Fiona Staples har hittills utkommit med tre album. En blandning av science fiction och fantasy; ligger kanske till känslan någonstans mellan Fables och Castle waiting, närmare Fables dock.

Testa med första boken av Bride's Story!
86
Serier / Castle Waiting.. och sedan då?
« Senaste inlägg av MariaT skrivet 6.10.2014 kl. 21.13 »
Jag har just läst ut båda volymerna av Castle Waiting och vill ha meeer! Vet nån om det finns en chans att Medley jobbar vidare på serien? Och i väntan på en fortsättning, vad skall jag läsa om jag vill ha en lika vacker, rolig, varm och mysig serie?
87
Gamla rubriker 2014 / BBC försenar visningen av Doctor Who i Finland
« Senaste inlägg av Ben skrivet 6.10.2014 kl. 14.07 »
Upp till det sjätte avsnittet, The Caretaker, av den nu pågående åttonde säsongen av nya Doctor Who visade den finländska tv-kanalen YLETV2 avsnitten en dag efter att de visats av BBC. Plötsligt den 5.10 visades inget nytt avsnitt, utan dokumentären The Ultimate Time Lord i stället.

YLETV2 har nu meddelat att de är tvungna att hålla en tre veckors paus i visningen av Doctor Who. Orsaken är att BBC kräver att själv få sköta om översättningen och textningen av serien.

Att BBC själv skulle vilja översätta en tv-serie låter otroligt, men det kan ju hända att bolaget på det sättet försöker få bukt på piratiseringen av serien. Jag gissar att Doctor Who nu kommer att sändas med textningen som en del av själva bildflödet, så at man alltså inte kan stänga av textningen. Det här skulle ju vara ett enkelt sätt för BBC att se från vilka regioner serien sprids ut i piratnätverken.

Under BBC-pausen visar YLETV2 ännu  dokumentären The World Tour på söndag 19.10.

Den åttonde säsongen av Doctor Who fortsätter söndag 26.10 med avsnittet Kill the Moon.
88
Serier / The Digital Comics Museum
« Senaste inlägg av Kennet skrivet 5.10.2014 kl. 11.01 »
Det finns på nätet en webbsida under namnet Digital Comics Museum. Detta är en fantastisk sida där man gratis kan ladda ner tecknade serier. Dessa är under public domain och är alltså lagliga att ladda ner.

"About digitalcomicmuseum.com

Welcome to DCM! Our mission with this site is providing as close to a free resource as possible where users can easily download public domain golden age comics without the need to ask or worry about searching the net for them.

For now there will be no download limit on registered users but this might have to change. Depending on donations and bandwidth usage we might have to return to download limits on non VIP members. Donators to DCM and Scanners who upload will never have limits placed on them.

If you wish to help out with DCM then please contact us or use the Donate link on the site. We are looking for uploaders, researchers, donators and moderators. If you contact us we will be able to provide details about each job position.

Thanks, digitalcomicmuseum.com"


Där finns även ett intressant forum där man kan tala om serier och jag själv, som stor seriefan, läser gärna dessa äldre serier som finns här. Här finns mycket science fiction, skräck men även romans, äventyr, western och allt möjligt. En del har jag t.om vaga minnen om från min barndom att de fanns översatta etc.

89
Gamla rubriker 2014 / Fantastik 2014
« Senaste inlägg av Ben skrivet 22.09.2014 kl. 21.57 »
Fantastik 2014 blev ett lyckat evenemang! Folk verkade nöjda över programmet och hedersgästen Maria Turtschaninoff kunde inte ha varit bättre (dessutom verkade hon mycket nöjd med sin första hedersgästupplevelse).

Publikmängden höll sig ganska konstant kring 20. En del folk kom och gick, så totalt var det väl 30-40 personer som upplevde evenemanget.

Länkar till bilder och rapporter kommer förhoppningsvis senare.
90
Gamla rubriker 2014 / SV: Fantastik 2014
« Senaste inlägg av Ben skrivet 1.09.2014 kl. 21.12 »
Programtablån för Fantastik 2014 är nu publicerad! Föredrag, paneldiskussion, poddsändning, uppträdanden av hedersgästen Maria Turtschaninoff m.m. Klicka här för hela programtablån på Fantastik 2014:s webbsida.
Sidor: 1 ... 7 8 [9] 10