Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: Urinetown  (läst 7093 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
Urinetown
« skrivet: 5.03.2007 kl. 11.00 »
Var under helgen till Åbo och tittade på Åbo Svenska Teaters uppsättning av musikalen Urintown. http://www.abosvenskateater.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=27

Urintown berättar, om ingen känner till det, om en stad som kämpar med vattenbrist. Grundvattnet har sinat och torkan har varat i 20 år. En stort företag (PissOn Company) har tagit över alla bekvämlighetsinrättningar så varje gång du behöver gå på toaletten tvingas du betala för det. När sedan företagaren mutar regeringen så de höjer prisen startar en revolution.

Och föreställning sen då? Ja den var nog helt lyckad. Det jag blev mest överraskad över är att en så etablerad teater som ÅST kan göra såna missar som att musiken överröstar skådespelarna och man hör inget vad de säger eller sjunger. Är det något man måste klaga på är det just detta. Och att en par skådespelare ibland spelar rätt så över.

Men ser man över detta är detta nog en rätt så hyfsad förställning. Musiken är medryckande många gånger och skådespelarna mycket bra. Scenografin är också mycket lyckad och får en ibland att tänka på Bladerunner eller Mad Max. Kostymerna är nog också hämtade från dessa filmer. Så fantastikelementen är nog tyvärr endast litet i ramberättelsen.

Av 5 möjliga ger jag den en 3 1/2 poäng. En helt njutbar produktion som nog håller att se.
« Senast ändrad: 5.03.2007 kl. 20.13 av Kenneth »
Reality of life is for people who cant handle Science fiction