Nyheter: Vill du registrera dig på Enhörningens forum?

Klicka här för att läsa hur det går till.

Författare Ämne: District 9  (läst 5564 gånger)

Kennet

  • Enhörningsredaktör
  • *
  • Antal inlägg: 461
  • Science Fiction fan från Karis
    • Fantastix
District 9
« skrivet: 20.08.2009 kl. 19.45 »
Fredagen den 28.8.2009 har den mycket intressanta filmen District 9 sin finlandspremiär.

Filmen berättar om Syd-Afrika och Johannesburg där District 9 flyktinglägret finns. På lägret har i 20 års tiden funnits världens största flyktingproblem; över en miljon främlingar som flytt från sin planet. Samvaron mellan dessa varelser och människorna går inte så bra och mänskilighetens tålmod börjar sakta taga slut. Världen väntade på teknologiska framsteg när dessa varelser anlände men även om man fått en massa främmande vapen fungerar ingenting ty människan saknar den DNA som främlingarna har för att aktivera vapnen

Spänningen stiger när instansen som övervakar dessa främlingar Multi-Nation United (MNU) beslutar att flytta hela främlingspopulationen till en mera avlägsen och isolerad plats. En av MNU:s arbetare blir utsatt för ett främmande virus och smärtsamt förvandlar hans DNA. Wikus van der Merwe blir fort den mest eftertraktade mannen för hans DNA kan plötsligt aktivera vapnen.

I landsfllykt och utan vänner tvings han söka skydd till det ända stället människan inte är välkommen till - District 9.

Filmen som är producerad av bl.a Peter Jackson har väckt mycket uppmärksamhet och god kritik är egentligen baserad på Neill Blomkamps kortfilm Alive in Joburg som kan ses gratis bakom länken. (längd 6 minuter).

District 9 är en av de filmer science fictionfilmer tillsammans med Moon och Avatar jag verkligen ser fram emot att få se.

Regi: Neill Blomkamp
Produsenter: Peter Jackson, Bill Block, Ken Kamins, Paul Hanson, Elliot Ferwerda
Manus: Neill Blomkamp, Terri Tatchell
I rollerna: Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Robert Hobbs,
Premiär: 28.08.2009
Längd: 1:54
Finnkino: District 9
Distributör: FS Film Oy

Trailers: www.apple.com
Reality of life is for people who cant handle Science fiction